Friday, July 30, 2010

.Jalan2 cari makan sambil berkerja.

Bismillahirrahmanirrahim

Hai semua! lama la tak usik2 blog applemerah ni. ada gak kwn2 yg tegor sunyi sepi je blog ni. haha. sorry sgt.bukan ape, tak tahu nak bicarakan tentang ape.lgpun kehidupan sekarang tak menarik sgt mcm kamu semua. bwekk! :P

sekarang ni cik nana tgh makan kerepek nestum. sedap plak. manis2 gitu. semalam la beli kt fiesta mahallah maryam. plan nak g masuk rumah hantu kt mahallah maryam tu. tapi tak dapat sebab terlalu ramai. haha. tah pape kan? malam jumaat plak tu nak masok rumah hantu. hek3..

oh yer, ada perkara sengal yg berlaku mase cik nana nak beli kerepek nestum tu kt 1 gerai ni.

cik nana : [sambil belek2 tupperware kerepek tu] kak, berape yer harga 1 tupperware ni?
akak : oh, harga tupperware tu akak xtaw la pulak. [sambil geleng2 kepale dia]
cik nana : [tergamam sebentar.mcm nak gelak pon ade.]

lepas tu dia pon mcm tersedar kot.dia ingat sy nak tanye psl kos harga tupperware tu ke?haha..kelaka btol..lepas tu cik nana teros gelak mcm nak guling2 [tp tak guling pon] cite kt wanie & hana :P



makcik masuk air ke makcik jual air? ape pendapat makcik tentang makcik depan tu? agak2 dia lagi lawa dari makcik ke? haha

[ayat mok] :p


Hari sabtu yg lepas, cik nana pergi ke Psr Malam Kg Baru. [dah lemau baru nak cite kan?], kene buat assignment interview penjual2 gerai. secara jujurnya, mmg agk susah la nak buat. cik nana nak ucapkan terima kasih kpd semua yg terlibat dlm pembikinan sama ada secara langsung ataupun tidak langsung dalam assignment utk subjek BUSINESS ETHICS ni.[terutama kpd my groupmates & mok]

Semoga urusan kami semua dipermudahkan sehingga habis semester ni.Amin. =)

Jom kita tengok makanan2 yg kami beli & makan haritu ; nyum2.. :D [i love foods very much walaopun tak berapa nak mkn sgt. :D]

Satay Padang [salah satu makanan indonesia]

  • Bila da makan mmg terasa pedas walaupun nampak sedap. [ayat apekah ini?haha]
  • Cuma daging je & di tambah dgn lontong berwarna putih tu.

Cik Nana sedang mencuba pecal. pedas jugak tu. ahhhh..meh try..


my groupmates :)


wahh! ni mmg malatop! best sgt..i love ice cream very much..di tambah pulak ice cream ni unik. sebab namanya ICE-CREAM PULUT. penah rasa tak korang? kt tengah2 ice cream tu atok ni letak pulut. hurm..mmg best! tah la ea, nape sejak akhir2 ni cik nana minat makanan yg berasaskan pulut. contohnya cam cendol pulut tu.mengidam sgt nak makan. sampai sekarang masih takde rezeki nak merasa. :(




Selamat Berhari Berhujung Berminggu. [haha.BERsukaria eyh?]
Be Happy Always. Jangan lupa ye kawan2, minggu depan banyak kuiz yg menanti.




p/s : Business Finance, Organizational Behavior & Ethics Fiqh For Everyday Life terawang2 dlm fikiran skrg.
www.tips-fb.com

1 gigitan apple:

MuNsYi SaMa said...

makan lebih dr buat keje. :P