Tuesday, May 26, 2009

.taman ilmu dan budi.







Bismillahirrahmanirrahim

cik nana ingat pesanan teman2 cik nana supaya cik nana banyakkan minum air kosong!cik nana ingat tu!elak minum air sejuk!walaupun jauh di sudut hati cik nana kepingin nak telan aiskrim perisa stoberi + vanilla + cokelat chip! hehe. kalau tak nanti cik nana kena kuarantin pulak.xpasal2 je. :P


cik nana nak ucapkan Ahlan Wasahlan *selamat datang* ke Taman Ilmu & Budi @ The Garden Of Knowledge & Virtue kepada anda2 yg berjaya masuk ke UIAM, terutama kepada Amir & Biyan yg baru menjejakkan kaki ke dunia baru ; Pusat Asasi Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) bermula semalam kalau cik nana tak silap lah. :)

sciences students akan diletakkan di Petaling Jaya campus while arts students di Nilai campus.


Cepat2 la habiskan asasi dulu.pastu boleh la join cik nana kt Gombak Campus! & All the best to both of them yg bakal ambil exam2 masa Taaruf Week seperti ;


-English Placement Test (EPT) ; starting level 3 - level 6

-Arabic Placement Test (APT) ; ikut kos,but for my course (ECONS) cuma level 1 je.

-Fardhu Ain Test (FAT)

-Tilawah Test

-Computer Test

EPT & APT tu sgt penting utk menentukan berapa lama akan buat asasi.oh ye cik nana dapat 1 tahun setengah disebabkan EPT cik nana mendapat level 5 & APT level 1.mama cik nana marah sbb APT cik nana tak lulus walaupun cik nana ada background belajar bhs arab.bahasa arab komunikasi (PMR) dan bahasa arab tinggi (SPM).


walaupun bhs arab komunikasi cik nana cuma dapat C dan bhs arab tinggi B4 je.malu kan??tapi nak buat camana.Alhamdulillah cik nana bersyukur tak pass APT tu sbb boleh belajar bhs arab semula! sayang pulak nak tinggal belajar bhs arab tu.


cik nana gembira sgt masa semester 1 di Pusat Asasi Uiam PJ sbb cik nana rasa hanya semester tu je yg cik nana rasa cik nana betul2 ada roomates! sungguh ! sem 2 & 3 di Nilai cik nana betul2 rasa kesedihan yg teramat...


sebenarnya mama cik nana yg bersungguh2 suruh cik nana belajar di UIAM ni.cik nana ikut je.walaupun begitu lama kelamaan cik nana rasa bersyukur sgt sbb dapat belajar di UIAM ni.enviroment nya okay alhamdulillah..


walaupun ada segelintir masyarakat yg kureng terhadap UIAM ni takpelah.yg penting bukan salah UIAM tetapi pelajar2 nya yg tak reti nak menjaga nama baik IPT sendiri.oleh itu cik nana berseru pd semua pelajar UIAM agar menjaga nama baik sbg pelajar di IPT ini. :)

lakukan perkara2 yg anda suka tetapi bukanlah perkara yg dilarang!walaupun anda mengaku diri anda telah besar dan berhak buat apa2 saja sesukahati anda!


have a nice day & syafakillah to myself yg sedang mengalami proses tidak sihat :(








p/s : tak mahu dilukai lagi..
www.tips-fb.com

4 gigitan apple:

joegrimjow said...

kenangla zaan camni leklok

.Cik Nana. said...

joe-yeaa..i miss this moment :(

milimilo said...

rindu gak kngn kat pj..best je duduk kc 224 ;)

pj best sbb boleh shopping selalu dkt busana

.Cik Nana. said...

mili-haah.pj plg best!! ac 119 ;)