Tuesday, May 12, 2009

.setelah 2 tahun,akhirnya..


#205

Bismillahirrahmanirrahim


kami bertemu semula! yehaa..ekceli kitorg jumpa semalam 11/5/2009.plan dr minggu lepas lg.lama btui tak jumpa mereka ni.haha.my classmates masa sek rendah agama al-imaniah dulu.dr darjah 1 - 6.pastu semua bawak haluan masing-masing.


kali terakhir jumpa masa tu ada buat kenduri doa selamat kt rumah sy sempena sy dpt masuk belajar kt uia.masa tu baru nak masuk asasi kt PJ.jemput la beberapa org kawan lama yg ada tu.tu je terakhir kali jumpa.




nadiah & me. kt depan tu siti nadia


ct nadia baru abes matrix kpm 2 tahun,tgh tungu result upu.yg nadiah ni insyAllah akan fly bulan 9 ni.ke UK (United Kingdom) area Birmingham.sambung Degree in Pharmacy.sekarang ni tgh wat A-Level.tahniah2!nanti bleh la reramai anta beliao ke KLIA eaa.ekceli rancangan nak g sek lama jap.nak jumpa ustazah.itupun ct nadia yg jemput sy dr rumah.kalau x mmg xdpt join sbb xde transport.akhirnya dapat jumpa Ustzh Asmaniza & Azliaton.beborak kejap je sbb mereka nak pulang daaa.

pastu lepak jap kt rumah nadiah.banyak gak dgr cite bdk2 sekolah lama dulu.ada beberapa yg sambung belajar kt overseas.kejelesan sudah menjelma dlm diri ini!haha.apsal la dulu aku xblaja btui2..kasik dpt straights A1..haha.takpe2.redha je la kan?

naqib - medic - india & nina - medic - mesir,our classmates masa sek rendah dulu + nadiah akan menyusul pula.waaa.hopefully dapat wat reunion semula dgn mereka2 ni sume.ni sape mau jadik ketua tuk organize nih?sila jawab sila jawab =).harap sgt pd bulan 6 sebelum masuk blaja semula pd bln 7.nina pun nak balik msia daaa kann ;p





waktu zohor nadia hntr sy pulang ke rumah jap.sbb pastu kitorg nak jalan-jalan cari pasal.hah?hahaha.takde la.jalan-jalan cari keje sebenarnya..banyak gak kedai masuk.mula2 tu masuk secret recipe.sy pun apa lg ambik kesempatan beli 4 slice kek.ekceli hajat di hati nak cari sgt carrot cheese cake!! tau tak dah berapa kali sy dtg situ semata-mata nak carik carrot cheese cake!!??tapi datang je mesti da abes.haha.takde rezeki kot.akhirnya yg sy rembat adlh chocolate banana 2 slice,tiramisu & blueberry.

kemudian,tanya la pasal keje kosong.tp sume nak full time and permanently.mane boleh nak permanent.bulan 7 orang nak sambung blaja da la hang ni!adoi.pastu masuk merchantrade gak.pun takdak keje kosong.haha.tebalkan muka gak tanya kt orang tu ada x keje kosong.

sebenarnya bukan cheq yg nak mintak keje ni.tp member ku yg sorang tu.lepas masuk beberapa kedai yg lain kitorg pun bergerak pulang.dekat pkul 6 petang tu.haha.sonok gak dapat jalan2 dgn member2 lama nih.

alamak! lesen keta ku sudah expired!!sape mao tolong renewkan??hahaha www.tips-fb.com

14 gigitan apple:

pauhputik said...

wah berjaya semua kawan2 nana ek termasuk nana, tahniah.........

.Nana. said...

mat ju - thanks.ikut sy ni bebiasa je.tak la segempak mereka tu.tp alhamdulilah la.. :)

ezaty saadah said...

nana mmg terer!!!
gempak gak tuh..=)

.Nana. said...

ezaty-terer apenye ti??xpaham la..

milimilo said...

dah lame xjumpe mmbe2 lame..kalo de reunion skali skale best gak

.Nana. said...

milimilo-btoi tu..rindu banget same mereka ^.^ wahai warge bdk2 skola lame ku..jom la wat reunion!!

mr coklat said...

part yg atas tu x brape nk layan.. tp bile part yg satu lg tu mmg mencuit perhatian (phm2 jelah ;p)

citer psl secret recipe plak tringat citer dulu2.. huhu.. dh name pun secret so kenalah secret.. hehe peace!!

cOkElaT said...

waaa lme nye x mkn secret recipe..last mkn bln 1 ri2..haha

nana t g blog sy amik tag n award ek..hehe

.Nana. said...

mr cokelat-nnt insyAllah sy akan cube resepi kek cokelat anda yg mengiurkan itu..haha ;)

.Nana. said...

cokelat@asma'-ape lagi..jom beli SR lagik..thanx ea bagi award tu.
:D

lilcute_girl said...

kek tu menyelerakan!

norhafiz said...

huuhu.. relax nana.. nnt hafeez la plak nk cont dgree kt jepun.. haha.. tp kalo panjang umo n murah rezeki la.. huhu..

KEK?

Hafeez : ibu nk kek..
Ibu : hari jadi kamu bile?
Hafeez : bukan utk hari jadi ibu..
Ibu : dah tu kek utk ape?
Hafeez : kek utk makan loo..
Ibu : owh, gi la beli, beli byk ckit, nnt ley mkn ramai2..
Hafeez : adeyhh..

.Nana. said...

hafeez - ape maksud feez?nana xphm..hehe

norhafiz said...

penyudah cerite,
hafeez mintak ibu yg belikan kek tu, tp ibu mintak tambah plak lg..
huhu..