Saturday, May 28, 2011

.Diary Of A Wimpy Kid-Rodrick Rules.

Salam.
yeay! saya sudah menonton cerita ini di wangsa walk bebaru ni (26 may 2011). 5 stars rate for this movie! memang best la. lagi2 pulak sebelum movie ni di adaptasi dari novel2 nya dan cik nana memang dah baca kesemua siri diary of a wimpy kid ni. perasaan teruja nak tengok walaupun dah tahu jalan cerita. hihi.



Greg Heffley and Rowley

Rowley ni memang kawan baik Greg sejak middle school lagi. tapi perangai dia yg terlalu kebudak2 kan buat si Greg ni jadi rimas kengkadang tu.hihi. kdg2 perangai si Rowley ni mcm berlagak pon ada. menyampah tul tengok..dlm cerita ni diorg berdua ni baru masuk Westmore High School. kemudian, ada sorang bdk perempuan cantik baru masuk sekolah diorg ni namanya Holly Hills. mcm2 cara la si Greg ni nak pikat, tapi selalu di gagalkan oleh abang nya yg agak nakal di situ, si Rodrick. alahai..sesama adik beradik pon mahu buat kacau.





pastu mak diorg ni buat satu game plan, di namakan "mom bucks". di mana utk setiap jam diorg berbaik2 akan dibayar 1 dollar. mcm biasa la taktik kotor si Rodrick ni buat termasuk membuli si Greg ni. adeyhh..

Greg Heffley (Zachary Gordon) & Rodrick (Devon Bostick)

ada satu kejadian masa diorg nak pergi Church. si Greg ni terkena choc kt seluar bahagian punggung. ape lagi, malu la dia, lagi2 plak si
gadis cantik, Holly Hills pon ada jgk. si Greg dah gelabah tak nak masuk Church, pastu dapat idea dr mak nya taruk kain lilit kt seluar tu..tak lama pastu, si Rodrick yg busuk hati ni tarik kain tu dr seluar Grey sampai menampakknya kesan choc tu kt seluar, ape lagi bergaduh la diorg dlm church tu sampai menimbulkan kekecohan. sumpah malu gile ibu bapa diorg ni...


Manny, adik bongsu Greg and Rodrick Heffley. suka sgt panggil Greg dgn panggilan "Bubby!" .hihi.comel sangat okay!


Lepas dari kejadian tu, diorg kena something like punishment la. kena habiskan masa berdua utk pulihkan hubungan diorg adik beradik. yg cik nana tak faham tu, nape la si Rodrick ni terlalu busuk sgt hati dia kt adik dia sendiri yg mcm terlalu naif tu. haha. Mak diorg, Susan pula berusaha keras utk memulihkan hubungan her 2 sons tu.

Konklusi nya cerita ni lebih ke arah di mana family relationship very important in one's life..
Ada mesej & tak lupa juga sense of humor.. I like this movie!



Siri2 lain Diary Of A Wimpy Kid :

The last straw
Dog days
The Ugly truth


















Cik Nana with honeydew CoolBlog! [sgt addicted dgn coolblog]

Now,paling dekat dr UIA kt jusco wangsa maju..hihi..kalau tak tempat biasa cik nana beli kt tesco rawang je. :P tp gmbr kt atas ni minum kt The Mines.



Rindu itu subjektif, Sayang itu universal & Cinta itu hakiki. tidak dapat dijual beli.


www.tips-fb.com

3 gigitan apple:

Anonymous said...

(^^,)v air di cincang xkn putus... Family are still family untill the end of time...(^^,) like the last quote...

Dee Chicuita said...

last quote kena kat aku kan T__T

norhafiz said...

Peyh! Xnk komen post ni, sy d'tggal semase mereka menonton movie itu..