Sunday, April 26, 2009

.dating wif my BF.

Bismillahirrahmanirrahim


harini 26/4/2009 sy ke Book Fair dengan seseorang.of course la BF sy.haha.berdating berdua je taw.kitorang naik komuter dr Rawang ke Putra.sampai Putra kena jalan kaki sket la.nasib Rwg ni stesyen first jadi tempat duduk kosong lagi la.syok ea??harini last day pesta buku antarabangsa tu.ramai nya orang tu tak terkata la kan.terutama rombongan2 budak sekolah.tp sy bukan bdk sekolah ea..dah macam makcik kot.kahkah :P




I love My Course So Much ; Economics & Management *bajet tak cukup nak beli buku sem depan :(*



Jangan salah faham ea.BF tu stands for Best Friend taw.iaitu Zaty Comel! cian zaty datang jauh dr Taiping Perak.sory ea zaty.rumah nana kelam kabut sebab tengah buat renovation la katakan.berhabuk sana sini.bunyi bising renovation.lepas tu pekerja naik turun,kuar masuk rumah lagi.sory taw kalau tak selesa =/




sampai PWTC dalam pukul 10 pagi.sy tak pernah pegi sendiri ke pwtc tu.jadi dah turun kt Putra tu serius sy & zaty tak tau nak menuju ke mana.hahaha.ikut je orang."eh org tu mcm nak g book fair je,jom kita ikut dia.." kata sy.haha.

hajat di hati nak cari novel alaf 21 tajuk "Hati Seorang Wanita",tp bila tanya kt sorg akak yg jaga booth karangkraf tu cakap novel tu novel lama & tak ada stok dah.hampa je perasaan ni.xpe la kan.jadi sy hanya beli 2 novel alaf 21 ;


1)Cinta Sang Ratu - Ramlee Awang Murshid


2)Tiada Yang Kedua - Sania Yasmin


pastu jalan2 lalu kt booth Telaga Biru ; penulis nya ramai dr UIA . lecturer bhs arab sy, Ust Zahazan selalu promote buku dia dlm kelas.tp xbeli pun.hehe.pastu mcmana ntah sy terbelek buku motivasi Dato' Fadzilah Kamsah bertajuk "Petua Untuk Sentiasa Ceria".sy tengok isi kandungan buku tu mcm sesuai utk sy baca.jadi beli la trus.teringat Dato' Fadzilah Kamsah pernah dtg ke uia nilai bg motivasi & plus anak laki dia student uia batch sy gak.course bahasa inggeris.




ayah bg sy RM250 utk belanja harini.tapi beli buku2 tu pun berapa je.tak sampai seratus pun habis.banyak lebih lg.dlm pukul 1 tengahari kitorg dah habis pusing kt dlm book fair tu.terus g THE MALL.sebelah pwtc tu je pun.perut pun dah berbunyi cam gitar elektrik je.haha.makan char keuw tiau & mee bandung.plus sy order jus tembikai & zaty dgn air favourite nya air laici.


sempat gak sy beli cover phone utk phone sony sy tu.habis dlm RM24 (mcm2 benda sy beli).bazir2!!!haha.lepas tu sempat sambar 1 tudung kaler hijau.harga RM29.ada la adegan tawar-menawar dr sy & dapat la RM25.kalau boleh nak mintak kurang bawah RM20 ke.penat da pujuk akak tu..xdpt2 pun.hehe


Jom kita aplikasikan economy dlm kehidupan seharian ; hehe


Expenses ;

2 Buah novel = RM 31
Buku Motivasi = RM 16
Note Book Ana Muslim= RM 10
Lunch = RM 4
Tudung = RM25
Cover Phone = RM24
Tambang = RM13

Total = RM 123

Budget ; RM 250

Budget - Expenses = Savings

RM 250 - RM 123 = RM 127

Yuhuu.savings RM 127 ~


Im so happy today went out wif my BFF ;)
www.tips-fb.com

7 gigitan apple:

pauhputik said...

banyaknya wit dia beli buku.... pauh x penah spend duit banyak tu tok buku.... tok benda boleh.... ala husna sebut putra nie, teringat plak hentian putra..... klu teringat hentian putra tu tandanya nak balik kampung....... i miss my village.....

.Nana. said...

mat ju-duit pun org sponsor jah..
duit sendiri xde la.. :(
huu.nnt nak abes exam bleh la kelik klate ea..buat exam btul2..

ezaty saadah said...

sp0ns0r2 p0n manyak taw...
hehe...beznyer...=)
bley je b0r0ng manyak n0vel kn nana ayu..?

Nurul Nadia Abdullah said...

sket sangat beli...kalu nadia g book fair..msti atas 200 abis..kehkekhe

mr coklat said...

jual beli itu adalah sunnah RasulAllah SAW dan sesi tawar menawar juga adalah sunnah baginda. kalo beli saja tanpa tawar menawar juz ikut satu sunnah, tapi kalo beli dan tawar menawar, maka dpt ikut kedua2 sunnah.. nak yg mane? sekadar renungan bersama.. peace!!

Najwa said...

sedap saye tgk makanan tu ngan air tu =_= saye haus ='//
huaaaaaaaaaaaaaaaaaa :D

.Nana. said...

mr coklat-suda tentu nak kedua-duanya...

ezaty comel - husna ayu tu nama baru nana..hihi :)

nadia-bnyknye 200 abis..xsanggup sy.hihi ;P