Monday, February 9, 2009

.lost and found.





Bismillahirrahmanirrahim


last post was on 3rd february 2009. dari 3 hingga 8/2/2009 dimana sy sgt dalam kesibukan.


1) 7 & 8/2 - BTN (biro tatanegara). program ni sedikit sebanyak menimbulkan semangat patriotrik dalam diri ini.cewah! 7/2 ada tayangan movie Hati Malaya 1957 (lakonan maya karin,rusdi ramli,adlin aman ramli,jalaludin hassan & ramai lg).dari pukul 8.45-11 MALAM di Main Auditorium.the best part bila kami diberitahu UIA gombak mencatatkan audience paling ramai utk tayangan movie berkenaan yg diadakan serentak bersama ipt-ipt lain.masuk Malaysia Books Of Records.silalah berbangga wahai pelajar2 UIA sekalian. :P



Pd 8/2 pula ada taklimat/ceramah tentang patriotisme/ekonomi/menjana mahasiswa perintis modal insan dari 8 pagi - 5 petang. ada 3 slot kesemuanya.superb penceramah2 tersebut.5 stars!! Kesimpulannya, program BTN memuaskan hati walaupun telah mengambil hari cuti hujung minggu kami.


Next BTN - 1 March 2009



2) 4/2 - Quiz subject management pd hari tersebut(night time). boleh tahan susah juga.tp ada 1 kejadian berlaku pd hari ini.An electronic dictionary of mine was missing in action at Cafeteria KENMS(kuliyyah economics and management sciences).sedar hilang pada pukul 3 petang dan sy terus bergegas ke cafe tersebut & tengok mmg dah tak ada.cuak juga masa tu.tanya makcik2 cleaner & abg2 yg kt stalls sume ckp tak nampak.*dup dap dup dap*.petang tu juga buat poster & wat banyak copies dan tampal kt sume board yg ada kt KENMS termasuk lif,sinki cafe,surau etc & juga kt blok hostel.



5/2 - a hectic day for me.kelas mula dr jam 1 petang hingga 7.20 malam. NON-STOP.dah tu homework microeconomics tak siap lagi. ada 8 graf supply & demand for tax burden tak buat langsung.betul2 takde masa nak buat.Alhamdulillah masa Madam Rozita panggil nama randomly suruh lukis graf kt depan nama sy tak kena.mati la nak lukis apa kt depan.& masa kelas financial accounting pula tunjuk kt Madam Rohaya financial statements utk 2 companies biskut yg group sy pilih. HUP SENG & HWA THAI. sebenarnya companies tu dipilih oleh my groupmates iaitu si kembar itu,Fatimah & Mariam.muka dorg ni serupa je.selalu tanya mana satu mariam & mana satu fatimah. =)



6/2 - What a day for me.akhirnya saya dapat panggilan telefon yg mengatakan kamus elektronik sy telah dijumpai.suruh datang cafeteria KENMS jam 9 pagi.kamus sy tu rupanya banyak berpindah tangan.alhamdulillah.syukur sangat-sangat.rezeki nak dapat semula.*mana jangka akan dapat semula disebabkan pelajar KENMS tersangatlah ramai*



Another stressful days for me :

a) 10/2 - Quiz 2 for Financial Accounting


b) 15/2- Mid Sem Exam Microeconomics



Sedikit kata-kata ;

Kita tidak gagal setelah kita jatuh,

tetapi kita dikira gagal jika kita jatuh dan tidak bangun semula.

Berapa kali kita jatuh tidak penting,

yang penting ialah bagaimana kita bangun semula setelah kita jatuh




to naba : kuatkan semangat ye.kalau ada apa-apa cakap je kt nana. anytime je k dear! :)

www.tips-fb.com

3 gigitan apple:

Abdul Mu'in Bin Mukhni said...

syukur jmpe akk nye kamus ek..
slamt mseh ad lg org yg jujur nk pulang kn.. ~ huhu

c.u.m.i said...

nana..tq so much...
insyaallah...now, im stronger than before...hehe...
xpe2, bersabar...
need to motivate myself everyday lorrr....
tq ye nana....

.Nana. said...

@muin-tu la.alhamdulillah & syukur sgt2..rezeki Allah nak bagi semula..mcm xpercaya kan..

@naba-go go naba!ure strong!! :D