Saturday, November 28, 2009

.Tragedi di Sg Pisang~.


assalamualaikum~
Bold
pada 21 - 23 november 2009 yg lepas, cik nana ade join program mnjadi mentor atau name glemernye fasi utk club yg cik nana join di taman ilmu dan budi itu~heee.jumlah pelajar yg ikuti adalah 41 orang..20 org lelaki dan 21 org perempuan.masing2 adlh dr Sekolah Rendah Setapak Indah dan Sekolah Bandar Baru Sentul.ikutkan hati yg comel ni,agk kemalasan jgk lah nak pegi,tp disebabkan memikirkan takde ape aktiviti yg hendak dibuat di rumah,make gagahkan la jgk diri ni..~^.^

berikut adlh brg2 yg dirampas dr bebudak tersebut..tp pulangkan lps hbs program..


kenalkan ni lah adik2 di bawah jagaan cik nana~

(hafiz,natasya,ikram,hazmira,azlina)

salah satu aktiviti explorace~

jom terjun nak??~



ni la adik hafiz yg suke sgt senyum xkira mase!haha..adik2 ni diarahkan utk melakonan pentomin,akibat cik nana menjadi fasi mereka,maka idea utk lakonan cik nana bg adlh dr filem P.Ramlee..ape lg kan??haha..bertajuk Bawang Putih Bawang Merah..adik hafiz ni dibagi watak anak raja..kesian dia..kekawan beliau suruh buat mimik muke marah,tp dia asek senyum je..cik nana geleng2 kepala je tgk gelagat mereka ni..walaupun xdpt top 3,tp at least im happy sbb berjaye gak group adik2 di bwh jagaan cik nana ni melakonkan ape yg dorg dah berlatih sebelum itu~congratz adik2..akak sayang kamu semua~^.^

Alhamdulillah dah berakhir semuanya, selama 3 hari 2 malam kami berada di Kem Rimba Saujana at Sg Pisang~

TRAGEDI menyayat HATI~

tapi ada peristiwa ni buat cik nana sedih sgt..masa kitorg(fasi-fasi),tengah tunggu bas nak pulang ke UIA,ada satu tragedi buat cik nana rase pilu sgtsgt..sampai sekarang kalau ternampak kucing mesti teringat!!~

ada seekor kucing bulu hitam campo kuning asek ikut cik nana dan kwn2 dari kem tu sampailah keluar ke tmpt bas tu,ada la dlm 2km..cik nana ada gak suruh dia jgn ikut kami..sbb agk jauh gak nak keluar dr tempat kem tu..tp dia tetap ikut..

tak lama lepas tu,masa kitorg tgh tunggu bas,tetibe kucing tersebut melintas jalan dan dilanggar lori..waaa..pakcik lori tu pulak boleh je blah macamtu je..kitorg dah terjerit2 masa tu..kamu semua bygkan lah seekor kucing yg comel dilanggar lori..waaa..cik nana xleh nak tengok..melompat2 kucing tu mase tu..n terus mati di tempat kejadian..

mmm..lepas tu ada la sorang bro ni angkat kucing tu dan letak kt rumput tepi jalan..dan tutup dgn plastik je..fasi2 yg lain semua xleh nak tengok dah..

begitu cepat kan segala2nye berlaku??mm..sedikit sebanyak dapat buat diri ini berfikir...

berfikir...
dan berfikir...


p/s: sebelum kejadian menyayat hati itu,cik nana ada usap2 kucing tersebut & memerhati beliau minum air longkang..huwaa...



www.tips-fb.com

7 gigitan apple:

Cik Mira said...

aaaaaaaaaaaaa sedih :(((( cian kucing tu

keretasorong said...

aduih...

kesiannye kucing uh....

wan2911 said...

bestnye jadi fasi :)
uwaa...asal kejam sangat driver lori tu? zalim betul :(

Rara said...

jadi fasi sgt beshh..tp kene sbar.. :D

.Cik Nana. said...

kesian sgt..sy pon xtahu nak ckp mcamane..
cedih sgtsgt..

noor afzan said...

uwaaa....kecik ati dengan pemandu lori itu..
nak wat camne..
beliau x nampak la dik..
lori terlalu bosar..x rasa pape kot~

Cik Kyla said...

teringat my cat yg kena langaar. sob4x