Saturday, August 29, 2009

.sesi makan-makan bersama yg tersayang..


Jelaskan Padaku Isi Hatimu
Seberapa Besar Kau Yakin Padaku
Untuk Tetap Bisa Bertahan Denganku Menjaga Cinta Ini

Mengapa Selalu Aku Yang Mengalah
Tak Pernahkah Kau Berfikir
Sedikit Tentang Hatiku
Mengapa Ku Yang Harus Selalu Mengalah
Pantaskah Hatiku Masih Bisa Bersamamu~

assalamualaikum semua!~

sekarang cik nana sudah selamat berada di home sweet home =). cuti sampai hari isnin 31.08.09. tak sabar kan nak tunggu detik 09.09.09!wahaha.sgt cantik laa number itu~

semalam, lepas mid term exam ICT *soalan susah gileee, gilee pun xmcmtu daa..hahaha*, kami buat keputusan utk berbuka kt luar setelah di ajak oleh my friend,cik naba.thanx naba sebab bawak kami semua!~(cik nana, zaty , imah & pijot)

sebenarnya rancangan dari haritu lagi nak makan kt Restoran Sate Kajang Hj Samuri di Taman Melati, Setapak ,tapi atas2 sebab tertentu maka terpaksa la kami batalkan rancangan. ingatkan nak buat small gathering dengan roomates lama campur yg baru. semasa rancangan itu di buat ade la jemput dlm 15 orang!~mungkin selepas ni zaty bley buat plan baru plak kan comel??^.^(sgt suke la saye!!)

maka,semalam bertandanglah kami berlima ke Restoran Nasi Lemak Antarabangsa tu, haha..bak kata Hafeez mmg "international" sgt laa restoran tu..ada pekerja pun tak boleh cakap melayu *kena speakang..wahaha..*.


cik nana makan ini, basic nasi lemak & 2 toppings + air sirap selasih(ayam goreng + sambal kerang) ; RM13++

hidangan kami semua~ *to be honest, sambal nasi lemak ni sangatlah tak sedap , insyAllah lepas ni cik nana xmau makan kt sini lg.wahaha..mmg terus terang lagi bersuluh kan...jgn saman saye yeee..:P*

cik naba, pijot , imah & zaty (Love Love!)


jom makan..!*eh silap,bulan pose..hahaha..*

masa tengah tunggu waktu berbuka tu, kami berborak sambil bergelak ketawa, actually i really love and will be missing that situation!~ where i can burst out my laughter without thinking biggie problems that i have ^.^ , i hate to be alone in my room and let the sadness feelings come towards me!!hate it that much!!*camne nak measure ek?pakai timbang berat bole tak?wahaha...sengal buih..*

ada plak sorang makcik ni bawak 1 beg plastik besar berisi kerepek2 sume tu,pastu dengan pantas beliau hamparkan suku daripadanya kt atas meja kami.*boss restoran tu dah pandang2 sambil menjeling manje pd makcik tu.hahaha..*eish.cam kesian plak kan,cik nana beli la satu (RM3.50).ekceli cik nana tak tau ni kuih ni nama aper,bila kawan2 ckp kuih kapit...oh cik nana dgn blurrnya tanye camne nak eja ek??

K . A . P . I . T

tapi kalo utk nana kuih sepittt pun boleh la...hahaha..*adehh merah merah muke!cubit korang sume baru taw!*


tapikan satu benda cik nana pelik restoran ni, kitorg xley order kt table,tp kena self service amek sendiri makanan tu mcm makan kt dewan makan mase duk kt hostel.korg taw camne?wahaha..cam lawak sarkas plak rasa..itu saye yg rasa..awak xrasa mcmtu?xrasa sudah!


p/s : Takziah kepada keluarga Mohd Hafifi Hazwan Mohd Adnan (UIA'an; course engineering) yg telah kembali ke rahmatullah pd 3 Ramadhan yg lalu..


"Wherever you are, death will catch up with you , even if you live in formidable castles..."

[4 : 78]

www.tips-fb.com

11 gigitan apple:

wanderfulmadnificent said...

hello! i do read your blog occasionally because you always like to bring up memories that although we are different but somehow our memories of england+france are the same and i kept thinking and dreaming about it lately~

huhu, nway, best tak makan kat situ? i have always (no joke!) wanted to eat there tapi tak penah kesampaian and aritu kat majalah 3 said that nasi lemak antarabangsa dah sampai london. i wonder where in london?

.Cik Nana. said...

wanderfulmadnificient-hello back!although i didnt know ur exact name,but i call u sis eh?a teacher rite ;) hee
i also miss those trip to england+france,& really hope i have another chance to put my steps there..

p/s:nasi lemak tu ok..tp sambal xbest..

riBEna said...

hehehe
windu nana jgk!
=)
bess nye dpt berbuke ngn membe2
bile kte mau berbuke sama2 ye nana?
hehehehe~

=)

oowhh ye!
da cti ek?
wah2
ble la kte mlayan sama2 chat kat blog mlm2 bute ag kn nana!
heheheheh~

Naqib Mohamad said...

kene bagi map nih... nak try gak.. hehhee

Ery Farieha said...

hmmm ery pnah mkn kt cni.
tp x best la.
mahal je lebeh kot?
nasik lemak tepi jln lg best.
heeee pd ery la :P

"Ueki" said...

haha
x sedap la...

kt umah mak msk smbal lg sdp kn2

hehehe

eh
al-fatuhah tuk kwn kamoo yer
cik nana

pauhputik said...

uwh cam best je nasik lemak tuh

x sakit perut ke makan nasi lemak

time bukak puasa....

matju klu makan benda2 bertumis time bukak

mesti perut kureng..... hehehe

samat berpuasa nana

zinatulhayah89 said...

waaa...mmg bez!!! =)
nnti kite gi tempat len lak..
nan lak drive yer...haha

Haneem said...

hallu.

btl ke nasi lmk antrbgsa tu xsdp.
aisshh.
next sem i bt project about nasi lmk antrbgsa tu.
n after bt kajian mmg rmai yg kata ns lmk ni xbest.
web dieorg pn xbest.
aissshh.

Dba Ghani said...

wehhhhhhhhhhhhh.
pasal,x ajk aku????
ceh...dekat ngn tempt akuuu tu....
majok ngn kau la!!!!!!!

.idahassan. said...

self-service ke?
time Ida mkn kt situ, dorg serve.
tp kte bole je pg kt kaunter utk plh lauk (topping) sndr..

1 topping=RM4+
so,kalo ambil lbh mmg jd mahal la..

psst: slalu sggh mkn kt area situ b4 blk UIA ;)