Friday, January 9, 2009

.i met a rock star yesterday.

Bismillahirrahmanirrahim
In the name of Allah,Most Gracious,Most Merciful

It is possible that you dislike a thing which is good for you,and that you love a thing which is bad for you. But Allah knows,and you do not know. -Al Baqarah : 216-

tak tahu nak mula kat mana. harini hari jumaat. semasa post entry ni sy di cc mahallah hafsa. tension sbb tak dapat access internet at my own room.*muka tension*.nak check ptptn punya psl la kan.nak kena cetak dokumen semua.alhamdulillah i got the educational loan.ada la dalam RM_ _ , _ _ _. 00. hehe.just nice to pay for the fees ONLY.throughout my 4 years studies here.
semalam penat bangat. sei la !! haha. latihan kawad sampai pukul 11 lebih malam. serius sy tak larat. rasa nak quit je. 17 hb ni closing ceremony iium sports carnival & we all kena kawad depan vip semua. is that crazy?? suspect crazy meh :P ..sy dah la tak reti kawad & perasan nak masuk.sgt lawak kan. hehe

dah la sebelum tu kelas accounting habis pukul 7.20 malam. sampai hostel dah dekat 8 lebih malam.sbb solat kt musolla kuliyyah sy dulu.pukul 10 mlm start kawad dah.memang rasa nak tidur je.

sy juga ada register utk akhi club. sbg mentor mentee la. tau kan? utk bebudak sekolah keb setapak indah & sek keb sentul.mcm best je.tu yang pi register. wani,aisyah,akmal&hana also joined.we will see whether it is best or not.kitorg kena jd mentor utk students yg bermasalah dan juga yg dtg dr poor family background.it sounds interesting.cewahh..mcm kitorg ni dr pusat kebajikan lak.haha.tapi takpe la.sebaik-baik manusia adalah manusia yg boleh memberi manfaat kepada orang lain. tak gitu?mungkin penat la sikit sbb dorg akan ambil hari ahad utk buat program itu.

*1 weird thing i found in IIUM*

; nak tau?sgt pelik disini.sbb makanan just diletakkan di tepi jalan/ dalam surau dan sesape yg nak beli boleh letak duit dlm bekas yg disediakan.contoh semalam sy singgah solat kt musolla fakulti sy ada chocolate moist cake berharga RM 2 .diletakkan di dalam kotak besar.tabung duit tu dengan duit2 nya pun ada sekali dalam tu.sgt terkejut sy tengok.orang nak curi duit tu memang senang2 je la wey.sebelumtu kt hostel ada nasi lemak dlm tupperware.letak kt tepi jalan je.dlm bakul.takde sape pun jaga.kalau nak beli just amik n letak duit kt situ.

weird ! weird ! weird meh! this is totally cannot be acceptable!!

www.tips-fb.com

5 gigitan apple:

Kyla said...

kat kolej sy pn ade buat mcm tu jugak. dia ade jual mufin. letak dekat student square (tempat2 student sllu lepak tunggu class) just letak duit and amek. haihh ade jgk tnya mmber2. tuan punya ni tak pkir ke klu sape2 curi. hummm. setakat ni tak de plk dgr certia kes kecurian. =)

emhoho said...

ak pon pnh dgr gk..akk2 clinical year kt ireland,dorg jual nasik lemak kt hospital..ke nsi goreng..hu8~dorg letak kt musolla hospital,nnt sape2 nk,letak 1 euro dlm kotak yg disediakn..org2 irish pon beli skali sbb mmg xsempt nk break mkn time rehat..tp yg mhabiskn+mlarisknnye org2 msia la..=.=''
kt egypt xbuat ag r cmtu...hu6

ayong said...

mmg camni da selalu da..da fac mcm2 tmpt der..dkt ngn lif..tepi surau..just put ur money, and take it..risk ader org amek x byr tu mmg ader..just, kite da makan..kite byr la kan??btw, its a common thing i saw in my faculty.. :)

Nurul Izz said...

diorg mwnjage dr jauh kot. u know, tgk2 dari bilik masing2. dunno.

.Nana. said...

oh gitu ke.bgus la tu.

:)
susah gak wat biznes cara mcmtu.bukan semua org baik kt dunia nih.