Monday, May 31, 2010

.1 jam tu rase mcm singkat sgt kan?.

Bismillahirrahmanirrahim

terlebih dahulu, izinkan saye mengucapkan syukur yg tak t'hingga walaupun harini ade dugaan yg kecik telah menimpa saye, saye masih mampu mengawal kesabaran saye. hoho.



tak tahu la ape nasib cik nana harini.

perasaan geram tu sampai rase nak luahkan kat sini.

tentang salah sorang dr ahli group assignment cik nana pd semester pendek kali ni.

i don't expect she will behave like this. =.= seriously i'm really MAD to her !!

sebab dia buat kali pertama dlm sejarah sem ni, i skip my class! dah la belajar tajuk hire purchase [tajuk our group assignment]

camni, semalam mmg dah sebulat suara semua ahli hantar their own part to me utk combine dan print skali. jadi saye tunggu la all of them send emel kt cik nana. part cik nana dan lagi sorg ahli dah siap. mase waktu petang cik nana msj dia ckp masih dlm proses dan tak siap lagi. dah la dia langsung tak msj cik nana progress kerja dia camner. tunggu dia msj mmg sampai bulan jatuh ke riba la agknye.

ok fine. she said after done she will send emel to cik nana. i'm waiting.

waiting and keep waiting..

until 3 pagi pon tak dapat emel kerja dia. per cer? MSJ and CALL tak dapat!

OFF HANDPHONE.

oh MY.. sy sgt cuak mase tu. sbb keesokannya PAGI kena hantar.

cik nana dan lagi sorg member dah sepakat, kalaw pagi ni takde crite dr dia, kitorang submit kitorang pnye part je. ur name will not be written though. haha. serius cam marah sgt time tu.

pagi ni dlm jam 9 pagi. kami nak b'gerak cari kedai printing. tetibe terserempak dgn beliau kt tgh jalan. oh my dgn muka tak bersalah dia ckp "korang nak g mane?"

"nak g print neh.kerja kamu mane?"

"ade, tak print lg"

jadi dia follow je kitorg dr belakang.

cik nana pon tanye dia "asal contact dr smlm n pagi ni tak dapat?"

"sim card rosak" [sambil menunjukkan handphone beliau]

pastu dia ckp nak g LAB jap sebab nak edit2 sket. ok, kitorang follow.

cik nana geram sbb part dia ayat pun bersepah & tak tersusun. so i need to fix and edit all of them. cik nana amek mouse dr dia. =.=


like seriously mmg sgt tension time tu. dah nearly 9.30. class started at 9 am.

lepas dah print her part kitorg gerak dulu sbb dia ckp dia tak siap individual assignment. and she use my credit account to print her assignment. ok takpe. saye halalkan. no worries about that. last week pun she also using my credit to print notes.

kitorang lewat ke kelas dekat 1 jam. jadi buat keputusan tak nak masuk kelas.
dok makan2 kt cafe. makan cheese bread ^.^

dia lalu tak lama lepas tu dan tego kitorang

"kenape tak masuk kelas lagi. sebab sy ke?"

cik nana angguk je. pastu tak pandang dia dah. borak dgn member sebelah.


sorry, i never do that to other people like that. :[

yg cik nana sedih tu, lepas dah nak hantar assignment kt lecturer, semua MSJ yg cik nana hantar dr semalam baru DELIVERED kt dia. dan dr jauh nampak dia tgh ON THE PHONE.

kata SIM CARD rosak?

lawak plak rasanya. rosak bila perlu. wahaha. thanks to you..




sampai hati kan? lepas ni, sila berhati2 dalam memilih groupmates. it will really give big effect on you when the assignment is not completed. kesannya harini saye tak dapat masuk kelas dan hantar lambat.





Happiness is a perfume you cannot pour on others without getting a few drops on yourself.... ♥





p/s: esok & rabu i got 2 quizzes. wish me all the best :)

www.tips-fb.com

13 gigitan apple:

Ezzaty Saadah said...

salam...
hnye bharap nana dan kawan s0rg lg tu bsabar saje..=p
tp xsgke lak ade gak 0rg yg laz minit bawu nk print...?? pelik btui, bley lak tnye lg..ish2

.Cik Nana. said...

comel..haha..sabo je.. :(

Sidratul Muntaha said...

haha...kelakar baca citer nana.
Sabar jela.terbayang muka nana merah2 tahan marah. :)

.Cik Nana. said...

atin-haha..atin gelak..bwekk!

N.A.D. said...

nana. lama tak tgk blog nana. hehe. nk comment sket je.
nasib baik sorg je yg buat hal. yg pntg nana dah jalankan tugas ngan baik. well done.

fiera said...

eyh geramnya dpt group mate camtu! kalo fiera kan, da lama kena tengking kot! geramnya. sabar okey nana. :)

riBEna said...

nak tpu owng tapi tak menjadi
tah pape jekkk..hehehe~

gud luck tuk kuiz ye nana!
=D

cik asma' said...

nana..sabar ek,grupmate sy dulu ag terok..lgsg x buat keje last minit ktorg kene wat part die tu..huhu~mcm2 an perangai org..heee~

.Cik Nana. said...

Mira Kazenku : taw xpe.nasib sorang.kalaw ramai payah gak nak handle..hee.thanks.. :)

.Cik Nana. said...

Fiera : sy xbiase tengking org.hoho.takpe.lepas ni buat pengajaran xnak group dgn dia lg..

.Cik Nana. said...

Zra : taw xpe! hakhak. nak je perli dia time tu.tp xsejaat tu plak..:p

.Cik Nana. said...

Asma' : mcm2 karenah la manusia neh..xtahan..adeyh..

MuNsYi SaMa said...

erk, rase cm pernah alami. tu yg kna cari betul2 groupmate. tp mayb die pon ade masalah. better try nasihat elok2 ngan die nnti.