Sunday, July 12, 2009

.kelebihan menjadi pelajar UIA.

beg2 yg saye bawak ke hostel*rasenye blom nmpk mcm nak pindah terus lg kan??hehe*

Bismillahirrahmanirrahim


hai awak!!!~*eh,hai la kat saye balik~ishk.*ha.semase entri ni di taip oleh jari jemari cik nana,cik nana telah selamat berada di hostel *mahallah asma'*.iyeee buk,mahallah yg tersangat jauh dari ECONS~agak2 jalan kaki ade la dlm 20 minit.kalo nak cepat naik la jet terbang!~ape2 pun kali ni saye dapat blok yg same.cume dpt level 1.*yeay!xpyh panjat tangga tinggi2!!*but a bit sad because i dont know who's my roomates :(.ni pun tgh lepak kt bilik Hana,Wanie,Ida & Umaira~*kebas laptop wanie jap!haha*gelak2 je tadi~

haa.ni la untung masuk UIA tau.sebab ape taw?alhamdulillah semua pelajarnya dapat tempat tinggal~ade sesetengah IPT tu kene cari rumah sewa la..ape la..mcm cousin saye yg tgh amek degree kt Uitm S.Alam tu terpaksa cari rumah sewa skang ni.mira,xpe la..dok umah nana jom??~hee
.mungkin sebab UIA cuma ade pelajar yg amik degree dan ke atas je..itu penyebab tempat hostel cukup utk semua pelajarnya~xpayah susah2 nak fikir cari rumah sewa~dan UIA lg mengalakkan pelajar2nye tinggal kt hostel~i love UIA!

Presenting the new cik nana for the semester 1 2009/2010!!~haha

location * Sheffield UK*~sorry if i keep uploading my pics when i was on vacation.it is because ive over thousands pictures of it!!bo-hooo i miss that places so much!mum please plan the next vacation for us!!^.^*adehh,terspeaking London lak~hahaha* -bahasa jiwa bangsa!-


p/s : nak on9 kt bilik boleh,tp kene gune wifi services iaitu cara bayar dahulu sebelum guna.awk tau tak tu ape maksudnya??itu namanya PREPAID!hehe~kalau nak free on9 kene usung lak laptop g cafetaria~sbb dlm bilik tak tentu sgt linenye.hmm~

kelas esok mula 10 pagi!take care all!!
www.tips-fb.com

17 gigitan apple:

norhafiz said...

huhu..
anda tersingkir dr AF ke?
huhu..
beg nana xde lg byk nk bwk?
hafeez xley bayang la kalo nana blk kg or gi bercuti.. hahha..


cian die, dok la lame ckit.. nnt ade la yg nana ske fwen tu.. lepak2 dulu.. kate comey.. huhu.. sabo ye..

huuhhu.. nana pon take care k..
jgn men mercun dlm hostel taw..
[xde kene mengene..] haha..

faiq said...

wuhu..
kalo aku dh ckup besh dh..
start sumer kol 10.
bole bgn agak lewt..
ehehe

noor afzan said...

utm pun sume student kena duk dalam..
tapi ada gak yang nak duk luar..
hehe~
sebab utm pun sume degree n above..
dan ada banyak sgt kolej kediaman sampai ada yang jaraknya amat la jauhnyer dari fakulti...
adeh~

nur amirah binti dzulkifli said...

hehe, nak wat caner lagi nanan..
yuran murah sbb tu tak diberi kolej. tp kalaula UiTM ni tgk dri sudut bisnes. wajibkan plajar duduk dlm. pelajar nak je byr asalkan affordfable. dorg pon untung. hahaha. pelajar nak je duduk dlm. tak perlu pening2 cari umah.

mira dah jumpe umah. tp bilik je la. buat sementara. hehe..

urm.. kalo umah nana ni dekat je mira duduk je. jimat2.. huhuhu..

nana, gud Luck for dis semester. no more sadness.. hehehe.

.Cik Nana. said...

hafiz-amboi.mcm nana layak je masuk AF..blom wat audition lagi dah kene halau~huahua.xde pakej uhh :P
eh kira sikit taw brg2 tu..sbb ni memula masuk sem mmg la brg banyak sket :P
about frens plak alhamdulillah got new friends!yehaa :P
nana xmen mercun~sbb bdk comey xmen mercun~haha*lagi takde kene mengena~

.Cik Nana. said...

faiq-mmg superb best la!ade org kate "wow besh gile!kelas mule lambat tp dpt balik awal!~"

saye puas hati jadual sem ni.sbb straight 3 kelas tros~hmm.xpyh susah2 nak blek bilik yg jaohhh tu bebnyk kali~

.Cik Nana. said...

noor afzan-utm bukan ade diploma ke??rasenye mcm ade je..huhu
skang ni saye rase nak naik bas je g kelas~melecet kaki jalan jauh2..hmm + penat sgtsgt :(

.Cik Nana. said...

mira-thanks a lot :) u too!belajar rajin2 taw for Degree..

MuNsYi^SaMa said...

cik Nana. cube teke nape UIa galakkan student dok dlm kampus? Sbb duit la. UIA kan business-based institution. tp ok gak la, cume kdg2 ada yg xkna dgn UIA ni. :)

.Cik Nana. said...

munsyi-biasa la tu munsyi.NOBODY is perfect :)
same goes to UIA also~but i still love uia ^.^
the garden of knowledge&virtue~

norhafiz said...

owh ye comel xmen mercun, hahah...

Naqib Mohamad said...

xnak g g uia gombak ah.. stay uia pj jer.. on9 kat bilik pon free.. hehhee

Cik Shaz said...

welcome back to UIA!

.Cik Nana. said...

hafiz-men mercun xelok taw
haha

.Cik Nana. said...

naqib-eh eh! kt uia gombak ada dpt wifi free la..jgn riso.. :P

norhafiz said...

xmen2..
tecik2 dulu jew.. huhu..

.Cik Nana. said...

hafeez-bagus2..xelok men..nnt xcomey mcm nana..hahahah