Friday, September 3, 2010

.the star.

newspaper analysis assignment (business ethics subject)

Salam.

inilah assignment yg cik nana rasa paling teruk penah alami setakat ini. tak tahu la, mungkin "lack of time management" or "lack of commitment" semasa buat assignment ni. kami kena kumpul setiap hari dari 13 julai sampai 29 ogos 2010. setiap hari kena cari 5 artikel..tapi kami baru tahu yg itu beberapa hari yg lepas..sebelum ni kami hanye kumpul 1 artikel je setiap hari..itupun cuma ambil di ruangan STARBIZ je..rupanya ruangan lain pun boleh juga ambil asalkan berkaitan dgn etika dlm bisnes.


ape lagi kan, haruslah kelam kabot..itupun tak dapat nak mencari 5 artikel, kami hanya kumpul dlm 2-3 je utk setiap hari..itupun tak sampai 100 artikel yg dpt dikumpulkan. terima kasih banyakbanyak pd Library UIAM kerana menolong kami utk sumber suratkhabar. nak beli kt kedai asyik habis je. lepas ni kalau kena buat lagi keje mcmni, haruslah melanggan utk beberapa bulan. SERIUS, sgt seksa buat assignment ni. :(

sekarang ni cik nana pun dah demam..baru je sapu vicks..lepas tu dgn keadaan batok2 dan sewaktu dengannya..ALHAMDULLILAH sebab dapat sakit ni masa cuti utk hari raya dah bermula. boleh lah rehat2 lebih..maklumlah dah lame sgt tak dapat demam2 ni. stok 'panadol' pun takde kt bilik. yg penting tak nak selalu amalkan ambil ubat-ubatan. sbb in a long run, it will affect our health.

"Badan yg sihat, minda yg cergas" :)






Oh ye, cik nana join main game Investment ni..Campus Edition..anda semua join tak?try la..lagipun boleh menaikkan rating IPT masing2..heee..tambahan lg, investment ni ada kaitan juga dgn kos yg cik nana amek skrg, Accountancy..the course i really wanted since i was in primary school..

tapi bile dah amek, mmg seriously susah sgt..dulu org selalu ckp SPM la exam yg paling susah di dunia sebab belajar selama 2 tahun lepas tu exam cuma sekali, berbanding dengan bila amek Diploma ataupun Degree, di mana exam diadakan berperingkat2 mengikut semester, mungkin lg mudah kan? tp rupanya subjek Perakaunan semasa SPM adalah yg PALING SENANG cik nana rasa setakat ini..

Itu kalau nak dibandingkan dgn subjek2 akaun yg cik nana belajar semasa mengambil degree in accountancy ini sehinggakan merasakan belajar tu boleh membawa kepada stress + depress yg amat sgt! boleh nangis..harap2 cik nana dapat lepas sampai graduated..insyAllah..doakan cik nana ye kawan2?
:)





Satu kopi & Satu Susu, 2 elemen yg sgt berbeza, satu lemak, satu pahit. tapi bila campur dua-dua, sedap. :)












p/s: maafkan applemerah, terbanyak bebel pulak.hee. Happy Holiday & Selamat Hari Raya kepada semua! :) i'll be missing all of you..
www.tips-fb.com

2 gigitan apple:

ribena.illina said...

kalo zra nk masuk campus edition tu leh? heeee~
bgus2 dr primary ag minat akaun
zra ni tersesat jek nih..heee
insyaAllah nana boleh berjaye!
n jage kesihatan k!

cop2 ag! haahha
selamat hari raye ye.
nati adk zra da masuk gombak..kite WAJIB jumpe tauuuu..hehehhe~

Sidratul Muntaha said...

Dah merasai keseksaan membuat asgment BE sem lepas.Sampai berkampung kat mahallah lain..sabarlah nana! :)Aja2 fighting!

Semoga cepat sihat.raya2 tak boleh demam or sakit. :)
Maaf zahir batin juga dari Sidratul Muntaha. :)