Friday, June 19, 2009

.awak carik saye x?.



Bismillahirrahmanirrahim

assalamualaikum! kekawan carik tak cik nana dalam masa 3 hari ni??ada rasa rindu tak??haha.gile perasan cik nana!bukannya comel mcm diana dianelle tu ke.tak pun mcm lisa surihani tu.kalau comel mcmtu takper la jgk kan??ada la jugak untungnya.hehe.

harini tetibe my ex schoolmates*masa sek men* dtg umah cik nana.sharifah najwa now study kt unikop diploma sains kuantitatif da nak abes dip.best nye wawa!! n lagi sorg busyra hani now study kt ukm ijazah pengajian islam. thanx a lot sbb dtg!gembira jumpa both of them! at least dpt increase my happiness.banyak kot borak2.tp xplak ingat nak snap photos.

ni gmbr 2 org paderi kt Notre Dam Church Paris

sorry haritu terprivatekan blog.bila nak bukak balik,internet plak wat hal.lampu kt modem kuar 2 lampu jer.itu maknanya tak stabil.pergi telekom harini.settelkan bil2 sume.waaa.cuti tinggal lagi 25 hari. good luck to my close friends kt UIAM yg bakal menghadapi final exam minggu ni & depan. especially to hana, ida , wanie , naba dan lain2 lagi. all the best yea! cant wait to see all of them on 13/7.time mcmni la baru rasa nak cepat je masa berlalu.tak sanggup dah lalui hari2 yg mendatang dengan tanpa tujuan.aah.ape cik nana merepek ni.



ooh yuck!!pork and apple pastry?? & ham cornish pastry??
do u dare to eat???haha.meh sini kena lempang sedas dua!wekk!these are harraman toyyiban :P. hehe.ni la punca penyakit selsema babi tu.kalau nak lembut sikit sebut la penyakit influenza H1N1.haha


sekarang ni baru cik nana terasa bahang duduk kt M'sia.pagi petang siang malam berpeluh2 je rasa.oooohh sy rindukan UK. :( suhu kt europe selalu bawah 18 darjah celcius je.walaupun musim summer kan.ada matahari tp rasa berangin je~tp kalau musim winter mungkin lagi sejuk.ahh.xdpt imagine.takpelah.ni ada sedikit gmbr cik nana upload masa holiday haritu :

Notre Dam Cathedral Paris. cik nana masuk church ni. banyak btul lilin di pasang.pastu tengah ada upacara sebenanya.tu ramai tgh tunggu duduk.tp lama benor nak mulanya.tu tak sempat nak tengok.takpelah.sum other time.dulu masa kt matrix cik nana amek subjek Religions in M'sia.assignment & presentation cik nana kena buat tajuk perbandingan di antara agama christian & islam. tu yg cik nana berminat sgt nak discover tentang ni.opss.cik nana pernah baca kitab bible my group mate bg.tp untuk tujuan research je taw.


beggar men puppet ni.best sgt lagu dia!mendayu2.ramai org keliling dia.ada rakam video.tp cik nana susah sgt nak upload kt blog ni.xtaw kenapa.

Mosque Of Paris ; singgah sini solat jamak :)

pls cover ur aurah~




cik nana naik beskal ni.ni masa kat Paris.ekceli tak kayuh pun.saje posing bergambar kt situ.pastu bila da abeh bergambo tu datang plak tuan punye beskal tu.rupenya dia dok xjauh dr tmpt letak beskal tu.msti dari tadi dia tengok je cik nana n bebudak ni naik atas beskal dia.kahkah.ampun yaaa.. :p



p/s : citer harini terselit dgn experience masa holiday dulu.

thanks to Pakcik Fuad (Perantau holidays ; our travel agency to Paris & Disneyland)
& Pakcik Ahmad (Home & Away Guest House ; rumah kami tinggal masa kt Willesden London,boleh click kalau ingin bilik sewa yg murah.35 - 30 pounds per day,boleh masak dan basuh pakaian )



www.tips-fb.com

14 gigitan apple:

ShaFril said...

jelesnya kt dia hehe

.Cik Nana. said...

shafril-huhu.ape nak jeles pun :)

MuNsYi^SaMa said...

xpe. panas sket je malaysia ni. skang kan musim summer. haha

.Cik Nana. said...

munsyi-hehe.msia & europe musim summer.haha.mmg padan!

Anonymous said...

-(",)-
hujan emas di negeri org, hujan batu di negeri snderi... mana lbih baik??? baik hujan emas, bleh jd kaya...hehhehe klau batu nk buat apa..hehehe

zinatulhayah89 said...

huhu...tak kire di mana berada, adab kes0panan dikekalkan..=)

iqafi said...

amboi2 cik nana..ape sape2 yg dirindukan ke kt UK tu?

.Cik Nana. said...

(",) - hujan emas la best.peribahasa tu dah 2 kali cik nana dgr :p

ati - btul2. :) sopan itu cantik!

iqafi-sape2 tu sape ea?ada la sape2 tu..hehe :p

Najwa said...

cantik masjid die =]]
hellow kakak, akak comel. =]

faiq said...

karipap dier mcm besh jer..
tp haram..xley mkn

.Cik Nana. said...

najwa- cantik sgt2!nnt ill show u mosque at central london

.Cik Nana. said...

faiq-btul2..mcm sedap..tp isinya??yuck!! haha

faiq said...

hahaha...yuck xley mkn..geli jer..lg2 kalo dagingnye yg kt idung dier

.Cik Nana. said...

faiq-ade ke daging kt idung??hehe :P