Tuesday, June 22, 2010

.yoe & fyza.

Bismillahirrahmanirrahim

hai semua! harap2 sihat2 sentiasa. maklumlah sekarang ni musim panas yg agak melampau.suhu pun kadang2 mencecah lebih 30 darjah celcius.hot hot. takde dah hot and cold mcm lagu katy perry tu. kalaw kamu semua sayang & nak menjage kulit dinasihatkan jgn rajin sgt keluar dan mendedahkan kulit2 anda tu kepada cahaya matahari.

duduk diam2 kt dalam rumah ea?



oh ye, berbalik pada tujuan asal entri ini ditulis adalah utk menceritakan saat2 menjadi raja sehari sepupu cik nana, Encik Hasrol Nizam & bersama pasangannya Puan Tengku Hafiza pada ;

18 june 2010 : di rumah belah p'gantin perempuan
19 june 2010 : di rumah belah p'gantin lelaki
[keluarga sebelah cik nana] yg bertempat di Pasir Puteh Kelantan Darul Naim.

cik nana tak tahu nak cerita mcm mana sebab kronologi cerita mcm terlalu panjang dan tak nak memanjangkan lagi cerita yg sedia panjang takot jd lagi2 panjang utk ditulis dan tak larat la cik nana nak tulis panjang2 lagi.hahahaha. rilex dan sila tarik nafas panjang-panjang.. *hempok kang asek panjang2 jew..hik3..*



yoe & fyza

set baju pengantin berwarna kuning iaitu warna diraja pada 18 june 2010 di majlis kenduri sebelah p'gantin perempuan. keluarga kembangan cik nana berkonvoi sebanyak hampir 12-13 buah kereta kalaw tak silap. semua tunggu berhampiran kedai salam. alhamdulillah semuanya okay la. rasa gembira sebab dapat b'jumpa dgn sebahagian besar drpd keluarga dan sedara mara. yuhuu.tp ada yg xdatang tu di tuntut utk b'jumpa dgn cik nana nanti ek?siap korang..hahaha..rindu u all ketat2..





ajim menjadi pgapit sepupu cik nana..arol or name glemer mat yoe!





set baju p'gantin berwarna kelabu pada 19 june 2010 di majlis sebelah p'gantin lelaki di Pasir Puteh..malam sebelum tu cik nana tido kt rumah mak ngah *ibu kepada p'gantin lelaki* akibat didesak oleh sepupu cik nana.he3.semua kenduri kendara dan makanan dimasak secara b'gotong royong oleh org kampung..





cik nana bersama sepupu :)







kenduri di sebelah rumah sepupu cik nana ini wat makan2 mcm biasa, cuma biasalah org kelantan ada menyediakan budu sebagai menu utk tetamu yg datang. selain itu 2 menu di atas ini juga. dah la cik nana ni pantang tengok ice-cream. sgt la suka! yuhuu..kotak aiskrim kt atas ni dah abes sampaikan pakcik aiskrim ni kena beli lagi aiskrim yg lain..kenduri @ bekwah dlm loghat kelate kt kelantan ni biasanya sampai malam..tak mcm kebiasaan di negeri2 lain..



oh ye,kalau korang panggil benda ni ape ye?kt kelate ni dorang panggil "sisa" tak pon kalau loghat nya "siso". cik nana memang kena bahan kaw-kaw punyer dgn sepupu2 cik nana nih.malam sebelum kenduri tu masa cik nana tido kt rumah mak ngah, mereka cakap cik nana kena bagi siso tau nnt..pastu ade yg menyampuk siso sampah semua tu la..cik nana dgn blurr nya tak faham pape. hahaha. lawak tul la..lepas tu sepupu cik nana yg kawen ni cakap cik nana kena caik org kelate la mcmni..lepas ni kena blaja ckp kelate.adeyh..harus ke? :(



anak sepupu :)

suko sgt dak tecik ni karok kt depan khemah kenduri nyanyi lagu "aku bukan superman". haha.banyak kali gak cik nana kena buli di antaranya kena ikat tangan dgn tali pastu di bawa keliling jalan..










favourite dulu, kini dan akan datang..ice cream..teringin nak order kek ice-cream. ley tak? :D

sekian sahaja. tak banyak nak dicoretkan..cuma cik nana nak ucapkan Selamat P'gantin Baru dan tahniah kepada Yoe & Fyza..semoga bahagia & kekal sampai bila2...sweet together gitu..

Lepas ni giliran siapa pulak yer? :)


www.tips-fb.com

7 gigitan apple:

Sidratul Muntaha said...

Nana! Lama tak oline.sibuk kawen rupenyer.haha..
Muka korang sepupu dekat2.

Lepas ni giliran budak yg pakai baju pink yg makan aiskrim tu. ;p

Miss u too. :)

.Cik Nana. said...

Atin : bukan sebok kawen la..tp sebok g kenduri kawen..hak3..eyh.muke kitorang dekat2?ye la..kaum kerabat mmg gitu..hek3..comey :p
thanx..

Cik Kyla said...

hari tu saya balik kelantan pun cuaca agak panas. dah balik shah alam ni dh kurang sikit panasnya. Hehehe, nak2 skg musim kenduri kawin.. makan je la. ^^

insomniashah said...

wow...kenduri kain...semoga berbahagia la sepupu cik nana hingga ke anak cucu ea?

fiera said...

Wah, bznya dgn kenduri kawin. siap ad ice-cream lagi. bestnya! nana bila lagi nak mkn nasi minyak ni? hehe. :)

Rara Nasiha said...

wow,ada ice krim! nanti kalau sy kawin pn nak buat macam tu la.hehe

soffea said...

bestnye kenduri kawen.

pengantin tu cntik. berseri.
nanti time nana, jgn lupe jemput k? hehe.