Tuesday, April 5, 2011

A Walk To Remember @ Portsmouth.



strawberry salut coklat! :D

Salam.


suka tak makan marshmallow bersalut choc? sedap taw! tapi cik nana kurang sikit kalau buah-buahan bersalut choc ni. hee. kalau mereka jual marshmallow murah2 mesti cik nana nak beli sebakul. haha. jangan lupa gosok gigi tau kalau dah makan manis2. walaupun nak jadi adik manis tapi kesihatan gigi tak harus dilupakan taw. haha. :p


14 march 2011 : Mary Rose Museum & Gunwharf Quays & Nelson Ships
15 march 2011 : Stonehenge, Amesbury & Andover (flying army)





lepas dah 2 hari kt Killburn, kami bergerak ke Hartley Road, Portsmouth Hampshere iaitu rumah kawan my mum yg sedang sambung PHd dlm bidang TESL..gambar kt atas ni area Pourtsmouth la..meriam tembak..



ni depan Mary Rose Museum..benda ni utk hukuman mati kot. lupa plak. haha..tp yg bulat2 tengah tu letak kepala kt dalam tu..pastu CUT!!! haha...ngeri kan?cik nana try la juga masuk dalam tu..



my sister & me depan A BIG SHIP called Lord Nelson Ship.dekat2 area mary rose museum gak tapi tak masuk dalam tu..boleh la kalau nak explore ape yg ada dalam ship tu..sgt nyaman waktu ni~ tengok selendang my sister terbang2..haha..




i love costa hot chocolate! around 2 pounds..



my beautiful & lovely mummy :D [i look cute beside my mum.hihi. kan? :P]



sekarang berada di depan gudang membeli belah..banyak factory outlets dalam ni. mcm kasut clarks..cadbury..adidas..dan lain2 lagi...cik nana lebih suka kasut clarks sebab lembut dan selesa dipakai..tapi lebih baik beli masa ada sale..sbb biasanya beli 1 pasang nnt lg 1 pasang dpt murah sgt..mcm tak sampai 5 pounds kot..dulu pernah beli tahun 2009 masa pergi Holloway Road..better cari yang ada tulis factory outlets..



akibat mengidam sgt nak makan dan cari turkish delight..pernah makan tak kawan2?tapi yg cik nana dapat beli turkish delight bersalut choc..sedap! tapi agak manis la..





turkish delight! hmmpphh! like it! (:



my grandmum..waktu ni baru 6 lebih petang rasanya..sudah gelap dan maghrib..sejuk sgt time ni..terketar2..kitorg tak jalan lama sgt..lepas tu terus balik..



anak2 kawan my mum..time ni bersiap2 nak g sekolah..tapi yg belah kanan ni haritu tak berapa sihat..cikgu dia call suruh aunty fazlina (his mum) datang jemput..dibenarkan pulang..









pernah dengar stonehenge tak? generally cuma batu2 besar je..my sister yg teringin sgt nak ke sini..nak tengok batu sgt kan?meh tengok!!





Stonehenge..at Amesbury..




masa kami datang ni ramai budak2 sekolah buat lawatan..from France..haritu masa my sister pergi snap photos suma, dia bagi tripod camera dia suruh cik nana pegang..pastu datang sorang bdk kecik datang kt cik nana..dia belek2 tripod tu mcm teruja sgt..haha..pastu ayah dia datang kot terangkan fungsi tripod tu semua..cik nana senyum je..



my 3 siblings!~ benda yg kitorang sangkut kt leher tu mcm audio utk dengar info2 psl stonehenge ni..tapi cik nana tak berapa berminat nak dengar sgt..










Stonehenge In Memories..on 15 march 2011 (=



HiHi..dalam perjalanan pulang ada Ladang Piggy berwarna pink~ sedap je baring2 plak tu.. :P



p/s : to be continued..penat dah upload banyak2 gambar..kalau blog ni berat sgt mintak maaf ye..let me know..
tak sabar nak habiskan last paper! yuhuu..
www.tips-fb.com

8 gigitan apple:

Naqib Mohamad said...

nice trip!....

.Cik Nana. said...

naqib : thx.. (:

Sidratul Muntaha said...

adik lelaki nana....




















.....comel. :)

.Cik Nana. said...

atin : Dia mmg comel sbb ikot kakak dia..haha..TQ!

BENA said...

eeeeeee bes la nana dpt pegi sana kan . bile nk bawak zra pulak ? hahaha :)

.Cik Nana. said...

ziera : bile zra nak g? hee..

c.u.m.i said...

nana... best giler...
nnti if ade rezeki, sila jadi tour guide naba ke sane pulak.. huahuahua.. :P

ezzaty saadah @ zinatulhayah said...

byknyer gmba, kne wat album nih..^__^