Saturday, October 10, 2009

.awk jgn makan gula bnyk2 taw..


Bismillahirrahmanirrahim

sedapnya makanan2 kt atas ni ^.^. chocolates and candies!! tanya la kat sesape pun, choc adlh paling digemari ramai.yg tak berminat dgn choc mungkin kes terpencil =)~mcm saye ni hobi melantak chocolate dgn banyak,xpayah ckp la...setiap hari tu..cadbury,ferrero rocher,vochalle dan paling saye selalu beli adlh NIPS.setiap hari bawak 1 pek NIPS ke kelas..lecturer tgh mengajar pun saye sempat lg makan..haha..

Mari saye senaraikan top 5 chocolates paling saye suke!!

1) ferrero rocher
2) kinder bueno
3) beryls (product from M'sia)
4) hershey
5) cadbury


untuk mengelak dr mendapat title papa kedana dgn segera,setiap hari saye cume sy bwk sebungkus nips ke kelas @ ke mana2.hehe.to be honest,saye mmg happy kalau dpt makan choc ^.^

doc : teruk gigi awak ni..jgn makan gula bnyk2 taw..
saye : macamana keadaan gigi sy skang?
doc : ade 6 lubang..tp doc boleh buat 1 je sekarang, tampal yg selebihnya awk kene buat appointment..

dari minggu raye lg sy merasa kesakitan,sampai malam2 xboleh nak tido..lepas cuti raye saye pergi la wat checkup kt dentist tmpt saye belajar, doc di situ mengatakan saye perlu membuat rawatan akar yg memakan mase 2 jam..tapi dentist di tmpt saye belajar tak boleh nak buat rawatan tu..maka saye dengan hati yg redha pergilah ke dentist swasta berhampiran rumah saye dgn memegang wang sebanyak 7ratus,sbb doc di tmpt saye belajar mengatakan rawatan akar untuk sebatang gigi kos dlm 3ratus..

bila saye check di dentist swasta berhampiran rumah saye, doc di situ mengatakan akar gigi saye tak perlu dimatikan,sbb masih elok lg..masih hidup lagi..doc tu hampir nak marah bile saye mengatekan statement yg dikeluarkan oleh doc di tmpt sy belajar tu..sy siap buat x-ray gigi lagi di dentist tmpt sy belajar..beliau mengatakan ada lubang dlm gigi..*mengalir air mata ni menahan kesakitan* ,tapi rupe2nye cuma ada lubang sahaja..aihhh..sy garu2 kepale yg xgatal ni...


saye jadi confuse..sebenarnya mane yg betul ni?

doc di dentist berhampiran rumah saye siap mengetuk2 lg gigi sy..haha..bleh plak men ketuk2 ek..ngilu sgt~
insyAllah minggu depan sambung tampal gigi yg lg 6 btg tu..

Kos rawatan harini = RM150

Kesimpulannya, jgn makan gula bnyk2..but


I LOVE TO EAT Sweets..very much!! =(


thanx to ida for this scrap =)


Oh ye, saye ada letak lagu (cinta terakhir) pemenang tempat kedua akademi nasyid, Mohamad Aiman Bin Md Sidek dlm blog saye ~suara beliau mmg superb! ^.^*bagi saye,bagi korang tu xtahu la ek..*



Cinta Terakhir-Aiman

Kau Cinta pertamaku
Engkau cinta terakhirku
Tiada apa yang bisa menafikan kasih kita…

Kau ayu dimataku
Satu antara seribu
Tiada tara didunia…

Mungkin kan terputus di tengah jalan
Mungkin kan terlerai tanpa ikatan
Usah ragu dengan takdir…

Mungkin kitakan berbeza haluan
Berakhirnya cerita percintaan
Segalanya ditentukan Tuhan….




p/s : saye selsema + batuk sekarang.perlukan inhaler vicks..



Kadang kala Allah beri kita sakit bukan nak kita sengsara,tetapi sebagai ujian untuk kita,adakah kita bersabar atau mudah berputus asa,Ujian itu adalah tarbiyah utk mendekatkan lagi diri kita pada Allah..bersabarlah pasti ada hikmah disebaliknya..


www.tips-fb.com

9 gigitan apple:

MuNsYi^SaMa said...

hmm..ckp psl rwtn akar, br buat rwtn akar gak aritu..tp klinik krajaan la. tp xde la gigi rosak sbb byk mkn gule2...hehe...mse kna inject xsakit, mase x-ray yg sakit. die tekan benda tu kuat2 kt lelangit..isk2

♥chentaMAYA™ said...

sudah2 mam coklet tuh~

Dba Ghani said...

aish!!makan agak2 ler...
pe2 pun!!! kalu nk mkn,ajak aku k!
hehee

.Cik Nana. said...

munsyi-mmg mase x-ray tu sgt sakit..saye dah merasainya..waaa..mengalir air mata ni..pasnih saye berazam nak jage gigi elok2..^.^

.Cik Nana. said...

chentaMAYA &dba-hehe..nak stop jap dr makan benda2 tu sume.. >.<

.idahassan. said...

AMARAN!

sila serahkan semua gula2 milik anda skrg!!!

p/s: bagi Ida je. hahaha ;)

Insomnia Guy said...

hehehehe...sedap tu....

zinatulhayah89 said...

la...patutle!!!
jgn mkn banyak2 sgt...
ch0c0late tu bg zaty je...haha
0k, slmt tampal mnampal...=)

norhafiz said...

tu la die.. degil sgt.. tgk?
lps ni mkn byk2 lg ye nana..

ish! ni pengajaran tahu..
Cuti sweet2 for 1week!