Tuesday, May 20, 2008

pengalaman


sy rindu sgt nak duduk hostel semula.walaupun kat sana ada juga perkara yg kurang seronok tetapi minat nak belajar tu terlalu kuat.


tak sampai sebulan je lagi.semoga sy dapat bertahan.oh ye sy rasa nak ceritakan peristiwa masa sy mula-mula masuk Pusat Asasi UIAM.masa tu kat seksyen 17,Petaling Jaya.


agak nervous la juga sbb itu pertama kali sy akan duduk hostel.my classmate masa high shool dulu,NAD dapat sama tempat juga dgn sy.memula sebelum hari pendaftaran tu kami dah beria-ria berbincang nak sama bilik la.apa la kan.sekali masa pendaftaran,bilik2 sudah ditetapkan.sy dapat MAHALLAH AISYAH,tingkat 1 bilik 119.





masa tengok list nama tu,memang sorang pun sy tak kenal.
apa lagi.amik kunci bilik & letak barang-barang semua.bilik sy tu dibahagikan kepada 2 cubical.belah kanan utk 4 orang.belah kiri pun 4 orang.jadi 8 orang la 1 bilik.ramai kan?dah agak mesti semua akan cakap camtu.kira crowded la jugak bilik tu.masa sy masuk tu cubical yg belah kiri sume da ada orang cop.jadi sy amik yg cubical belah kanan tu.lepas dah letak barang-barang tu,sy terus keluar.pi jalan2 kt one utama dulu.lagipun ada lg yg tak sampai.balik pun nak dekat malam.sbb program orientasi/taaruf week akan bermula pd sebelah malam.

bila dah sampai kt bilik tu,tengok macam semua dah ada.mula-mula skali,zati la tegur.dia tanya la nama sume kan.pastu dia cakap "awak ni dari kelantan ke?".pastu sy cakap "mana tau ni?"dia balas "ala,tengok muka pun da tahu."ehh.sy ni ada macam mek kelate ek?hehe.
pastu berkenalan dengan adilah & sakinatun.others yg lagi 4 orang tu tak berkenalan lagi.tapi zati tu memang peramah.tu sebab sy agak rapat dgn dia.lagipun sy ni jenis yg agak pendiam.kalau orang peramah tegur sy & bnyk cakap dgn sy,sy pun boleh ikut sama macam dia.minggu taaruf tu berjalan dgn lancar.
cuma memang kepenatan yg amat sgt...tak boleh nak cakap camna lagi.start dr situ,mula rapat dah dengan roomates.
-ain ( kelantan )
-kak ya ( kelantan )
-sakinatun ( pahang )
-adilah ( pahang )
-nabila ( johor )
-zati ( perak )
-suraya ( selangor )
mereka semua seriously okay tau?xde masalah pun sepanjang satu bilik dgn mereka.everything went smoothly.eventhough skang ni dah tak sama bilik,kalau jumpa tu memang tegur.i mish them ....!!



saya di minggu orientasi.kad matrik tu sekarang da lain tau?


www.tips-fb.com

3 gigitan apple:

Abdul Mu'in Bin Mukhni said...

Aha.. rindu hostel apabila sudah bosan cuti.. rindu rumah apabila sudah bosan belajar! btol x?



..
ps. menyasau 2uh.. jalan2 x tentu arah!

Nana said...

haah.btul tu.biasalah manusia..xpernah puas.
waaa.

Nana said...

haah.btul tu.biasalah manusia..xpernah puas.
waaa.