Saturday, May 14, 2011

Miss cik apple..

Salam kawan2 ku! (:
*kalau masih menganggap saya sebagai kawan, harap rajin2 la tegur ye?*


Secara rasmi nya cik nana dah berjaya register unt
uk pengajian short sem iaitu semester III 2010/2011. yuhuuu..agak happy juga la. tambahan pula dapat 2 subjects.

1 ) FIN 4040 - CORPORATE FINANCE
2 ) MGT 4760 - STRATEGIC MANAGEMENT


jangan terkejut tau, cik nana dapat register kedua-dua subject ni secara online. walaupun ada juga mencuba untuk membuat manual seperti subject English & beberapa lagi yg lain, tapi mungkin rezeki dapat register secara online, kerana kebetulan ada buka kelas yg baru. Alhamdulillah..*saya tak mahu kusut2 lg..*

& saya tak mahu extend semester, sebab nak cepat2 habis belajar. orang selalu ckp nak pergi mana habis cepat2 ni? ye la, buat apa nak belajar lame2 sgt. nak kerja la! ^.^

nak membebel sikit tentang subject sem ni, first tu corporate finance, pre-requisite subject tu adlh business finance, di mana cik nana dah ambil pd 2 sem yg lepas. oleh kerana mengalami trauma yg agak teruk semasa belajar business finance maka cik nana membuat keputusan nak rehat kejap dari mengambil ape2 yg berkaitan finance selama 1 semester . serius, memang kepala otak ni tak boleh terima segala input2 finance. puas dah memerah otak, tapi kenapa susah sgt nak faham?? mcm nak tumbuk2 dinding je rasa..

Dear Corporate Finance, please behave well with me okay?insyAllah i'll treat you better than you treated me! (:


Manakala subject Decision Making & Control(DMC) subject pre-requisite utk mengambil Strategic Management.subject DMC pun juge menjadi masalah bagi cik nana. i cannot accept to learn that!! pleaseeee..ape2 pun, cik nana kena bersyukur sebab lepas semua subject setakat hampir 4 tahun pengajian ni..dan berharap utk dapat teruskan prestasi ni..walaupun kerisauan sgt membuak2 skrg ni..[teringat harapan mama saya yg terlalu tinggi menggunung itu..sorry mama, i try my best oke!]

"tu la, korang nak sgt belajar accounting kan, ha amek ko,blaja la sgt.."
hahaha..

teringat kata2 madam sherliza. lecturer subject advanced accounting cik nana pd semester yg lepas.sempoi je madam tu. slalu gak tego cik nana yg suka bawak makanan dlm kelas. rindu nye! hihi..


: alamak ai, dah nak habis ni, kena la teruskan juga juga walaupun kdg2 rasa tak tahan nak tanggung lagi. sudah nak sampai ke destinasi, takkan nak berpatah balik kan kawan2?
:kepada kawan2 seperjuangan terutama nya,

please take note : Practice is MANDATORY in accounting!


:jgn guna konsep last minute study, susah nak betul2 skor tau!disamping kena rajin buat latihan dan memahami secara terperinci.insyAllah it will be easier for you..dan tak lupa bertanya pada yg pakar..jangan biarkan diri anda diselubungi ragu-ragu..hihi..

I love my course so much, Accounting (: Although i had so much pressure in learning most of the subjects..i hope i can enjoy taking each subject of it until i graduate.. ^.^


Gambatte Ne to all my friends too!



p/s: sy suka pelok sweater hitam ni. hihi. ^.^


www.tips-fb.com

3 gigitan apple:

Dee Chicuita said...

aku nak komen kucen tu je. temok! tomel! hikhik.

oh!





TAHNIAH! :D

*~ARiNa Rus Zahira Rusli~* said...

oit!! dpt 2 subject tuh..dari org yg xdpt pape nih..sedey tau..:(
nana, chaiyok2! 4 dis s.sem..

norhafiz said...

sweter itam? nk gak..