Wednesday, April 22, 2009

.jodoh tak perlu dicari.


Bismillahirrahmanirrahim

How are you everyone? How is ur iman? is it still the same or improving?I hope all of you in the pink of health & get blessings from the Almighty.sekarang ni sy keseorangan di rumah tau.hari2 bertemankan laptop,tv & phone sahaja.nasib la ada benda2 teknologi camni.takde lah dihimpit kebosanan yg melampau.itu la pasal sy lagi suka belajar di kampus dr cuti yg terlalu lama.nak buat camana kan.mak tak bagi ambil short sem sebab nak g vacation.oh i cant wait on this 30 may!!ada lg sebulan lebih & insyAllah sy akan berada di sana selama 2 minggu..

kt rumah sy sekarang tengah buat renovation.tambah dapur,buat balkoni & sedikit baik pulih di tandas.jadi hanya pekerja-pekerja indonesia ni saje yg menemani.haha!risau gak duk sorg2 ni..insyAllah takde pape..seawal 8 pagi dorang dah sampai kt rumah sy n mula buat kerja sampai 7 malam gak.impress gak dgn dorg yg amat rajin bekerja.

oh ye semalam sy dapat hadiah sekotak perfume dr seseorang.dah lama mintak ni.hehe.thanx a lot!! sy rasa semua orang dah tau pasal ONE DROP PERFUME ni.sy suka yg women set 1 hijau ni sebab suka bau Apple Blossom tu.sgt best baunya!!yuhuu..



tak tanggal pulak harganya..hahaha~

baru naik dindingnya.cepat la siap.habis kotor dapur rumah sy :(

Al-Kisah Naqibah Usrah Sy

Teringat pula bila dpt one drop perfume tu.sebab naqibah@fasilitator usrah sy dia jual perfume tu.tapi tak pernah teringat nak tempah kt dia.agak kesian juga dgn dia sebab dia terpaksa bekerja sambil belajar.selain jual perfume dia keje gak kt salah sebuah kedai buku di uia.sebabnya bulan 7 ni dia bakal ke jinjang pelamin dan terpaksa kumpul duit utk majlis perkahwinan tersebut.bakal suaminya(merupakan 3rd year student Engineering di uia) pula cari duit dengan buka kelas tambahan bhs arab di uia.tapi yg menariknya mereka ni dijodohkan bukan kenal sama kenal tau.

Bakal suami dia sebenarnya nak cari isteri,sebab katanya tak tahan kena kacau dgn ramai perempuan(semakin tak malu perempuan2 skang ni.adoi).jadi dia mintak orang carikan sorang perempuan utk dijadikan calon isteri.kira guna org tengah la.kemudian dapat la akak ni.Alhamdulillah 2-2 nya sama padan sama baik.tak kenal lama pun terus bertunang.bagus kan??sgt impress dengan mereka berdua ni.yg terkejut tu lagi 2 hari nak bertunang baru bakal suami dia bagitau nak datang rumah nak bawak family dia utk bertunang.kesian akak tu kelam kabut sediakan barang-barang semua.hehe.harap2 akak tu berbahagia..! yea.jodoh tak perlu dicari..ekceli sy sgt sedih dengar kisah akak tu.kisah ayahnya yg telah kembali ke rahmatullah..dengan keadaan ibu dia yg sakit..semoga beliau tabah..akak tu baru second year kos ilmu wahyu.sgt lembut orangnya dan juga cantik..

*ops..korang jangan cari pulak sape orangnya yea..haha.saje nak share.SHARING IS CARING right??*
www.tips-fb.com

13 gigitan apple:

pauhputik said...

nak mintak tolong husna cari kat saya sorang bleh x???

Ynn. said...

npe nana duk sorg? fmily n adik2 mane? hik

weh romantiknyee kisah akk tu, ehem laki nye mst ensem kn sbb tu kene kaco.

nk lh tgk dorg, nnt dorg kwin nana post lh entry psl tu ey?

.Nana. said...

pauhputih@mat ju -- cari sorang?sy pun xde :((.kt unisel kan ramai..hihi

ynn -family sume menunaikan tanggunjawab masing2.parents keje&adik2 skola..so tinggallah nana sorang2..insyAllah..xtaw g ke tak kenduri dia..sbb jauh nun di sane..kelantan darul naim..

Najwa said...

hello kakak!! (:
rumah akak mesti comel =P
saye sukew roti tu,
roti yg paling comel saye penah tengok :D

.Nana. said...

najwa-roti tu comel macam najwa juga :P

sickchild said...

mesti hensem an laki tu sume org duk kacau.
hihihihi.

ezaty saadah said...

waa..beznyer citer nih...
bley wat n0vel nih...=)

Nur Farhana Abdullah said...

Assalamualaikum.. Hye husna.. Hehe.. Btol tue, kata org jodoh kalo dicari mkin dia lari jauh dr kita. Sy pn dulu sibuk dok mncari tp skarang sy pasrah je.. Kalo ada rezeki nk brtemu dg jodoh kita, alhamdulillah.. =)

*by the way, saya suka box celebrity special sbb ada GLOW.. Heehee..*

Anyway, saje singgah jap usha blog anda.. =)

mr coklat said...

hidup itu game.. i mean yg dlm game tu.. dikawal..

rezeki, JODOH dan ajal dah dikawal. sabaq! bile dh dtg seru maka kun fa ya kun..

smoga jumpa jodoh yg bik2! he.. peace!!

pauhputik said...

kt unisel memang ramai, tapi x dak yang berkenan di hati :(

.Nana. said...

aini - maybe hensem kot + baik.dats why ramai pmpuan tergila2kan..cewah...haha

comel-tak cukup page nak wat novel agi. :P

sis farhana-thanx ea..btul pe ckp sis tu.

mat ju-haih.punyelah ramai cewek di unisel,tp 1 pun xde berkenan di hati??musykilnye saye..haha..meh try cari sorg kt uia :P

Anonymous said...

Bismillahirrahmanirrahim.
Bersyukur ke hadrat Ilahi memberikan saya sihat sejahtera dan kurniakan rahmatNya ke atas hamba ini.
achehh good starting..
erm.
jodoh tak perlu dicari.
saya setuju dgn topik yang cik nana post kn.
semua itu dah tertulis. -,-

.Nana. said...

congratz to cik ilman yg first time memostingkan komen nye ke blog nana yg comel banget ni ^_^

to conclude ; jodoh memang akan datang dgn sendirinya..xpyh ngade2 nak cari. :P da kena kt batang idung sendiri baru ckp camtu ea..