Thursday, May 19, 2011

Rasa kecewa itu kdg2 menyedarkan..

.my precious one. ;)



I am frustrated thinking about how complicated life can be.. ):




In life, people always come and go and nothing can stop it from happening.
It's reality, ups and downs in life is exists..in fact, nobody wants to be in the left side..after all, what we can do is to control our emotions well..

tolong la, saya tak mahu rasa kecewa.
saya benci perasaan ni.
saya tak mahu jd camtu.
saya tak suka.
faham tak?


kita boleh bermonolog sedemikian, tetapi kenapa nak ikut sgt emosi serong tu?
kadang2, saya merasakan memahami diri sendiri adalah lebih rumit daripada memahami diri orang lain..
contohnya, kita rasa perlakuan diri kita tu sgt lah tidak bijak utk dilakukan, tapi kita masih buat juga, kenapa?

saya juga merasakan hukum karma "what goes around comes around" sangat lah memberi implikasi yg sgt berkesan dlm hidup sesiapa pun, termasuk la saya..kadang2 takut bila memikirkan kesan terhadap sesuatu perbuatan kita terutama melibatkan makhluk Allah yang lain..semoga saya dilindungi oleh-Nya.. *Amin..*


terakhirnya, saya cuma nak bgtau..kalau kita tak nak sesuatu perkara tu berlaku atau terjadi pada diri kita, tolonglah jangan memperlakukan terhadap orang lain juga..kalau kita melukakan orang lain, tak mustahil satu hari nanti kita pula dilukakan..bak kata pepatah, 'luka di tangan nampak, luka di hati tiada siapa yg tahu..' [kecuali kita yang bagitau..huhu]

okay..saya sudah sedar sekarang..sekian sahaja bebelan dari cik apple..^.^





p/s : love hurts..

p/s : saya nak senyum kembali..tolong jgn caik sy kt FB lg..



www.tips-fb.com

4 gigitan apple:

hafeez said...

napa lak ni????huhuhuhu

Dee Chicuita said...

amendelah pompuan nih. takkan deactivate lg kot??

asfira aminuddin said...

sabar nana! banyakkan berdoa :)

norhafiz said...

Ape yg kecewa sgt ni yang? (Hukum karma tu xde rase dlm hukum islam, hukum karma tu lbh kurang mcm luck org je, tu yg byk org mksudkn, yg btl2 ikut islam, takdir, takdir tu smua yg dah ditentukan oleh allah, kte boleh b'doa tok tahu punce sesuatu takdir tu, n smua yg terbaik je yg allah bg tok kte, kadang2 kalo kte rase kte ade buat slh ngan org, pastu kte wt tanggapan yg kene kt kte tu adalah hukum karma, kalo itu hukum karma, sblm jadi yg lagi teruk, kenape kte xgi kt org tu n minta maaf? Ingat, sesuatu yg jd tu Ade hikmah, mungkin allah nk membentuk kte menjadi manusia yg lbh matang.. (Positif ye dear, fikir yg kehadapan, bkn mengimbau yg silam n yg boleh menjadikan u tu moral down..) Solat n doa byk2, minta buang ion negatif yg lbh dr positif tu.. ^.^ nasihat dr kand u..

P/s: sy minta maaf kalau sy ade buat ape yg awk xske ye..