Tuesday, April 28, 2009

.gain without pain is no value.


Nik Nur Madihah Nik Mohd Kamal


"Yakinlah, selagi nyawa dikandung badan,Malaikat Maut tidak akan menganggu kita. Tawakal sepenuhnya kepada ALLAH s.w.t"


Bismillahirrahmanirrahim


hari yg dinantikan sudah tiba. iaitu saat pengumuman keputusan exam semester II 2008/2009 pada harini 28 APRIL 2009.sgt berdebar-debar sy rasa.ALHAMDULILLAH sy redha walaupun saya mengalami dugaan yg maha hebat sepanjang hari peperiksaan pd 3 APRIL - 15 APRIL. USAHA + DOA + TAWAKAL adalah kunci kejayan walaupun sy tidak dapat mencapai sasaran yg saya mahu.


sy tidak dapat dean's list semester ini.ini juga boleh membuat sy jatuh terduduk mengenangkan apa yg sy dapat sepanjang sy belajar pd semester ini.


oleh itu,sy ingin menjadikan NIK NUR MADIHAH Binti NIK MOHD KAMAL bekas pelajar Maahad Muhammadi Lil Banat Kota Bharu Kelantan ini sebagai idola sy.sy amat mengagumi beliau.walaupun beliau hidup dlm kemiskinan dan serba kekurangan beliau dapat membuktikan itu bukanlah penghalang kejayaan dengan meraih 20A pd peperiksaan SPM 2008.lagi-lagi tempat beliau tinggal begitu berdekatan dengan kampung sy,Kg Parang Puting Pengkalan Chepa Kelantan Darul Naim.


Inilah model generasi Melayu Baru pd zaman ini.sy mencadangkan kamu semua membeli buku ini.Catatan hati Nik Nur Madihah ni.walaupun sy tak beli.pinjam baca dr zaty je.hihi.




Thanx a lot to ;

1)Financial Accounting Fundamentals(A-) -Mdm Rohaya Karim,my lecturer part time from Kolej Poly Tech Mara Cheras yg banyak memberi tunjuk ajar pd sy.sanggup meluangkan masa utk sy berjumpa dibiliknya.sy rasa tajuk terakhir berkaitan Bonds & Dividends agak mengelirukan krn pertama kali belajar.

2)Study Circle 1(A-) -Kakak Fatihah,naqibah halaqah sy.dlm subject ni kami dikehendaki menghafal hadis-hadis,2 surah & doa harian.penglibatan dlm halaqah juga diambil kira.selain soalan bertulis pd final exam.

3)Business Mathematics(B+) -Madam Norma Saad.sy rasa sy buat begitu teruk pd final exam yg lepas.honestly soalannya agk menganggu fikiran sy!tajuk seperti linear programming sy tidak confident!

4)Principles Of Microecomics(A-) - Madam Rozita yg selalu push sy dlm kelas dan memberi tunjuk ajar dlm lukisan graf/keluk yg berdozen-dozen itu! selalu datang tempat sy dan tengok sy melukis graf yg salah!haha.sy pernah kena denda melukis graf yg banyak dan submit pd kelas yg seterusnya!teruknya sy!!

5)Principles & Practices Of Management(A-) -Brother Helmi Daud.tips-tips berguna dr beliau amat membantu sy!walaupun assignment & mini project sy dapat agak teruk juga! :).terlalu bnyk teori yg perlu dihafal.bersiap sedia la saper-saper yg bakal amik subjek tough ni!

6)Tilawah Al-Quran(B+) - Ust Wan,seorg yg amat funny & best! enjoy ea belajar dlm kelas beliau!hihi

7)Islamic Worldview(B-) - Prof Sayyid Yunus Gilani, my only one foreigner lecturer from India. & im sad because this is my worst subject..

Congratz to Hana & Wanie yg mendapat Dean's List pd semester ni.sesungguhnya sy jeles banget sama kamu berdua!!

ALL THE BEST to Myself for the coming semester.di mana sy akan mengambil subjects yg lebih banyak dari semester ini..

Pengajaran yg sy dapat adalah "Belajarlah Mencintai Diri Sendiri dahulu sebelum Mencintai Orang lain.."

www.tips-fb.com

7 gigitan apple:

pauhputik said...

pape pon tahniah kat husna... result dah comel dah tu... pauh nanti kuar result senyap2 je, x dak nak tayang2 camni... result pauh lagi teruk tau....

.Nana. said...

mat ju-jgn la panggil pauh..xbest..mat ju lg better :)

kuikui said...

sonok tgk result ang..
nk jeles pon x la sgt pasai ak mmg lyk dpt pa yg ak dpt skg smua tgk usaha msg2..ak mls result pon mls la kan..heheheh

Nurul Nadia Abdullah said...

best nyer tgk ur result..saya plak sngt hampesh..this sem sngt men2..oh,sngt down giler...yg ni ker icon awak maksudkan..juz try kat sini..http://chokilala.blogspot.com/...
bnyk lagi icon yg awak bleyh buat...
hah,nana,kalu belyh,off la word verification tue..sangt mlas menaipnyer

sue. haney said...
This comment has been removed by the author.
sue. haney said...

hm skrg subj sis pon da byk.
ade 4 subj pon da lengoh nak jwb xam ni haa. hoho.
entah cmane nxt year nk masok gombak kang. dush.
congrats btw :)

queenofhearts said...

result dh comey dah... cume tingkatkan usaha kat subjek2 agame tuh ye dik... nmpak mcm subjek2 agame tuh cam kureng sket dr yg laen... dunia2 gak... akhirat jgn lupe... byk lagi mase... baru first sem kan? the real challenge will come later... good luck...