Tuesday, April 6, 2010

.apa sebenarnya naluri ini?.




Assalamualaikum kepada semua kawan2 cik nana *termasuk anonymous yg menggelarkan beliau kawan lama cik nana*

saat menulis blog ni, terasa kesakitan di segenap penjuru~ waah. terutama kesakitan di gigi ini. teramat2. sy rasa kuar air mata darah pun takkan dapat mengembalikan keadaan asal gigi ni. nak makan pun takde mood. sorry to that someone, sebab saya selalu tak nak makan. bukan ape, tapi betul2 saket hati bila nak makan, terasa berdenyut2 yg menyebabkan tak boleh nak tido sepanjang malam. =.=

betul lah nikmat sihat perlu dihargai dengan sepenuhnya. kita haruslah menjaga kesihatan, tetapi kadangkala kita di uji juga dengan sedikit kesakitan.Rasulullah telah mewasiatkan kepada pesakit supaya berubat "Allah tidak menurunkan suatu penyakit itu kecuali diturunkan bersamanya ubat kecuali satu penyakit sahaja. penyakit itu ialah 'tua' " (hadis riwayat ahmad)


ubat utk menghilangkan rasa kesakitan gigi ini ialah dgn mencabut gigi ini shj =.=
~~~~~~~~


alhamdulillah semalam (5 april 2010) saye telah selamat menduduki exam subject info system. walaupun ketika menjawab selama 3 jam itu, terasa blurr sgt membuak2 menyebabkan saya menampar pipi sendiri berkali2. *toleh kiri kanan dulu, haha :p*

oh ye, malam sebelum exam tu, ramai juga yg msj sy bertanyakan soalan SPOT. lumrah la semasa exam semua pelajar pasti mengharapkan soalan SPOT. tetapi saye mcm dah serik utk bertanya sbb dah pernah kena perli dgn 1 buddy ni kt facebook. beliau kata jgn harapkan soalan spot, tp haruslah study semua sbb semua topics masuk. haha. poyo je kan? suke hati org la! :P

teringat kata2 seorang buddy saye ni, mencadangkan ape kata create soalan spot sendiri pastu pakat2 forward msj kt semua orang. haha. agak2 kejam tak?



hehe.

secara purata, soalan yang keluar agak okay berbanding subject marketing tempohari. at least, paper info system tadi saya ada juga idea nak menjawabnya walaupun saye bolehlah dikatakan buta IT. =.=



terkilan sedikit sbb tak harap langsung soalan database keluar! hahaha..



& next paper : cost management & ubs acc software

~~~~~~

&& i am very happy today.
at least i found and got the rainbow that i really wanted.
thanks.








Oh ye, kawan-kawan. saye ada sedikit kata2 untuk dikongsi ;

"Sayang menyayangi & cinta menyintai itu sikap normal manusia waras. Namun begitu ia harus berlandaskan kepada batas2 yg ditetapkan. tidak salah utk bcinta & bkasih sayang. Malah itu perkara mulia jika kena pada syariatnya. Tetapi apa yg menjadi salahnya apabila terlalu memuja dan menyayangi orang lain melebihi Pencipta dan diri sendiri. Sanggup berkorban apa sahaja asal diri disayangi. tetapi pernahkan kita terfikir seandainya kita sendiri tidak tahu menyayangi diri sendiri dan tidak tahu menghormati diri sendiri, adakah orang lain akan menghormati dan menyayangi kita? itu lah persoalan yang perlu ada dalam diri terutama kepada setiap gadis & wanita di muka bumi ini..."


=)

Renung2kan lah..

& are u familiar with this statement?

"love yourself before love somebody.."









p/s: pagi tadi masa tgh study info system tetiba ada 2 ekor monyet nak menceroboh masuk melalui tingkap compartment cik nana. hahaha. amek la, cik nana jerit sekuat hati sehinggakan akak kt sebelah dtg bwk penyapu pukul monyet2 tu.bahaya betul la. lepas ni nak letak pisang bnyk2 kt dlm bilik. bwekk!




www.tips-fb.com

11 gigitan apple:

ueki said...

cik nana
xrisau ka?
ilang brg xpa lg
tkot dia bt bkn2 kt cik nana cm na
huhu
nsb bek mnjerit kuat2
pnjahat la mcm2 jahat dia leh bt owh...
pasang alarm len kali
hehehe

.Cik Nana. said...

ueki-risau pe?hehe.risau gak..tp tu bkn penjahat..tu munkeyyy..mwahaha..

ueki said...

la mati2 igt monyet 2 pencuri n penceroboh umah owg

.Cik Nana. said...

ueki-bkn la..monkey itu haiwan..tp takot gak la..neves..haha..

noor afzan said...

kalo letak pisang lagi byk la yang datang..
hha~

.Cik Nana. said...

afzan : mwahaha..cian kt munkey tu kelaparan.. :( hikhik..

MuNsYi SaMa said...

Soklan spot kdg2 sket je masuk. su nk slamat, study past sem je..

kmu mkn coklat byk sgt la..hehe..nips la, bueno la..hehe

.Cik Nana. said...

munsyi-haha, xcaye sgt spot..tp better study semua..lgpon xrugi kan blaja sume ilmu yg ada..
+ sy addicted to choc la! hehe :)

Ghun said...

nana!!! heee...ayat last tu,mmg berapi..lalala

.Cik Nana. said...

diba- hehe..biase la..ayt kene berapi..baru terasa..

Anonymous said...

Promotional clothing Abercrombie and Fitch for sale or Abercrombie as a gift, will always be beneficial to Abercrombie Sale any business. This is Cheap Abercrombie a great way to impress consumers Abercrombie outlet and grow brand loyalty abercrombie Jeans and popularity. This is a quite flawless form of marketing. Your imprinted Abercrombie Pantslogo provides instant recognition. Abercrombie Tees These eye-catching articles of clothing are a foolproof way to increase profits and a cost Abercrombie Shorts effective form of marketing. Some use this plan to earn profits and then save them for future expenses. Abercrombie Sweaters You can get a huge range of promotional gifts or other promotional items on It is encumbered with a wide range of designs, styles and colours of assorted promotional items. These items can be used as promotional gifts and resourcefully distributed to the target customers to have a long lasting impression on them and make a huge profit in exchange.