Wednesday, May 20, 2009

.perihal sakit,pertunangan & kek batik.



Bismillahirrahmanirrahim

harap2 korang semua sihat walafiat la eh.kali ni entri agak panjang.mungkin takde sape yg nak bace.takpelah.cik nana tengah mengalami proses ke arah tidak sihat.sakit tekak,batuk2 kecit & terasa bdn panas.ni bermula dr bangun2 pagi tadi.kepala terasa sgt berat.tp tetap gak kena bangun awal.nak siap2 kan adik bongsu lelakiku yg sgt manja tu.pastu sambung tido semula.mmg harini tidoo je.sebelum tido makan woods lozenge perisa orange.sedap gak!tp terasa la kepanasan dalam tekak ni.ape org putih panggil "sore throat" kan??

patut ke salahkan my bro??sebab dia demam dulu.nak cakap jangkit dr dia la ni..tp sakit tu mmg Allah yg beri..betul la sakit ni memang dpt menghapuskan dosa-dosa kecik.haritu cik nana tersadung kaki masa nak naik tangga ke tingkat atas rumah.jari terluka & kuar darah meleleh2.tapi xla trok pun..


cik nana da biasa terluka sana sini je..cakap je ape yg blum terluka lg..cuma kurang suka kalau jari yg terluka sbb agak menyukarkan utk buat kerja2.tapi kalau hati terluka tu camno ek??hahaha :P


harini cik nana termimpi cik nana dah bertunang la!!tapi yg peliknya terbertunang dengan sapo2 ntah la..dah tu pulak cik nana cuba nak larikan diri dari dia..Ya Allah.tah2 aku dah nak bertunang kot tak lama lg??haha..gila apa..belajar pun xabeh lg..mati la..


yg penting cik nana nak kejar dulu cita-cita asal cik nana.i love accounting subject very much.semoga Allah mempermudahkan hal2 dlm hidup cik nana..mama tolong doakan nana ye!


cik nana selalu bermonolog sendirian tau.selalu fikir ape yg berlaku pd masa depan.tah la..kita ni hidup mmg xlama..koman2 umur 60 lebih da jalan da..itupun kalau umur panjang..sekarang ni ramai je yg mati muda..

cik nana rasa takut sgt la..kalau salah satu pancaindera cik nana ditarik oleh Dia..contohnya kaki,tgn dan sebagainya..sebab benda tu sgt mudah utk kehilangan..contohnya kemalangan ke atau kena sakit yg teruk2..ye lah benda tu cuma pinjaman je..bila2 masa je boleh kena tarik..sungguh! kita mmg xtau ape yg akan berlaku pd masa depan..

camna ek nak hilangkan kerisauan pd diri cik nana ni?ada sape2 ada idea x?


oh ye.cik nana dah mencuba resepi kek batik semalam.hasilnya kurang memuaskan la bagi cik nana.sbb terasa cokelatnya agak lembik..maaflah cik nana budak baru belajar..thanx a lot to sifu ynn dan sifu zaty yg ada memberi resepi kek batik di blog mereka.sila click pd nama mereka utk mendapatkan resepi kek batik tersebut.

ni gara2 masa sek menengah dulu la.budak2 asrama kelas sy slalu bwk kek batik ke kelas.pastu makan ramai2.haha.teringat lak masa dulu2.rindu banget zaman itu!






ynn,kenapa kek batik sy jadi mcmni??btw,tupperware ni sy suruh adik bawak g sekolah dia.bg kawan2 makan.hahahah




"Tak mengapa kalau kaki sakit..jangan hati yg sakit..sebab kalau kaki sakit cuma tak dapat berjalan..tetapi kalau hati yg sakit akan hilang kebahagiaannya.."

www.tips-fb.com

15 gigitan apple:

norhafiz said...

cian cakit tekak.. mkn ubat cpt2 la ek..

owh.. mimpi b'tunang? haha.. sape la calon tu.. hehe..
abis la nana.. ade tande2 da tu.. :P

kek tu nmpk best.. ok la tu.. kurang ckit je tu..

dBa said...

tapi kalu hati yg sakit itu telah diminta pemaafan.. bagaimana?

.Nana. said...

hafiz-makan da..tp xilang..takes time..time will heal..kan??

dba-hati yg sakit itu telah diminta pemaafan??hmm..sorry is a word u like to say..but it wont erase the things u did in life..

forgiven but not forgotten..cuma masa je yg dapat mengubati...trust me..

pauhputik said...

matju doakan nana semoga sehat selalu dan dipanjangkan umur....

matju pon takut gak klu nyawa nie kena tarik awal2, coz bekalan banyak lagi x cukup nak bawak gie ke sana (sebak plak ase)

wah dah wat kek tu.... bestnya... nnt leh la wat klu jumpa matju, nk try.....

.Nana. said...

matju-btui tu..bak kata lecturer nana..kite ni kena sentiasa buat baik..samada buat baik dgn orang lain atau diri sndiri..

sbb kita xtau mane 1 amalan kita yg diterima-Nya..

insyAllah..tp nana kena try buat lg skali kek batik tu..geram xmenjadik sgt..btw thanks tau mat ju..doakan nana :) nana pun doakan kawan2 sume mcmtu..

NieSah said...

Nisah lagi suke coklat lembik..leyh jilat2 cari..nisah x suke beli coklat dlm peti ais..hee~

mr coklat said...

smoga cepat sembuh!!

xpe sedeh2 loni sbb bila dh ok t xleh nk sedeh..

sedeh juga satu nikmat.. nikmat tuk mengingati tuhan..

^__^

Ynn. said...

hee okay lh tu syg. hee nana msukkan lepas coklat dh suam ka msih2 pnas dh msukkan?

fajridil said...

kek batik ni klau nak keras,biarkan lama sket dlm peti ais,nnt dia kerasla :) [my blog]

.Nana. said...

niesah-nisah!!lembik mmg best..tp cam kureng best kalau masa nak pegang tu..heh.melekit2 kt tgn..tp depends pd org la..:)

.Nana. said...

mr coklat-sedih pun sedih gak..tp slalu sedih pun bahaya gak..teringatkan kesedihan membuatkan kekadang susah tuk tros maju ke hadapan..

so jgn pandang belakang!! go on!! Allah always wif us..

.Nana. said...

ynn-ynn,lepas da wat cokelat sume tu,nana padamkan api.pastuh tunggu berape minit ntah..baru masukkan biskot2 tu..

anak pak li said...

ermm!? ni yg sy x jadi nak masuk
minang ni..dah tawu dah naa nak
larikan diri..buat malu sy je nanti..hahah~~

.Nana. said...

anak pak li - hehe.baguih..awai2 da tarik diri :P

maira adreanna said...

kek batik sgtsgt sedap .
lg2 klu bwt sndiri
heee :D