Monday, May 24, 2010

.sedikit omongan kosong di petang hari.

Selamat Petang semua! :) [mula menulis pd jam 6.23 PM]


Plan pd petang ni nak jogging kt area tasik belakang mahallah hafsa + asma'. tp memandangkan rasa malas tu melebihi semangat yg ade ditambah pula jarak yg agak jauh dr mahallah asiah ni niat yg suci lagi murni tu terpaksa dibatalkan. huahua. keje pulak asek nak tido je.haiyaa.nak studi tapi memandangkan bila bace buku di atas ni amatlah amatlah tak faham..! nak caik SIFU sorang bdk LAW la. ade tak ade tak?lagi bagus kalau dr Ahmad Ibrahim Kuliyyah Of Laws (AIKOL) yg sudi ajar cik nana neh. hehe. boleh gak lepak2 kat cafe law makan2 secara santai. :P, kalaw ade yg sudi jgn segan silu hanta resume kat cik nana. cukup bulan cik nana bagi choki2 sebungkus!

harini kt kelas belajar topic 'sale of goods'.alhamdulillah boleh gak faham2 sikit walaupun mase tu tengah mengunyah koko krunch pek sederhana 80 gram yg beli secara pukal di putrajaya haritu. *pukal ke kalaw setakat beli 2 bungkus je?he3.*

kalau clasmates cik nana yg sgt prihatin dgn cik nana mesti perasan punye. dlm kelas ade je benda berasaskan makanan dan minuman yg dibawanye.kdg2 choc la,air kotak la,asam la. ape2 je yg boleh dimakan.tapi alhamdulillah setakat ni takde lg kene sound.wahaha. opss. banyak plak cerita yg dihamburkan kt sini.

teringat pulak kata2 sorang blogger ni, "cerita kisah peribadi di blog sendiri elok berhati2, takot nanti buka pekung di dada sendiri". ye lah, kadang2 apabila kita 'reveal' ape2 INFO tentang diri sendiri, cukup hari cukup bulan makhluk2 yg tak berkenaan akan mengumpulkan semua maklumat tentang diri kita, dan dengan maklumat2 tu la ape saje yg boleh mereka buat utk menumpaskan kita. *cewah,ayat ape yg cik nana reka neh?he3.*

lu fikirlah sendiri!



pijot sangat khusyuk membace paper kosmo~


oh ye, sementara tengah belajar subjek LAW ni, teringat pulak kes mase baru perasan time kelas tadi. mase dok belek2 buku tu, tengok la, ada pulak mukasurat kosong tanpa cetakan. bukan setakat 1 atau 2 je, tapi lebih 10 tau! ni yg rase nak saman 1 juta neh..tak pasal2 jadi jutawan segera..haha

tengok ni! dah jadi satu hal lak nak photocopy balik mukasurat yg takde. dushh kt company printing ni..siap la next sem nak blaja company LAW pulak. he3..

lepas kekenyangan makan tengahari tadi, try pulak makan choc ball yg dibeli oleh pijot di cafe ECONS. boleh tahan gak sedap. korang yg student UIA tu boleh la try rase dan beli. jangan try rase tapi tak bayar sudah la ek! rase mcm manis2 sedapp..! tapi sumetimes rasa mcm oren pun ade. hehe. harga RM1 je satu ball tu. sekarang ni cik nana tengok cafe ECONS pun dah berubah wajah.bnyak menu dan hiasan pun dah ceria dan menarik. tak saba lak nak tunggu LONG SEM nnti. boleh lepak & makan2 bersama kawan2 ^.^ hikss..

*cafe econs ; kuliyyah of economics and management sciences [ faculty cik nana yg t'syg :) ]






ni la wajah terbaru dan keadaan compartment cik nana sendiri di hostel cik nana iaitu mahallah asiah. tema oren gitu! sgt bersyukur sbb sgt selesa duduk kt sini.

walau bagaimana pun cik nana temporary je duk kt sini, lepas ni kena pindah semula ke mahallah asma'. tengah buat renovation la katakan. kemungkinan dapat perabot baru. yuhuu! ;)






p/s : kesian beg lovelove saye telah dicemari dgn ink pen berwarna purple. sgt sedih.

www.tips-fb.com

10 gigitan apple:

Cik Kyla said...

yep btul. kena hati2 bila berblog. ape pun good luck utk nana :D

lawa hostel ! :D

.Cik Nana. said...

Kyla : thanx kyla :)

Sidratul Muntaha said...

Nana...kiter classmate nana yg prihatin.hehe...ada org tu pergi kelas bawak jajan.Pastu makan sampai sakit gigi :p

take cara nana~

.Cik Nana. said...

haha..skang dah tak sakit gigi la atin.
thanks..rendu sgt kt atin :D

riBEna said...

buku tu!
ziera da byk kali belek
zra da amik commercial law!
hehehe
bes!
tp pening nk kne igt section2!
n company law zra ske!
heeee~

.Cik Nana. said...

tak suke commercial law.haha.

riBEna said...

xske? nape xske? hahaha~

Ezzaty Saadah said...

i sukew m0del yg bace paper tu..(^__~)

.Cik Nana. said...

ziera : blaja LAW membosankan.. :P suke account + maths! yeay!

aty : bangggaaaa pijott kalaw taw neh..

riBEna said...

memang la bosan. tp bes gak kdg2..hehe..zra ske MATH..xske account! hahaha~