Wednesday, May 26, 2010

.kamu suka kumpul kasut bnyk2 kan?.



Selamat awal pagi cik nana ucapkan pada kalian semua!

yuhuu!~ agak banyak perubahan yg cik nana dah lakukan pada blog applemerah ini. sebenarnya cik nana sukakan blog yg ringkas tapi kemas dan sedap mata memandang. yg penting boleh dibaca. itu yg lagi penting dari yg paling penting kan? he3. oh ye, cik nana nak ucapkan terima kasih pada yg sudi singgah dan baca. [tak lupa pada yg rajin comment]

saye memang seorang penggemar dan suka mengumpul kasut . tabiat ni dari kecik lg sebenarnya. pantang nampak kedai kasot mesti nak masuk dan beli. tapi sekarang ni takde lah mcmtu dah. tapikan sekarang ni, saye memang amat gilakan kasot crocs. sgt nice

SEBAB?
  • mudah utk disarung ; walaupun pertama kali pakai & beli kaki melecet kt bahagian belakang sampai luka dan berdarah. kali kedua beli kaki lebam kt belakang.

  • nampak mcm comel sgt2 ; ala2 kanak2 ribena gitu. tapi saye tak pakai yg bercop kartun ye. plain tapi boleh letak button kt tepi ;)
  • tak payah susah2 nak fikir match warna kasut dgn baju ke hape. main hantam saje! bak kata member saye, tak kesah la atas warna pink & bwh hijau, yg penting YAKIN diri! hahaha..
ada lagi nak tambah sebab2? sila isikan tempat kosong dgn jwpn yg betul ____________.

[10 markah]

Rasanya ramai dah blogger yg tulis pasal ni. kt logo kasut crocs ada kalimah ALLAH ni. saye pon tak pasti sama ada rekaan ataupun ada unsur2 diskriminasi ataupun ape2 je alasan disebaliknya. hanya mereka saje yg tahu.ape pendapat korang?
tapi, kesian lak buaya darat ni jadi mangse.he3..


cik nana dengar cerita, kalau diperhatikan crocs asli je yg ada tanda mcm kat atas ni.yg celup takde. tadi cik nana dgn member2 cuba buat perbandingan. mmg ada perbezaan. sbb crocs yg celup tu logo buaya darat tu tak berapa jelas kelihatan. maklumlah made in china =P harga pon RM18 je beli kt uptown danau kota. haha.


saye baru ada 2 pasang je yg macam kt atas nih! sgt suka yg design mcm atas ni. kalau nak tau, kasut ni jadi kasut serbaguna utk saye. kasot utk bersukan pon ley jadik taw! haha. contoh guna masa explorace program rakan muda baru2 ni. lari2 dgn kasut yg comel ni. adeyh. beberapa kali gak nak tergelincir.


crocs ni ley modify & design pulak tu dgn pelbagai pilihan buttons. pilih2! selonggok RM2! he3.
; baru je tukar button rama2 yg patah tu dgn bentuk button bibir. nak tau kenape? ada dengar cerita dr org, kalau tak nak bagi kasut/selipar korang hilang, try kiss kt kasut tu. insyAllah takde sape nak curik. wahaha.

Fuyoo! kasut but ni mengancam la! agak2 kalau pakai pergi class ada tak yg toleh2? hiksss..nak beli sepasang la :D


p/s : saye ni asyik dengar cerita orang je. ntah betul ke tak. korang percaya ke? :P



Keikhlasan itu umpama seperti seekor semut hitam yg berada di atas batu hitam dalam malam yg kelam. Ianya wujud tapi sukar utk dilihat...




IIUM.FM


Oh ye, nak kenalkan, my campus, UIAM baru launch radio station iium.fm. boleh dengar terus dari link kt atas ni. sekali click je taw! :)

Enjoy listening!


www.tips-fb.com

16 gigitan apple:

riBEna said...

rajin tul die hupdate belog ekkkk
hehehe
ziera pon de bace kisah crocs tu
zra pon beli yg 15hinggit jek
xsanggup nak pakai mahai2 letak kat kaki
hahahah~

nyna said...

nyna baru tau pasal crocs ni kat fb td.
tapi tu la kan.tak tau betul ke tak.
harap harap tak betul lah sebab nyna pun ade crocs hello kitty :)

.Cik Nana. said...

ziera : rajin..tak tau kenape. hee.mmg betul pon.pakai murah2 je.pastu beli bnyk2.. :P

.Cik Nana. said...

nyna : saye pon ade 2 psg kasut ni.pastu g mane2 pakai tu je. :P

Naqib Mohamad said...

lagu cina yang keluar bila dengar iium.fm... hahaa
ingatkan nasyid semata-mata.. hehe xtau cina ke korea

Sidratul Muntaha said...

Kiter nak tambah untuk dapatkan 10 markah.haha...

Pilihan kasut penting sebab dengan kasut tu kita melangkah ke satu tempat yg baik atau buruk.

Contoh kasut yg dipakai untuk menuntut ilmu atau kasut yg dipakai untuk buat maksiat.

kasut pink boot besar tu macam comel je.Cuber nana pakai gi kuliah.haha...
:)

Cik Kyla said...

sy pn br tahu psal croc ni tp xtau la benar atau pun tidak...

.Cik Nana. said...

naqib : variasi la tu..saye pon baru gak dengar semalam. cayalah our campus! ;)

.Cik Nana. said...

Atin : nana bagi markah bonus la utk atin. he3..mmg teringin nak pakai kasot but tu g class..tp malu2 kuceng la..jom la pakai skali =P

.Cik Nana. said...

kyla : tu la..sy pon same. xkesah la kan. dah beli xkan nak buang pulak. :)

Cik Rara said...

kalo nk diikutkan gmbar tu,mg ada kalimah Allah..tak ptotla pulak nk buat pkai kat kaki kan..tp tula..kita tak tau mcm mna..kalo buleh,elakkan la..

pauhputik said...

salam cik nana

lamo wes dop mari nawat sinim

kawe sibuk dekpom

jange oyap kawe sombong

lownim nok komen en3 neh

crocs meme come

yo lo ko ado kalimah Allah dekat jenama dio tuh???

kalu yo biso sek2 kapir neh nok punoh ore islam...

p/s : hobi cik nana pelik p gak masuk akal lagi :D

.Cik Nana. said...

cik rara : setakat neh masih pakai lg. :)

.Cik Nana. said...

mat ju/pauh putih : adeyh..kecek kelate pulak dah..nasib faham. :D, takpe2..tak cop sombong pon..tau deh lagipon blog kamu tak ber-update :p
herm..
crocs best..
tp xsure betul ke tak benda tu..dgr2 crite org..selagi blom dpt pengesahan yg pihak yg sebetulnye xnak buat sebarang spekulasi la mat ju..lepas ni org islam la kene buat produk sndiri..

p/s : hobi pelik tp berkualiti :P

fiera said...

sedap eh nana pakai kasut crocs tu? mcm teringin nak pakai tapi kasut tu agak mahal kan. hehe. :D

.Cik Nana. said...

fiera : xyah beli memahal..beli yg harga RM18 je..he3..