Sunday, May 17, 2009

.menggoreng hati.




SUP AYAM stail chineese

harini kepenatan yg amat banget cik nana ckp sama u all nih.bangun2 dah kena g bukit subang.sepupu ada buat makan2.seperti biasa cik nana menjadi anak tunggal dlm family.haha.kerana adik-adiknya yg comel-comel itu malu2 kucing utk ikut.haha.


jangan pukul nana yer lepas baca ni (ditujukan khas utk cik lala :P).woweee.sy suka banget tengok anak-anak kepada sepupu sy.haikal & ayesha.muka photostat betul mereka tu.takpe2.kira okay la tu.adik beradik bukan kembar tapi seiras..haha


my little bro (as usual i will say,not so little),hehe demam panas.malam tadi banyak kali dia nanges*rase nak tampor je.haha*,aihh.manja jugak adikku ini.tapi takpelaaa..


jadi harini masak sup ayam style chineese,walaupun simple je tp takpelah.sharing is caring kan?





cara-caranya :

1)didihkan air dlm periuk (banyak tau)

2)masukkan ayam-ayam(cincang dulu,kalau x mintak org kedai tu cincangkan.haha)

3)masukkan halia & sedikit bwg putih

4)jgn lupa plak letak sup bunjut

5)kemudian masukkan daun sup & tomato

6)biarkan masak & bila ayam tu mcm dah separuh masak boleh la letak kentang



sup ayam ni memang sgt elok utk yg demam-demam tu.apa2 saje demam.kecuali demam bola!!haha.enjoy!!!




Senang Tak Mesti Bahagia,
Susah Tak Mesti Gelisah,
Kaya Tak Mesti Selesai Masalah,
Miskin Tak Mesti Buat Masalah..

nota kaki : korang agak2 demam influenza H1N1 tu bila ek nak berakhir??


www.tips-fb.com

7 gigitan apple:

pauhputik said...

bunuh semua babi dulu br x dak demam tu.... huhuhu




semoga adik nana cepat sembuh......

.Nana. said...

matju-jom kita pergi bunuh-bunuhan...hahahah

maira.adreanna said...

smoga adek cpt smbuh :)

.Nana. said...

kak maira-thanks..lame xdpt comment dr kak maira :)

norhafiz said...

jgn la bunuh -bunuhan nana.. xbaik kot,
cmni la, musnahkan smua tokey pig!!!!! hahaha...

.Nana. said...

hafeez-kira kena bunuh gak ke tokey pig tuh?haha.xmau xmau.nnt kena gantung :(

norhafiz said...

xde xde xkene gantung punye..
kite just musnahkan tokey tu dr pangkat tokey ke pangkat kuli je..
jgn ade pangkat tokey kepade pig lg..
huhu..