Wednesday, June 16, 2010

.masa utk mencuba deria rasa anda..

Bismillahirrahmanirrahim

sudah berhari-hari blog ini kesepian tanpa kata2 dan bebelan dr cik nana. hak3. harap tiada yg rendu2 sgt yer.cik nana sudah habis short sem.yuhuuu..mase utk merehatkan fikiran dan menolak ketepi semua buku2 pelajaran buat seketika.cik nana nak baca novel dan majalah banyak2. :) and how about you?

sementara tunggu family cik nana pulang dr sabah *cik nana kene tinggal.isk.isk.*, nak tunjuk gambar makanan yg best yg cik makan dlm minggu neh. hikhik. :p


Pecel Ayam


  • memula cik nana tak tau pecel ayam ni ape. tp rupanya gini la. simple jew. PERTAMA KALI cik nana makan.lauk ayam goreng + sambal + tauhu + tempe goreng + sayur kubis. akak2 roomates cik nana yg ajak makan ni tadi kt area Gombak [xberapa jauh dr UIA]. sodap gak la. memula dengar namanya mcm makanan jawa. sambal nya rasa mcm manis2 pedas.tp cik nana cuma makan separoh je dr sambal tu.sape2 pernah try tak makanan nih?





  • sape2 tak tahu ni ape memang patot kena hempok kt pale dia. hak3..sebenarnya dah lama nak cuba. kt cafe mahallah asiah. baru makan semalam.boleh tahan la sedap gak. tp mok dia tak makan menatang warna oren tu. dia panggil alien. hak3..cik nana pon kdg2 malas nak kopek kulit udang tu.tp boleh tahan la.rasa nak makan lg.boleh?

kamu semua jgn t'liur pulak kt sini ek?nanti menghilangkan kesucian blog cik nana pulak nnt.syuh2..pergi jaoh2 sikit.bwekk!



kalaw rajen2 cuti ni, mcm nak cuba resepi2 baru. agak2 mood kerajinan tu ada tak?


kawang2 ku! jom dengar dan tengok video clip dr Daus Af8-Kenapa..
saye suke lagu ni! rancak! boley la praktis breakdance bersame kucen2 sy yg tercenta nih^.^



www.tips-fb.com

12 gigitan apple:

I n n z said...

happy holiday nana !
jumpe bulan depan yah ;)

.Cik Nana. said...

happy holiday jugak! orait..jumpe nnt.. :D

norhafiz said...

selamat bercuti dind.. sedap jln2 caik mkn.. haha.. ley la bwk mok nnt.. tp bkn mkn alien tu ek.. tu blm sedia lg nk hadapi.. hahah...

.Cik Nana. said...

kena paksa makan alien tu.wahaha..

aziera.illina said...

zra ske tempeeee.tempem sambal.heeee~

ღnurull.mrs21ღ said...

nana! pecel ayam mmg sodap! sambal dia yg pedas tuh.. phewww~ menyengat! eh, nanti sy nak datang uia lah.. lama tak pegi sana..

♥SYAFIQAH ♥ said...

nampak cm sedap je..nak gak :)

Sidratul Muntaha said...

Sy Rindu Bebelan Nana! ;')

Raihana Azhari said...

nana, alia selalu makan pecah tu. kedai dye kat jalan g ong tai kim kan?? hiii~ sedap kan?? best! murah jek. actually dye lebih kurang ayam penyet. tapi ayam penyet tu mahal lagy la....

Raihana Azhari said...

pembetulan. pecel.. hiii~

meo188 said...

best gak lagu daus nie...

lagu edry kru buat memang best...

Lelaki Ini said...

besh2!!!