Saturday, July 18, 2009

.ice skating 3 jam!!..

Bismillahirrahmanirrahim

1)Perjalanan pergi Dari UIA Gombak-LRT Putra-Pasar Seni-Stesyen Bus *utk ke Klang* naik bus no 63-Sunway Pyramid

2)Perjalanan pulang Dari Sunway Pyramid-Subang Parade-Sunway Pyramid lg skali-KL Sentral-Rawang


assalamualaikum semua!waahh.semalam cik nana kepenatan sgt!keluar dr 8.30 pagi-9.30 malam.9.30 malam baru sampai kt rumah.dengan sehelai sepinggang*cuma handphone & wallet saje yg dipegang* cik nana pulang ke rumah!~memula ingat nak balik gombak dulu,ambil bebarang sebelum balik rumah.tp memandangkan dah lewat,cik nana seorang diri terus balik ke rumah naik komuter.sementara kawan2 cik nana yg lain terus balik ke UIA gombak.sampai kt komuter,my mum fetched me.^.^ it was a tiring day but yet enjoyable!our plan to play ice skating wif 6 of us(wanie,hana,ummaira,kak kinah,fiza & me) alhamdulillah went smoothly!~
*zaty, nanti kita pergi sesama pulak ea??*

cherish the moments~



"eei chubbynye budak ni!!..." haha sapo la tu :P



We decided to have lunch at Pizza Hut.bought combo meal~



nyum-nyum~sedapnya salad tu.suka betul dgn kuah nya! :D



haa,ni yg nak cite!!kitorg refill air dlm jug ni 2 kali taw.yg kali ke 2 tu cam xterusik lak.pastu mintak staff situ tapaukan.pastu dia ckp "ehh,sini bukan kedai mamak!~" dia ckp sambil gelak2 lak tu.adeii.kami semua cam bengang.haha.






& time to play ice skating!!ya Allah!~excited btul cik nana nak main tau.tak tau kenapa suka sgt ice skating.thanks a lot to my mum sebab selalu ajar cik nana main!
kali terakhir cik nana main ice skating kt Ice Sheffield United Kingdom masa bercuti ke Europe haritu~thanks kt Pakcik Fuad sebab bawa kami ice sk8! ^.^



eei.i love this pix!!^.^*tersusun je kaki semua*



cuba tengok ice ring tu bebetul.lembab dan basah kan??mmg senang btul nak jatuh tergelincir!kurang sikit seronok nak skate!tapi masa cik nana main kt UK dulu ice ringnya TAK cair langsung!!beku je & smooth je masa main tu! *waa nak pergi lg!!* :( cik nana teringin nak belajar skate secara backwards!!*skate dari belakang*ada sesiapa boleh ajar tak??semalam ingat nak mintak "ada orang tu ajar",tp cam segan la pulak!tp kan kitorang main lebih 3 jam!bestsgtsgt!macam2 gaye kitorang buat.skate bertiga la,berempat la secara lajulaju!lepas tu ada idea dr kak kinah buat mcm keretapi!sorg jd leader kt depan,pastu yg belakang pegang baju & skate lajulaju!!.haha.

ada lg peristiwa kelakar masa ice skating tu.cik nana & hana skate 2 org sekali*pegang tgn la kiranya* & hampir nak langgar sorang mamat ni.dia ingat kitorg nak langgar dia,padahal tak kena pun!last2 dia yg terjatuh tersembam!hahaha.nasib ko la ek...*terpinga-pinga dia pandang kitorg!*



sebelum balik cik nana sempat singgah J.CO donuts*i bought half dozen of donuts & 2 pieces carrots cheese cake at Secret Recipe!*Alhamdulillah i got to buy these foods that i really wanted!! ^.^


flavour i bought ;

-oreology
-jcrown oreo
-caviar choc
-hazel dazzle


if ppl asked me to choose between J.CO & DUNKIN DONUTS,i will totally prefer J.CO donuts!
J.CO donuts sgt lembut!! :D & comel2 je!! hahaha~


wahai kawan-kawan cik nana! Jom kita pergi lg Ice Skating nak tak??jom-jom ada sesiapa nak ikut tak??!~ ^.^










p/s : kucing tu tido atas kasut putih kesayangan cik nana.syuh syuh youuu!! :P







note : harini Manchester United Lwn M'sia.mari tengok apa keputusannya :P
www.tips-fb.com

14 gigitan apple:

noor afzan said...

sape menang x penting..
yang penting malaysia mampu nak lawan ngan mereka..
Malaysia boleh!

noor afzan said...

lupe nak komen..
sukenyer main ice skating..
teringin tapi tak reti laa..
haha~

.Cik Nana. said...

noor afzan-hmm.bukan kira mampu ke tak.tu cuma perlawanan persahabatan je pun..
ape2pon kalah gak M'sia..~
adehh

ice sk8 mmg best!! :D try la dulu men..

MuNsYi^SaMa said...

sponsor g maen ice skating la. hehe. xsusah pon backward skating tu, mcm jln ke blakang je. (pdhal xpenah maen ice skate pon..hehe)

.Cik Nana. said...

munsyi-xsusah??aiyoo..ni bukan jalan pakai selipar..
ni gune kasut roda..atas ice lak tu..licin..bkn sesenang nak jln ke blakang camtu..silap2 terjatuh tersungkur..haha*kene gelak dek org..:p*

norhafiz said...

huhu.. cubby kew?
mkn3.. nk jugak lew..

ice sketing.. hafeez ade glove kale spidermen.. biru+merah..
huhu..

keputusan MU vs M'sia.. 3 - 2..
hahah.. ciann...

YATI said...

vahhvahh syokknyerr die g ice skating!kite dh lame ngidam nk men benda tuu..:S

heheee kucin tuu berkenan nk pkai kst cik yana tuu..comel2 heeee(><)

Cik Shaz said...

nk2!

nk ikut!

faiq said...

aku ader juga d sunway pirammmid ketika itu,,
tp x maen la ice skating..
xberanai nk men..sbb nek roller blade pun ku x reti..

matju2509 said...

huhuhu
sukan ek
sowi matju x minat bersukan
tapi teringin gak try
cam best je...
huhuhu

chipsmore said...

waa..bestnye men ice skating..sy xpena main...huhu

Dba Ghani said...

rindu u la!!!
haaaa...dah jrang kau kat blog aku ek!!
update dah slalu!!!!byk post kau x komen!!

gi komen cept!!!
heheee...

kau ni..gi jln2 x ajk!aku nk join!

zinatulhayah89 said...

hehe...xjadik plak nak men..
main lain r...=)
main ny0r0k2 nak?
save budget k0t...=0

huhu, bez...
nk j.c0...=(

Abdul Wafi said...

Salam.

Sekarang kan musim panas Cik Nana, memang la ice tu cepat cair. Nasib Cik Nana tak tergolek2 kan. hehe.