Bismillahirrahmanirrahim
Bahan-bahan :
1) kunyit hidup & serbuk kunyit
2) 4/5 batang cili api
3) santan 1 peket kecil
4) daun kunyit (utk mengharumkan masakan )
5) 1 mangkuk air
6) asam keping
Cara-Caranya :
1)sediakan sotong dan salut dgn kunyit secukup rasa.hehe ;))
2)kemudian tumbuk sedikit kunyit hidup dgn cili api tersebut
3)sementara tu didihkan semangkuk air dgn santan ,jangan lupa masukkan daun kunyit utk bau yg best!
4) kemudian masukkan yg no 2
5)last skali baru masukkan sotong-sotong tu.dan kacau sentiasa supaya tak pecah lemak.kalau dah pecah habis le tak jadik..
6)opss..jangan lupa letak asam keping ye..
6 gigitan apple:
wah, sedapnya sotong tu.
sedap wokk ;))
sedap sedap.jom makan =)
untung sape dapat kahwin ngan nana, pandai masak :p
klu khwin ngan nana makan kat luaq agi memang monyong la lelaki itu... :p
mat ju-opss.tumpang tanye,ape maksud monyong tu??
rajinnye dia memasak. hehe
Post a Comment