Thursday, April 15, 2010

.Diary Of a Wimpy kid.

Bismillahirrahmahirrahim

Bertemu kita lagi dalam rancangan cik nana pd hari ini~hehe. harap2 semua dlm keadaan sihat.
Rahsia utk kekal gembira dan ceria selalu adalah :

1) bebas dari perasaan benci
2) bebas dari perasaan risau
3) live simply
4) expect little
5) give much


Selalu tanamkan dalam diri, jangan la ada sifat membenci makhluk tuhan yg lain, selain perasaan dengki mendengki juga boleh membawa pd kemusnahan terhadap hubungan sesama makhluk..tak salah pun kalau berbaik dengan semua..kita pun tak sempurna sgt kan? :)

i love this picture very much *edited by someone*


musim2 cuti ni selalu bingung tak tahu nak buat ape. toleh kanan, toleh kiri. haish. bosan gile. gile pon tak macamni tahu?dok2 kemas dlm bilik pastu terjumpa la satu set novel ni ; first series yg cik nana bace adalah

Diary Of a Wimpy Kid : Dogs Days~



Bold

basically
"WIMPY" means weak & ineffectual, or to be simplified "wimpy kid" means a person who lacks confidence~

*this is an image of this wimpy boy ; Greg Heffley*

It is a story of a boy named Greg Heffley, he has one elder brother name Rodrick Heffley and younger brother name Manny Heffley~ secara ringkas cerita ni pasal seorang kanak2 lelaki in a middle school yg tulis kisah tentang dia, what happen during Summer, Christmas, Halloween day, his very annoying best friend Rowley Jefferson, his elder brother Rodrick Heffley who got a worst band~apart from that his mummy which always there even he's playing with his childhood friends~




this is how inside the book look alike~sgt menarik utk dibaca. dalam masa satu hari, cik nana dpt habiskan 2 novel. nearly 200 pages each book.really2 can kill my boredom!!

it's just like we are reading someone's diary but in a humor sense~







3 other series :

Diary Of a Wimpy Kid
Rodrick Rules
The Last Straw

Currently i'm reading "Rodrick Rules" and insyAllah will try to proceed reading "the last straw" tonight~ these books were written by Jeff Kinney!

lalalala~ at least i can do something during my leisure time kan??



www.tips-fb.com

8 gigitan apple:

Raihana Azhari said...

nana! beli kat ne??
MPH o POPULAR de x????

.Cik Nana. said...

Alia Raihana : beli kt kinokuniya.. :) yg lain tu not sure..try carik..

MuNsYi SaMa said...

bgus2. isi masa lapang dgn bace.

Sy pon ingatkn nk abeskn abeskn harry potter volume last, tp sbb tgh praktikal, slalu mlm2 je trus tido.hoho

.Cik Nana. said...

Munsyi- u're rite. i loveee reading now! :D apart from textbook :p

fiera said...

tp fiera suka baca buku dari sophie kinsilla. cube nana try. sgt best tau. lawak sgt. :)

maira adreanna said...

mcm best jew !!

~ezzATy saAdAh~ said...

macam bez, nk beli r...=p

.Cik Nana. said...

silalah beli dan bace ek kawan2.. :D