Friday, May 22, 2009

.satu kehilangan.

Bismillahirrahmanirrahim

cik nana dah beransur pulih setelah selesai memakan sekotak aiskrim perisa strawberry + vanilla malam tadi.itu la ubat demam yg paling mujarab.haha.cik nana suka sgt aiskrim.pernah tak cuba makan aiskrim pastu kat atas tu letak cokelat chip?best tau!

masa duk kt rumah makcik naba kt wangsa maju tempohari*minggu final exam* kami beli 1 tupperware aiskrim vanilla + cokelat+strawberi & 1 tupperware kecik coklat chip.sambil study sambil makan.dessert yg paling mudah & senang!






sejak akhir2 ni laptop pink kesayangan cik nana meragam la :(.guna browser mozilla asyik2 "page load error".bila guna internet explorer nak masuk sesetengah blog akan kuar "operation aborted".cik nana betul2 geram ni!!baru juga defrag & cleanup disk laptop ni. mengikut cadangan cik d-ba supaya cik nana menggunakan Google Chrome. kamu orang pernah cuba tak?apa kata try install Google Chrome. sape2 yg dah tau tu buat2 tak tau je la ea? :P






tadi lepak2 dgn kucing kesayangan cik nana yg dinamakan mimi.truly deeply in my heart i love her!! tiada yg kedua!!hahaha.sejak tahun 2004 dia tinggal dgn family cik nana taw.masa cik nana amik SPM everyday dia teman cik nana study.adakah cik nana akan kehilangannya dalam masa yg terdekat ini?? :(.cukuplah kehilangan "something" sebelum ini..




thanx a lot cik nana nak ucapkan pd cik ynn & cik zaty kerana bg resepi kek batik tu.ada kawan adik nana tempahkan kek batik tu minggu depan.adakah cik nana akan membuka bisnes?haha.semalam cik nana membelajar utk masak kari udang.menggunakan 2 jenis udang.iaitu udang kertas yg bukan rupa atau rasanye seperti kertas :P & udang harimau.tp terpulang pd masing2.nak guna udang galah pun boleh gak.lepas dah masak tu letak la eksesori seperti bendi @ nenas mengikut citarasa masing2.tp cik nana letak nenas.

& sayur kacang buncis + kacang panjang masak sos tiram!


sori pix cik nana nak menyibuk di situ!hahahah.tadaaa..!

"Dalam jauhnya sebuah perjalanan,Allah amanahkan sebuah perjuangan,terimalah dgn penuh keikhlasan,kdg2 sakit hati yg mendatang,kdg2 teman tak sehaluan,kdg2 cemerlang gagal dicapai,namun perlu diyakini...
Itulah ujian Allah..Yang Maha Mentadbir sekalian alam..Semoga Allah mengetuk pintu hati kita agar sentiasa bersandar kpd-Nya.."
Always go back to Al-Quran & Al-Sunnah..~

www.tips-fb.com

17 gigitan apple:

Ynn. said...

nana mmg rajin tauuu hihi ;)

suka tang kari udang eceh. ur wc nana

norhafiz said...

huhu nana2..
mcm2 dia nk cube, tp xpe, belaja tu bgs..

lepi nana nape?
browser mozilla kua page load error? rasenye xde kene mengene dgn defrag & cleanup disk?

mungkin nana kene cek kt bahagian network..

Google Chrome? mcm payah je? nana try la gune opera, lagi laju dari mozilla n I-explorer.. opera pon ade faster dailup, just nana kene set webside tok mudah klik je.. lagi pon opera susah kene hack..


tucing ni nape?
sakit ke?
saba ye nana..
hadapilah dugaan dengan kesabaran..

pauhputik said...

dah bleh bukak kedai kek la.... nak promote kat internet ke???? nk tulun... nanti untung share la.... :p

Fadhlah said...

ish..ish..ish

hana said...

husna..nti spe yg nk jge mimi..huhu..cian dia..bwk sni la meh aku jage.hehe

.Nana. said...

ynn - jasamu dikenang :D.try plak wat kari udang.best :)

.Nana. said...

hafeez - skang ni sume browser problem.except google chrome je la..adeh.nak mintak tolong hafeez nnt!!

;)
kucing tu da lame idup..masa dia semakin hampir..

.Nana. said...

matju -buleh buleh.hehe.nak delivery nnt matju tolong antarkan :P

.Nana. said...

hana-sanggup ke hang jaga dia??hehe.

Nur Farhana said...

Cik nana.. Pe kabar? Heehee.. Akak tak bape suka sgt guna google chrome.. Hehe.. Wlpn laju dari mozilla dan IE.. Tp akak still guna mozilla.. Huuhuu.. Kamu lain laa bila tak pakai cermin mata.. Hik hik hik.. Tapi mmg nmpk pucat.. Sakit ke dik??? Jaga ksihatan leklok sbb skrg ni musim sakit.. Tros pi klinik kalo sakit okeyh.. Hee.. =)

.Nana. said...

sis farhana-kaba baik sis farhana..tp tu la.mcm xbermaya sikit muka..pucat lesing..
sedih sedih.
nak muka yg ceria!!
heh.
thanx ek sbb komen psl browser tu..tgh pening kepala nak pilih browser mane menjadi idaman kalbu..

norfarani said...

awk,ajar sy bt kek batik leh?

.Cik Nana. said...

farani - boleh je awak.

maira adreanna said...

aiskrim !!!!
nak nak.

mrs moon said...

eh!! namaku ada la..hahaha

norhafiz said...

ow.. emm.. prob tu kt search box ke kt search adds webside ek?

.Cik Nana. said...

hafeez-camne tu ek?dia langsung xleh open.mcm mozilla la.langsung kuar page load error.
kalau ie boleh.tp kdg2 nnt stuck."no responding"