Wednesday, August 5, 2009

.Inilah sandiwara dunia...



*cik nana suka banget kalau network window keluar mcmni bila nak connect wi-fi yg free ni!!wahaha thanx uia!*

Bismillahirrahmanirrahim


Cikgu ajar "RINDU" tu kata kerja
Cikgu ajar lg "AWAK" tu kata ganti diri
tapi bila cikgu tanya "RINDU AWAK" tu kata apa??

saya jawab itu KATA HATI saya..

weh!rindu nak berblogging.sangat lama tak update laa.kesuntukan masa*cewah..*,takde la sgt pun.minggu lepas selalu cari masa nak update,tp cam sengal pulak wi-fi xboleh masuk blog.dengar "rumours" which blogspot,facebook,ym semua kena BLOCKED!!wahahaha..*terduduk bila dengar blogspot kena block!!*dah la project work utk subject ICT kena buat blog title "the comparison of technologies".

harini baru dapat update dengan riangnya!*sambil minum teh 0 campur susu walaupun tekak dlm keadaan kritikal tapi blom tahap h1n1 lg.wahahaha*.ya Allah..semalam cik nana skip 1 class*subject fundamental of islamic economics* .sebab malam sebelum tu badan cik nana panas mengeleggak sampai ke kepala!selubung 1 badan dgn selimut :(.alhamdulillah lepas skip 1 kelas tu beransur pulih..

lecturer statistics cik nana ckp setakat ni takde kes h1n1 lg kt sini,tapi ramai org spread rumours ada kes tu.kenapa hah?korang nak sgt ke??cis cis!!masa cik nana tgh tulis entri ni ada sorang bdk foreigner from THAILAND asked me;

"Sis are u Malaysian?"
"Yup.I am.why?"
*she pointed her finger at her screen laptop which was written..*
"korang nak cuti seminggu sebab h1n1 dan cuti 3 hari je raya @ cuti 2 weeks??mane korang pilih ha??" ;
then she asked me "do u know whats the meaning?" *benda tu terpampang kt portal IIUM*

"yup.." *lepastu cik nana explain la..*
cik nana tanya beliau "so which 1 do prefer?u have an option to choose between two"

she replied " 2 weeks holiday for hari raya.."

yes yes!

*agak kepelikan beliau tak faham bhs melayu.."


cik nana ada 20 btg pen colours-colours.khas utk buat nota!*stabilo!!*

cik nana suka buat nota guna kertas warna-warni,ckp je kaler ape,biru ada,kuning,oren,hijau,merah..macam2 ada!sebab sgt menarik nak baca bila buat mcmni!

yelah membaca ni mmg agak membosankan bg sesetengah org..+ lukis la gambar or graphics sikit :)

i prefer calculation rather than reading..jadi nak bagi menarik minat saye membaca perkataan yg panjang berjela dlm buku teks tu saye buat la mcmtu walaupun "ada orang kata MEMBUANG MASA..",wahaha..pedulik ape saye..masa saye..bukan masa awak..

next week which on Monday insyAllah i will be having TRIPLE quizzes!!even worse if i have 4 quizzes in ONE day!its SOooooOoo CRAZY man!! a)Statistics,b)Macroeconomics,c)ICT,bittaufiq wanajah for myself!this weekends cik nana agk kesuntukan masa sbb ;

saturday 8/8- my friend's wedding!
sunday 9/8-programme at Bukit Cerakah,Shah Alam~

ni ada sedikit perbualan cik nana dengar dr kawan cik nana bebaru ni yg menyebabkan darah cik nana yg manis ni bertuka menjadi pahit+kelat+bergeleggak panas bagai tomyam yg baru dimasak di atas api yg merah membara!!*wahaha,apsal tomyam menjadi Objek tersasar..ehh sasaran..*

Student A : wey,ko amek kos ni *dituju pd kos ekonomi dan sains pengurusan* ni ada prospek pekerjaan ke nanti?
Student B : kenapa pulak ko cakap mcmtu?
Student A : yelah..kos tu ada menjamin masa depan ke kalo amek?mm..ye lah tak sesusah mcm medic..*beliao yg bcakap tu merupakan student medic*

wooo!!gempak eh ckp mcmtu??!!
hmm.secara jujurnya cik nana sgtlah kecik hati bila dengar org ckp mcmtu.buat pengetahuan semua,kos cik nana iaitu kos ekonomi dan sains pengurusan terbahagi kepada 3 majors which are;

-bachelor in accountancy(bacc)*insyAllah cik nana will choose this*
-bachelor in economics(becs)
-bachelor in business admin(bba)

Kenapa eh?Teruk sgt ke kos ni?sampai takde pekerjaan utk kami?insyAllah rezeki Allah ada je utk orang yg rajin berusaha..yg penting DOA+USAHA+TAWAKAL=KEJAYAAN!!

saye sedar budak arts stream tak la sepandai sciences students..tapi rasanya tak perlulah sampai cakap mcmtu..


"ALLAH tak kan mengubah nasib seseorang hambanya melainkan hambanya itu yang berusaha utk mengubah nasibnya sendiri..ALLAH tak menjadikan manusia hamba yg gagal melainkan jika kita memilih kegagalan..ALLAH tak zalim pada hamba2nya melainkan hamba2nya yg menzalimi diri mereka sendiri.."





:)





p/s: salam.. kawan2,malam ni nisfu syaa'ban,so kalau boleh baca yaasin 3 kali.1st niat panjang umur utk beribadat,2nd utk dimurahkan rezeki dan 3rd supaya ditetapkan iman..
www.tips-fb.com

9 gigitan apple:

.idahassan. said...

sy gigit dlu! wah~
prefer cuti 2 weeks for Hari Raya
xnak cuti H1N1
selagi sht, baik blaja
tuntutan agama

tp kalo dh skt,
jgn paksa diri plak
cuti diam2+rehat
jgn sebar penyakit kt org len
HAHAHAHAH

Farhana said...

Assalamualaikum nana.. Ape kabar? Lama x dengar cite.. Hehe..

Akak pny kolej pn takde cuti dek.. Tu laa.. Mst laa nak cuti 2 mggu kan.. Duit raya pn dpat kumpul bnyk sket.. Haha.. =p

SasHa Lee said...

Salam..
1st..kite pun suka wat nota yang warna2 nie..menarik untuk dibca..+tak membosankan kiter

2nd..tak pe..Rezeki ada dimana2..cepat dan lamabt jer..asalkan berusaaha..hee

3rd...jom baca yasiin..;)

pauhputik said...

nana guna windows vista ek???

pe kata upgrade ke windows 7

gerenti puas ati.....

Dba Ghani said...

aku ingt kau rindu aku!!!

Mizz Faraheen said...

cik nana..akhirnye cik nana kmbali..rndu same en3 kmu..huhu..

hurm..dulu kt skola slalu kene cm2..
sains tulen vs sastera ikhtisas..
blagak gle dak2 tu..but skrg yg brlagak tu cume salesgirl je..bkn nk hina tapi lain kali jgn la brlagak x tntu pasal..kalau btol2 pndai xpe la jgak..hish..geram nih!

huhu

kte pon baru baik dmam..

riBEna said...

wahhhhhhhh~
nana nana!
same la plak ek ske tulis kat ketas kaler ni ye?
hehehehe
leh geng
nati leh kongsi2 pen stabilo
hahahaha


gud luck 4 ur test n quiz nana!
muahmuah
miss u so much lorrrrr~
[walopon da msg ari 2]
hehehehehe

Siti Nurhuda Husna Zulkarnain said...

salam..
wireless pakai window vista ok x?
da brp lame pakai?
kt baru je format lptp..
b4 dis pakai XP tp da tuka vista..
mula2 1st online ok je..
pastu da masuk 2nd n 3rd cm hape tah..
dpt tu dpt wireless tu mcm lembab..
nk bukak satu2 page tu kena refresh berkali2..
hurm..
ade pape cdgn x? +___+

sickchild said...

haha nak curik ni

Cikgu ajar "RINDU" tu kata kerja
Cikgu ajar lg "AWAK" tu kata ganti diri
tapi bila cikgu tanya "RINDU AWAK" tu kata apa??

saya jawab itu KATA HATI saya..

hihi style2.

eh nana aku ske gak wane2 nota tapi kalau banyak sangat mau weng otak aku. wakakaka.

nota aku bawak masuk exam je hikhikhik.
jahat2.