Tuesday, July 7, 2009

.ikut resam padi,semakin tunduk semakin menjadi..


Bismillahirrahmanirrahim

mim alif lam sin = MALAS!kenapa malas eh?sebab tak rajin la!nak sedap dengar sikit jgn la cakap malas,tp cakap kurang rajin!jgn cakap bodoh,tp kurang pandai!

sekarang ni saye selalu jenguk2 suratkhabar kt bahagian 'bisnes'.cewah dah kata amek kos berkaitan kewangan kan!bila lagi nak membiasakan diri baca benda-benda hal ehwal ekonomi!bukan ape,saje nak tengok tukaran mata wang asing,semakin hari semakin naik!!apesal ni!*padahal dulu tak amek peduli pon. :P*

1 Dolar AS -RM3.5630
1 Euro - RM4.9950
1 Dolar Australia-RM2.8720
1 Dolar Singapura-RM2.4575
1 Pound Sterling-RM5.8290


harini 7/7/2009!bererti lagi 6 hari saye bakal memulakan semester baru!pelajar2 kt IPT lain sume dah mula sem baru.tp UIA ni kan istimewa!cuti awal tapi lambat masuk sem baru!hahaha.jangan jeles ek!!saye mula bercuti sejak 15 april haritu.sampai sekarang masih bercuti lg!memang super duper cuti sakan kali ni.saye rasa gembira sgt cuti kali dan betul2 bersemangat utk memulakan semester baru!lagi2 plak dapat 2 pasang baju baru!yehaaa!!insyAllah semester 2 ni saye akan ambil 6 subjects ;

1) Management Accounting Fundamental
2) Principles Of Macroeconomics
3) Statistics
4) Information Technology
5) Fiqh For Islamic Economics
6) Foundation Of Islamic Economics

+

Study Circle II (0.5)

kalau dicampurkan credit hours semua adalah 18.5.agak banyak la kalau nak dibandingkan dengan semester lepas.insyAllah cik nana boleh!!tapi saye sedikit sedih sebab tak tau dapat 'roomates' dengan sape sem ni!~harap sgt dapat roomates 1 kos & same subjects!dari dulu sampai skang susah betul nak pilih roomates sendiri!mungkin saje nak kasi kite kenal dgn ramai orang!~haih!zaty!imah!naba!nana mao sebilik dgn kamu org! :(

*study circle- tu mcm usrah*

cecuti ni cik nana sokmo tengok cite P.Ramlee.yelah dah kate peminat cerita Melayu kan!korang kasi la cik nana selonggok CD Korea ke Jepun ke Omputih ke..jgn harap akan berusik CD-CD tu!!hahaha.kalau kt TV channel yg selalu cik nana bukak cuma tv1,tv2,prima&ria.tp yg kerap prima la.sbb prima banyak cite P.Ramlee.walaupun selalu berulang2 cite tp cik nana layan je!!~di antara drama yg paling diminati oleh saye ; *dush dush kalo tak minat sile ke tepi!! :P wekk!*

1) Nujum Pak Belalang(1959)
2) Nasib Si Labu Labi(1963)
3) Labu dan Labi(1962)
4) Bujang Lapok(1957)
5) Pendekar Bujang Lapok(1959)
6) Madu Tiga(1964)
7) Ali Baba Bujang Lapok(1961)
8) Ahmad Albab(1968)
9) Do Re Mi(1966)
10) Laksamana Do Re Mi(1972; filem terakhir)
11) Seniman Bujang Lapok(1961)
12) Sabaruddin Tukang Kasut(1966)
13) Tiga Abdul(1964)
14) Anak bapak (1968)
15) Anakku Sazali (1956)
16) Antara 2 darjat (1960)
17) Masam Masam Manis (1965)

tahun adalah tahun diterbitkan filem itu.itu diantara filem yg cik nana minat sgt dan akan excited kalau kuar kt TV!!tapi filem P Ramlee yg paling best buat saye adlh Nujum Pak Belalang.

P.Ramlee : Pak Belalang
Bat Latif : Belalang
Hashimah Yon : Tuan Puteri Sri Buju Sirih
Ahmad Nisfu : Sultan Shahrul Nizam
Aziz Sattar : Badan
S.Shamsuddin : Nyawa

saye nak bagi 10 bintang utk filem ni!! :D

Filem P.Ramlee ni tak bosan walaupun dah tengok berulang2 kali sbb ada unsur jenaka,nasihat dan lagu2 yg menarik.bayangkan pd masa tu beliao dpt memikirkan idea yg lebih hebat drpd pengarah filem masa kini!dush dush!memang takde lagi pengarah dpt lawan kehebatan beliao dlm menghasilkan karya yg hebat seperti itu!

Kesimpulannya,tiada Filem Masa Kini Yg Setanding Dengan Filem P Ramlee! :) I still love and loyal to watch P Ramlee Film as i can~


"satu utk kau,satu utk aku,satu utk kau,satu utk aku!" hahahaha.lakonan mantap Aziz Sattar & S.Samsuddin

Pak Ajis!! saye mahu berlakon bersama kamu!! :P



ini adalah International Islamic University Malaysia (IIUM) Gombak! *credits kpd Kamal Ariff kerana aku mengambil gmbr kau!*.cik nana nak ucapkan "Selamat bertaaruf Week kepada pelajar2 baru yg masuk ke UIAM GOMBAK bermula hari ini!",terutama kepada kawan2 cik nana yg baru habis asasi kt Nilai seperti Nur Izzati,Mili,Fafa dan Imah.kalau tak silap Taaruf Week @ Orientasi lebih kurang 4-5 hari jugak!teringat kenangan cik nana masa taaruf week dulu.sgt menyeksakan!tak dapat mandi 2 hari!hahahaha.semoga mereka tabah! :P

i'm craving for secret recipe's carrot cheese cake!! nak sgtsgt!! :(, and hmm when is my birthday?? *im waiting for suprise to myself..*

mulai hari ini juga,rumah saye dah mula sesi cat-mengecat!yuhuu!rumah saye bakal dapat dinding berwajah baru!!can't wait!! green apple i think the best!but that colour for my bedroom! & how about living room??what colour that suits..i wonder what colour will my mum choose for it!~but u know what!! green apple is good for ur eyes!! :D & blue colour also triple nice!!i like to play wif colours!+ i love colourful things!hidup berwarna warni lebih ceriaaaa!!~hepi selalu tau utk awet muda!!


Ada 2 ekor anak itik yg baru menetas,bagaimana hendak mengetahui yg mana jantan dan yang mana betina??



*Gambar itik2 itu di snap masa kt Regent's Park,the largest outdoor sports area in London*



www.tips-fb.com

20 gigitan apple:

riBEna said...

hehehe
kte sama2 masuk tmpat blaja blk kn kn!
sep sep!
=)

slamattt zra time orentasi ari 2
xtruk sbb blk umah sbb sakit
heheheheh
ske3!!
=)


wahhhh~
minat cte mlayu upnye cik epal kte nih
heyyyyy hang jebat!
hahahahha~

yg mnae jntan yg mane betina?
rujuk pd cte pak belalang
hahaha
=)

Ery Farieha said...

ohh ade study circle ek? masuk kredit hour lak ek?

faiq said...

wah giler bgs..
minat filem2 melayu..

tp filem p ramlee mmg bgus pun..
legend kan..
filem p ramlee bnyk unsur2 tersirat,,

ambek statistik ke..
statistik besh!

norhafiz said...

yup2 minat gak cite melayu.. hhuhu..

tp cm kearah cite p.ramlie yg lawak je.. hee..

MuNsYi^SaMa said...

setuju. Filem melayu skarang stereotype.

still study circle lg? orang dh nk abis skill dh. haha

akusukabintang said...

hnya kongsi pendapat, warna hijau dan biru mmg tenang..saya suka putih,huhu..

wanderfulmadnificent said...

i used to not care at all about foreign change but ever since my hols, i too would perk up when people mention on the currency exchange, it is indeed fascinating and now i know!

good luck in uia!

Nurul Nadia Abdullah said...

nana...
maybe kelab nadia nak buat wayang pacak..
guess the film??

P ramlee...
tpi x thu la kot2 bos atas tiber2 tukar citer..i will inform u later...
ari rabu,first week kiter masukk...t nadia inform balik k..

.Cik Nana. said...

ery-yup study circle masuk pointer.but just 0.5 :)

.Cik Nana. said...

faiq-im a malay drama lover!heee :)
statistics best ke??eeuhhh. :P

.Cik Nana. said...

hafiz-ape maksud hafiz ea?ke arah yg lawak? :D

.Cik Nana. said...

munsyi sama - oh gelakkan org yee !mmg la awak tu dah 3rd year~kita ni baru 1st year mmg la baru amek study circle.haha!

.Cik Nana. said...

aku suka bintang-saye suke bulan :) thanx for the opinion.somehow i love green! + pink also nice~

.Cik Nana. said...

wanderful-yeah.me too!now i am a bit curios to know bout the exchange rates ;)
btw thanks!i will study hard in UIA soon!DL in my hand~ i.Allah~

.Cik Nana. said...

nadia-ohhh yeaaa??bole bole!i.Allah kalo ade mase nak g tengok~hee.thanx for the info.will ask u later :D

faiq said...

statistik besh,
sbb ku bru je belaja sem lps.
agak payah..tp rase cm mnyeronkkan kalo dpt selesaikan soklan..

noor afzan said...

cik nana..
sayapun minat citer pak belalang..
hehe..
suke2..

best nyer student UIA cuti lama..
tapi dah x berpeluang dah..
huhu~

Nurul Nadia Abdullah said...

ok..tpi nadia x thu jadi ker x filem p ramlee tue..but hope jadila..sbb bnyk lagi filem nak kena pilih..kena tgk filem mana demand banyak...tyme malam tue,bawak la bantal...n ridsect skali..sbb buat kat padang dkt mahallah laki...tpi kiter org akan provide bas..hope x hujan la malam tue..

nur amirah binti dzulkifli said...

nana, cantik rumah baru tu. nice color..

erm, nak pegi rawang tak pandai lagi nak ke komuter camane. kena blajar2 hapal number bus lagi. hehe.
nana pon dah nak balik kampus.
tunggu nana ade kat umah la best siket. hehe.
nana dah pndah umah baru terus ke?

norhafiz said...

minat cite die yg byk komidi dr cite die yg serius.. boring..