Tuesday, April 13, 2010

.bila mana kata2 lebih tajam dari pedang..



terasa mcm nak tumbuk2 kt punch bag ni sampai tangan berdarah!! eei!! boleh tak ? boleh tak?






lepas tu nak blend cili api utk dibuat minuman untuk2 sesiape yg tak reti nak bercakap sopan!~



entah la. susah nak cakap atau membicarakan soal ni. bak kata pepatah ;

sebab pulut santan binasa, sebab mulut badan binasa
~


kadang2 ramai yg tak sedar percakapan mereka tu boleh menghiris hati orang lain. tanpa memikirkan perasaan orang lain, ikut sedap mulut dia je nak kuarkan perkataan tu. siapa yang tak pernah hadapi perkara mcmni mmg sgt tipu la tu.memang kadang2 kita tak sedar ataupun mungkin tak sedar diri??ingat dia bagus sgt sampai perlu dan ada hak utk menghina org lain?sedar tak?sedar diri tak??

kita ni sape?kita ni semua makhluk Allah. takde beza di antara satu same lain.respect other people first before we want ourselves to be respected!
ingat laa semua tu.mungkin tu la sbb wujudnya peribahasa :

"rambut sama hitam, hati lain2.."

tak hairanlah muncul kata2 seperti "lidah lebih tajam dari mata pedang.."





ada otak utk berfikir.
ada hati utk menilai.



lu fikirlah sendiri!!






p/s : u can erase someone from your mind easily, but getting them out from your heart is another story..
www.tips-fb.com

3 gigitan apple:

ueki said...

woh mrh abs nih

maira adreanna said...

mulut org laen, susah kite nak tutup .sabar la keyh :)

~atiQyUdin~ said...

besala tu nana
kekadg org tu x reti nk pike pkai hati ngn otak tawunye pkai nafsu

org y just bz pike kn hati dy disakiti lebih dr pike bnyk mane dy sakiti org is the WORST kan?

jgn lupe~all is count Allah ade biya Dia je balas~