Wednesday, July 14, 2010

.berlegar2..

Bismillahirrahmanirrahim


Di saat ini, masih terasa lagi panas & kemerah-merahan muka ni menahan malu. tak tahu kenapa la asek nak memalukan diri ni?hak3..tapi kire okay la kan dari tak tahu malu? =P

baru je balik dr berlegar2 kt fac. engineering. patutnye jam 3.30-5 petang ade kelas subjek islamic studies, Ethics & Fiqh for Everyday Life.jenuh la saye mencari kelas tersebut. sebenarnya malam tadi dah print slip class. tapi tak keluar pulak tempat kelas utk subjek tersebut.jadi sy buat keputusan utk tengok balik kt class schedule..kelas bertempat kt Engineering SR 15 level 3. itupun 3 kali pusingan sy carik dan berape org sy dah tanye kt mane kelas yg sy nak masuk tu. bila da jumpa tu sy masuk la dan terus cari tempat duduk sebelah seorang sister ni.lagipun mase tu lecturer dah masuk dan kelas pun agak dah penuh & majoriti kelas tu lelaki. bila lecturer tu dah nak mula mengajar dan bukak slide powerpoint kt depan saye tengok subjek "introduction to automotive engineering".

eyh sejak bile saye amek subjek ni?haha.

dengan segeranya saye terus bertanya kt sister sebelah saye ni. dan tunjuk segala slip2 yg saye ade. memang ternyata salah kelas! terus je b'gegas keluar..[sambil tengok sume mata2 dlm kelas tu memandang ke arah saye :(]

dah la jarak faculty engineering ke faculty irk [islamic revealed knowledge] tu agak jauh. mengah2 ku cuba nak jalan cepat2. nak tanye kf ofis irk mengapakah venue kelas ku tak betul ni. dah la keseorangan. sampai2 ofis kena beratur panjang2..maklumlah sekarang ni minggu ADD-DROP subject. saye pon explain kt kaunter tu kenape kelas saye tak betul ni. rupa2 nye kerani kt situ bagitahu kelas saye dah ditukar ke ENGIN LT2..adohai.patutlah silap..

lepas tu saye jenuh lg nak mencari kelas. sbb tak tahu kt mane..seriusly jarang sgt ade kelas kt fac engineering.ape lagi..terus bertanye kt org2 kt situ..akhirnya jumpa! tapi ku kembali hampa apabila tengok kelas tu gelap dan takde orang..apekah ini semua??ku tertipu dgn sandiwara dunia..ouhhh..jam menunjukkan hampir 4.20 petang..kelas patotnye abes 4.50..di manakah kaki ku harus melangkah?

tak tahu nak mengadu kt sape, akhirnya tanganku pantas mencapai henfon warna merah jambu kesygnku dan terus menaip msj kepada sorg kawan baikku ape yg harus ku lakukan dan beliau menasihatkan saye xpyh ke kelas. hek3..terus la balik..nampaknya esok kene berurusan lagi dgn ofis. awat la venue subjek ku itu tidak wujud??


i'm tired =.=

dinaso tgh marah. grrr. [miss this moment]



Assignment utk subject Business Ethics dah dapat. wargh..kene interview hawker2 kt gerai night market or pasar tani for 5 different business ..eventually 3 of my groupmates are Indonesian..mari2 ngomong indonesia..hek3.& right now nak g night market wif my friends..


p/s : terfikir2 nak beli ke tak buku teks company acc, decision science & business finance. kalaw ade sape2 bermurah hati nak jual 2nd hand book kt saye, ley inform ek? :)
www.tips-fb.com

4 gigitan apple:

ribena.illina said...

zra de buku company law nye text..tp xtau la sme ke tak nana gune..jane lazarnye..heee~

cop cop! muke sah merah jambu abes time kua klas salah tuh..hahaha~

Raihana Azhari said...

what??? bia betul salah class?? sabar ye nana. huu~

Sidratul Muntaha said...

Dulu kelas UNGS kiter pun kat engine.tak macam jauh pulak nak menapak dr econ ke sana.selalu jd muka paling last masuk kelas.

kiter pun baru nak amek ds sem ni. :)

p/S: tak nampak nana pun.dah seminggu berlalu ni. :)

tagskie said...

hi.. just dropping by here... have a nice day! http://kantahanan.blogspot.com/