Friday, August 6, 2010

.private or public?.

Selamat Hari Jumaat kpd semua!

Lagi beberapa hari je nak masuk bulan ramadhan..harap2 semuanya dah bersedia.heee..cik nana rindu sgt kt blog apple merah ni la.. :( kesian dia sebab selalu tak berjaga..maaflah ye..sekarang ni hampir setiap malam ade kelas tutor..maklumlah sekarang ni dah masuk tahun 2 semester ke-2. sem depan harap2 berjaye masuk tahun ke-3..tah la ape perangai cik nana sekarang ni suka sgt belek kerja kosong kt suratkhabar..pastu yg dicarinya mcm accountant, account executive, internal audit manager..haha..cita2 sgt tinggi..langsung tak berpaksikan usaha tu..aduhai..pok laju2 kang cik nana ni..

tapi rata2 dlm paper tu sumenye private company la kan. majority nak experience at least 2 years..fresh graduate takde?haruslah kerja di public company..tapi roomate cik nana pernah cakap kerja kt government ni otak tak berkembang..routine work..no challenge bak kata akak2 senior ku..but i think i prefer to try at public sector such as LHDN [lembaga hasil dlm negeri]. tu target utama & motif nak kenekan tax kt korang sume..haha...sape2 ada org dalam tolong cik nana ea?heee..lg 2 tahun je..tak lame je tu..

how bout you?prefer public or private? :)




Company Accounting (CA) ;

Subjek paling 'killer' cik nana rasa utk semester ni. serius! sape2 yg amek ni dinasihatkan buat latihan banyak2 sampai nak termuntah la yer..basically belajar tentang saham yg di tawarkan oleh company kpd orang ramai utk mendapat modal..[until now, STILL got problem to understand.. :(]


study smart & hard especially to all accounting student..wish u all the best..












Oh ye, cik nana suka sgt ayat kt bawah ni kt blog Kak Farhana.. :)

"Sebab saya suka awaklah.. Sebab tu saya tahu semua pasal awak.."




www.tips-fb.com

6 gigitan apple:

ribena.illina said...

mmg subjek killer pon..kalo nana suh zra aja balik..kompem ketaq jek lutut..hahahaha!

siap nages2 ag tuhhhh bile nak exam account..heee~

tp betoi owng2 kate tuh nana..zra kn ala2 govertment..so mmg agak bosan..dan kureng mencabar..huhuhuhu~

tp trpkse la redo..huhuhu~


=)

asfira aminuddin said...

CA mmg susah! fiera x suka!

Sidratul Muntaha said...

nana.kiter ada hobi yg sama.kalo baca news paper mesti tengok kat ruang iklan kerja kosong.baca dgn teliti pulak tu.hehe..

i choose public. :)

.Cik Nana. said...

Ziera : tahu takpe..susah kan?xtahu la..ni pon malas nak wat latihan..1 soklan pon sgt lame..hmm.. :(

.Cik Nana. said...

fiera : xsuke?kena suke kan taw!

.Cik Nana. said...

Atin : sep sep! haha..sbb nak tgk requirement dorang kan? :D