Monday, July 5, 2010

.Ikan Bakar @ Setiawangsa & Cendol Pulut.

Bismillahirrahmanirrahim

ape kabar kawan2 ku semua?terima kaseh banyakbanyak kerana singgah di sini. cik nana sempat merasa demam selama setengah hari semalam. bdn terasa sgt panas sehingga tertido di sofa kt ruang tamu dengan menutup kipas. sgt sejok tak tertanggung rasanya. itulah nak sgt rasa demam sampai Allah bagi betol2 demam.

semoga saye, family dan org yg saya sayangi sehat2 belaka..


pagi tadi lepas semua isi rumah dah keluar, tinggal saye sorang2 kt rumah. kemudian member cik nana yg b'dekatan dgn rumah ajak cik nana jogging di tasik tak berapa nak jaoh sgt dr rumah. tapi kalaw nak jalan kaki mmg semput la..haha.sampai2 lebih kurang 7.40 pagi tengok dah ramai jgk yg jogging kt situ. ekceli dr minggu lepas lg ada beberapa kali kitorg jogging kt situ.insyAllah, bermula harini sampai hari sabtu ni kitorg bertekad nak jogging kt situ setiap pagi. ini krn hr ahad dah kena register hostel utk semester baru. yuhuu.. :)


oh ye, malam td cik nana & family teringin nak makan makanan laut ataupon seafood. ini krn makanan ini memang kegemaran kami. cik nana paling menyukai kerang bakar @ rebus. cicah dgn sos cili. mmg best! lepas tengok iklan dlm paper kosmo bertarikh 3 julai 2010 yg menyiarkan tentang restoran sekinchan ikan bakar yg terletak di Setiawangsa Kuala Lumpur ni [kompleks centrum setiawangsa] , kitorg satu family teringin nak mencube la kan. mane la tau sedap ke tak kan. belum cuba belum tahu kan? heee..




masa sampai tu, [tak susah nak mencari pon] tengok ramai sgt customer memenuhi restoran tu. konsep restoran ni lebih kurang mcm makan kt port klang @ umbai melaka di mana customer boleh memilih sendiri ikan2/lauk2 mentah. kt sini caj dikenakan RM7 utk 1 gram. bagi cik nana, ini agak mahal berbanding kalaw makan kt port klang @ umbai. sebab lebih kurang RM70 utk 1 kilogram. lagi satu, konsep masakan agak berbeza jgk di mana hanya 1 masakan saje kt sini..tak boleh la nak mintak dorang masakkan sweet sour ke ataupun masak 3 rasa ke..mungkin dorg nak memudahkan kerja dorg kot?haiyaa...


mungkin takde rezeki cik nana utk makan kerang bakar, sebab dah habis masa datang tu. sodihnya. dari rumah lg terbayang2 nak makan. mmg favourite sgt..waaa. kalaw makan nasi lemak pon harus la ada sambal kerang. lagipun elok kan tok tambah darah. heee.. :P

  • Terletak di Kompleks Centrum Setiawangsa KL
  • Beroperasi dr pukul 12 tghari hingga 1 pagi
  • Pilihan 18 jenis ikan air tawar & air laut


favourite cik nana juga, watermelon juice!! kalau nak sedap lg tambah laici. anda suka tak? :)


in my point of view, sebenarnya rasanya biasa2 je. tapi boleh tahan la sebab kalaw nak sedap2 haruslah pergi ke umbai melaka ataupun pelabuhan klang. tapi kalaw dari tempat cik nana ni memang agak jaoh la nak ke sana..setiawangsa ni kire paling dekat la..selamat mencuba ye kawan2!

mission for today has accomplished ! living room dah selesai. walaupun simple je tapi rasa puas hati. :) [done it alone]

; plastik sofa tak di bukak lg sebab takot kucing cakar. inilah risiko yg harus ditanggung apabile membela kucing di rumah. anda ade cara utk mengatasi dari cakaran kucing tak? :( [but, i love all my cats..]



akhir kata, dari haritu lagi cik nana mengidam sgt nak makan CENDOL PULUT. diulangi..pulut! bukan yg biasa tu taw. tapi susah nak carik..haritu pergi carik, jumpa tapi kedainya tutup. waaa..nak sgt sgt.. :( wahai batu belah batu b'tangkup saye kempunan sgt nih..hik3..terlebih sudah.. :P




p/s : semoga misi saye pd cuti kali ini tercapai jua..
www.tips-fb.com

9 gigitan apple:

Raihana Azhari said...

Nana, setiawangsa centrum tu kat belah mana yek?
hurm. kalau suka makan seafood. cuba try makan kat restoran tupai tupai. kat situ pon best. konsep dye lebih macam johnny's tapi sini lagy murah + lagy berbaloi. sebab dye boleh makan ulang2 atau "buffet". harga rm 25 per head.

Mr. Vetalocoz said...

nampak mcm sedap je...bak sket...hehehe ~ :P

Sidratul Muntaha said...

Bersihnya rumah.berkilat2 lantai.rajinnyer ngemas...

nak tanya nana ni, naik sekolah confirm 12 julai kan?

p/s:kem salam ur meow. :)

.Cik Nana. said...

alia raihana : centrum tu bdekatan dgn tempat buat passport..jbtn imegresen kalaw xsilap..restoran tupai2?kt setiawangsa jgk ek?mungkin bole try nnt..

mr veta : try la..bole tahan la..cume mahai sket..hek3..

atin : rajin sbb harus buat..haah..confirm 12/7 masok sem bawu.. :P

fiera said...

ishh, nana bwat fiera terliur ni haaa. nanti nak try lahhh. sbb alia da tnya kat mana kan. hehe. :)

Raihana Azhari said...

nana^
ouh! ye? kat belah mana la pulak tu. huu~ tidak tahu jalan.
btw, restoran tupai2 tu kat bangi la. ngn kat sri petaling kot. cmtu la. huuu~
dye de 2 cawangan jek. + dah pnah masuk JJCM. :)

MuNsYi SaMa said...

entri psl mknn buat pmbaca dpt telan air liur je la..huhu

MuNsYi SaMa said...

entri psl mknn buat pembaca dpt telah air liur je la..huhu

.Cik Nana. said...

Alia : hee.. ley je caik tu..senang je.tgk signboard..wah.kt bangi ke?cam jaoh la pulak.owh.yg restoran kt atas ni masok paper kosmo..

Munsyi : ye la..haruslah..bwu b'kesan cara promoting camni.. :)