Thursday, April 22, 2010

.i'm in the process of healing.



Bismillahirrahmanirahim



First of all, have u ever heard a statement says ;

Time will heal everything?

that mean time can make us forget everything that happened in the past?
Does it really make sense?

only YOU ; have the answer :)


throughout this semester break (nearly 2 weeks), i always blogwalking other people's blogs, read their stories and sometimes makes my own assumption about people who i actually don't know. *hey,who am i?*

anyway, i enjoyed reading their stories. =)

yg baik dijadikan teladan,
yg buruk dijadikan sempadan.
--------------------

"Dan kami pasti menguji kamu dengan sedikit ketakutan, kelaparan, kekurangan harta, jiwa & buah-buahan. Dan sampaikanlah kabar gembira kepada orang-orang yg SABAR"

[Al Baqarah : 155]




Setiap manusia pasti di turunkan dengan ujian dr Allah. Dah terang lagi bersuluh ianya adalah PASTI!
Saat terbaca ayat ini, sy fikir bukan sy sorang je yg ditimpa masalah dan ujian.sy juga pasti ramai lagi di luar sana turut mengalami ujian. walaupun mungkin berbeza, ianya tetap ujian.


Seems like we're in the same boat but in the different cabins. =)


  • berat atau tak itu semua terpulang pada diri kita on "how to survive".
  • selalu cakap pd diri sendiri, always think how to solve the problems instead of think so hard about the problems. of course, it is not easy :(
  • di hujung ayat tu, mention juga khabar gembira kepada org2 yg sabar. see? when we are facing with difficulties and feels like nowhere to go, patient is one of the best way to cope with it.


Walau ape2 pun, kita masih ada tempat mengadu iaitu Yang Maha Mendengar, Yang Maha Memerhati
Kadang2 kita lupa DIA..tetapi DIA tak pernah melupakan kita......




Semoga kita semua LEBIH kuat utk menghadapi segala ujian & cabaran yg lebih hebat di masa akan datang.












p/s : Dalam proses utk sembuh dalam segenap perkara. =)

www.tips-fb.com

3 gigitan apple:

cik ila said...

salam husna..

smg husna tabah menghadapi segala ujian dariNya.

ujian itu tarbiyyah dariNya...

cepat2 la sembuh ea...x ksh la dr segi ape...huhu.istiqomah sentiasa...

doakan ak kat sni k..free2 singgah la umah ak...;)

.Cik Nana. said...

wslm..thanks nailah.
sgt rindu kt ko.
insyallah nnt de peluang, ak singgah umah ko. =))

MuNsYi SaMa said...

Setuju dgn cik ila.

Pengalaman diuji mematangkan kita.=)