Thursday, March 18, 2010

.ditelan pahit,dibuang sayang..

salam buat sekalian penggemar apple merah ;)~


saat entri ini tersiar, mungkin saya sedang diulit mimpi~

......................................................................................


Setahun bukan satu. Setahun itu tiga ratus enam puluh lima. Maksud saya 365 hari lah! Banyak kan? Dalam angka yg banyak itu, pasti banyak yang baik dan banyak juga yg buruk.


Saya sedar tak semua yang baik pada kita, baik juga pada yg lain. Dan kebanyakan hari daripada 365 hari yang lalu adalah hari2 yg pahit buat saya. bagaimana kamu semua pula?

Juga hari yg menyedarkan saya bahawa saya bukan lagi saya yg dulu.

Kekuatan harus dikumpul.
Semangat perlu hadir.
untuk hari2 yg seterusnya..

terima kasih kepada yg masih setia.
juga pada yg singgah ketika saya tiada.




hari sudah pagi. semoga anda semua melakukan sesuatu perkara yg berfaedah pd hari ini. =)





time waits for no man ^.^














adakah ini boleh dikatakan sebagai senyum kambing ataupun kambing yg tersenyum? hehe...














p/s: tak semua orang faham keadaan diri kita..
www.tips-fb.com

7 gigitan apple:

~ezzATy saAdAh~ said...

senyumnyer nana senyum...huhu =p

.Cik Nana. said...

zaty ; senyum la ni..

Anonymous said...

knapa perlu sadih???
sbb lps 2 kte dpt rsa,Tuhan la pemilik sgalanya..
cpt2 kte brdoa....
brdoa la slalu pabila ssah n snang...
jgn sesekali tggalkn org yg syg kite...
hargailah diaorg...
kn zaty???
hehehehe
Allah brsama org2 yg sbr...
ini hanya ujian cik nurul husna...
msalah boleh dikongsi brsama2...
ktaorg ada brsama awk.....

c comel.....

Afzainizam said...

Salam dari kami…
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. … kami sedang berusaha membaca older post entry kamu… Wow entry yang menarik

Salam sebuah persahabatan salam perkenalan dari kami salam dihulur tanda sebuah perkenalan ….

Semoga kami menerima respon yang baik dari kamu…. Thanks againt…

" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara
Sebuah persahabatan....
Terima kasih
kembara ziarah maya”

FdausAmad said...

Sis,
cool..

Anonymous said...

Its a nice post Cik Nana.
Saya harap Cik Nana dpt post lebih byk seperti post ini yg berunsurkan pengajaran/peringatan..
Seperti apa yg dikatakan Cik Nana. Sadini Umar menyuruh umat islam utk muhasabah diri setiap mlm sebelum tidur dan membandingkan perkara baik dan buruk yang telah dilakukan. Cik nana mengatakan benda yang sama,cuma bezanya pada hari dan tahun.
Dengan muhasabah diri membolehkan kita untuk mengenal diri kita dan membaiki diri kita ke arah yg lebih baik.
Selain itu, saya juga ingin mengatakan yang hidup kita semua ini umpama satu peperiksaan yg diberikan oleh Allah. Sama ada kita menjawabnya dengan betul atau dengan salah.
Kita haruslah sentiasa berfikir dengan betul dlm menentukan sesuatu perkara.
Dlm perjalanan untuk menuju ke puncak kejayaan. saya dapati ada sesetengah di kalangan kita yg tersangkut pd isu 'sentimental' yang memnyebabkan dia tidak dpt mencapai puncak yang tertinggi bgnya.
sebagai pengajarannya, dlm apa jua perkara kita buat. biarlah berpandukan islam walaupun perkara yang kita buat itu tidak disukai hati kita.

marilah kita sama2 menghayati apa yang saya cuba sampaikan disini..
Amin.
Selamat diulit mimpi Cik Nana



-kawan lama-

MuNsYi SaMa said...

Bila fikiranmu buntu,ceritakanlah panaNya. Insya Allah. Allh maha penyayang.

semoga dipermudahkn Allah sentiasa.