Tuesday, September 15, 2009

.macam2 ragam betul la & new policy at UIAM..


Assalamualaikum~

entah kenapa sejak akhir2 ni saye rasa mcm malassss sgt nak buat ape2.
24 jam rase nak tido je.bagus tak perangai i?hahaha..*rase nak lempang je muka sendiri*, serius dik! akak ni malas nak buat ape2!! keje mmg la berlambak, due date banyak lepas cuti ni. alhamdulillah cuti mule awal sejak hr jumaat lepas 11/09.mmg sgt la bahagia sbb dapat cuti yg sgt cantik. nak tau kenapa cantik??dapat CUTI seminggu sebelum raya dan seminggu selepas raya.adeii.tapi saye bakal berada di kampung selama seminggu jgk la.balik2 je dah kena pulang ke UIA semula~ *ejek kt diri sendiri.hahahaha*





1. Kepada kawan2, teman2, sahabat2, kekasih2 eh silap , mane ade..haha..ni saye nak umumkan saye dah buat simcard baru celcom. number masih yg dulu. sim card Upax yg dapat dulu cip dah rosak. staff celcom center ckp ni mesti selalu tukar2 sim kt phone. haha..ye la, saye ade 1 je phone. mane mampu nak pakai sampai 2 phones..wahaha..itu je yg mampu kak..nasib tukar simcard free.siap dpt 3G lg taw dik..haha..tapi saye nak ber-three-G dengan sape ek?

2. Waahh..ni mmg saye nak menangis. Ingatkan senang jadi Financial Controller( FC ) utk program haritu. rupe2nya susah jugak la..pertama kali dilantik sbg FC oleh Abg Ikhwan*President Club*, rasa mcm wah senang kot keje ni.*niat ku mmg sgt murni sbb nak jawatan yg keje xbanyak..hahaha.* sekali hambik ko..haha..keje berlambak2 sampai lepas program. mmg sgt sistematik kena buat. nasib ada akak su , akak laili, abg ikhwan & abg ikmal yg beri tunjuk ajar pd saye. terasa mcm sgt adik...haha..semua kerumun cik nana ajar satu2 ape yg kene buat dr mula..thanks ^.^ ,tapi sampai skang saye xde kekuatan nak siapkan..banyak sgt kot~

i- isi financial form
ii-tampal semua resit2 bayaran kt form mengikut biro *ni pun ada resit yg tak dapat lagi jadi saye kena buat resit kosong,pening kepala nak fikir camana nak buat supaya jumlah cukup seperti yang di bajetkan*

hmm..harap sgt dapat kuatkan semangat dengan menyiapkannya sebelum balik kampung! ^.^


3. Maaflah kepada kawan2ku, tahun ni saye takde bajet nak beli dan bagi kad raye kpd kamu semua. E-card nak? hahaha..kt FaceBook banyak sgt dpt..cara paling mudah dan free~ntah la, setakat ni baru 2 kad raya yg saye dpt dr kawan. ^.^ thanks a lot!one by hand & one by post!~

oh ye, saye ada tertahu pulak psl Polisi Baru kt UIA. terkejut pulak bila tau ni~kepada siapa2 yg dah tau tu dok senyap2 ea..nak kasitau kpd yg tak tau..haha..

ATTENTION TO ALL STUDENTS

1. KINDLY BE INFORMED THAT DUE TO A LIMITATION OF ACCOMODATION UNITS AND AN INCREASING NUMBER OF STUDENTS, THE UNIVERSITY (IIUM) WILL NO LONGER ABLE TO ACCOMODATE ALL ITS UNDERGRADUATE STUDENTS.

2.THE BOARD OF STUDENT AFFAIRS MEETING NO.2/2009 HELD ON 29 JUNE 2009 HAS ENDORSED A REVISED ACCOMMODATION POLICY WHERE THE UNIVERSITY WILL ONLY OFFER ACCOMMODATION BASED ON THE NUMBER OF ROOMS AVAILABLE.

3.THE FOLLOWING GROUP OF STUDENTS WILL BE GIVEN PRIORITY :

i. First year and Final year students

ii.International Students

iii.Students who received financial assistance from IIUM related fund

iv.Students with special need (handicap,health problem)

v.Holding post in students's organisation

vi.Actice participation in programmes organised by the University

haha.apa tindakan yg harus kami buat?next sem dah masuk 2nd year. ada kawan2 kata sape2 yg tak aktif koko je yg bakal ditendang secara manje dr hostel..tapi kalau semua nak kena tendang yg 16 buah mahallah tu nak buat ape?stor ke?haha

HARAP2 SGT BENDA NI DIBATALKAN!!~







p/s : saye dah beli baju baruuuu.colour ape?tunggu la nanti..haha..sgt pening kepala skang ni..

Have A Nice Day!!

www.tips-fb.com

14 gigitan apple:

ueki said...

owh2
sy pun cm 2 gk..mls tr amat skunk nih bl study kls pun mls nk g..tp xpa
dh blk kg smangat skit nk raya
hehehe

eh2 3G jerk dgn shayer
hehe

Radzi Tajuddin said...

jgn malas2..budak kaed lg xde masa nak bermalas2 ni..kdg2 jeles dgn korg..huhu

tp bese ar kan..cuti ialah cuti.

owh btl ke mahallah dah tak cukup? alamak, boleh ar dduk umah je..kui3

.Cik Nana. said...

Ueki-ber3G dgn kamu?haha..tu la psl..kemalasan rase sgt trok skang ni.ntah aper nak jadik..sedih sgt..

Radzi-jeles?jom tukar kos?haha..amboi..ade transport bley la ulang alik..

Mizz Faraheen said...

cik nana..seyes ke policy tu?cik nana bace ktne?

.Cik Nana. said...

fara-serius..kt website uia.bawah staff n students..bahagian student affairs devision..

Acul said...

hi2 disana... suke mkn apple ke tu...?

btw ala hp kan skrg ni dah murah.. leh je pkai 2 hp. sy ni pkai hp 3310 je dua2 hp. xde masalah pun :D

.Cik Nana. said...

Acul-memang la..tapi blom berkemampuan lg..haha..suke la mkn apple dr buah yg len..

Naqib Mohamad said...

kak, sape tak cukup bilik, mahallah kat pj banyak kosong... hehhee...
soh la diorang wat mahallah satu g...
korbankan la tenis court yang belambak tuh... hhehehee uia2... mcm2 la.... birokrasi tol...

.Cik Nana. said...

Naqib-mahallah kt PJ??haha..rase mcm lagi xcukup je..tu psl bdk2 arts kene pindah NILAI..tu la ..mcm2 kan?ingatkan UIA xnak tiru cam IPT lain..biarlah wat cam asrama penuh,which sume students dpt hostel..thats make UIA unique from others..hmmm. :(

Fathi said...

waaaaaaa....bestnye dpt comment~~~
alaaaa.....jd financial controller bgus la nana,ckp nk jd akauntant kn...stakat club xleh handle,krje nnt lg ssah tau...

p/s: yg ckp ni pon ntah pape,jd secretry pn hancur~~~huahuahua

.Cik Nana. said...

Fathi-baru skang reti nak comment ek?haha..mmgla..rase susah kot jadi accountant nnti..skang ni club pnye pun da susah cam aper je..
:(

zinatulhayah89 said...

haha...akhirnya en fathi telah muncul di alam bl0g...=)

em, sian nana zaty xt0l0ng p0n mase jadi fc aritu...ade exam =(
p/s " tsangat tq mnumpangkan ke exam venue...=)

MuNsYi^SaMa said...

uia nk amik lagi rmai bdak..biasela..pentingkn duit.8sigh*

I'm in my 4th year next sem. hehe

Shin said...

emm.. bila policy tu start ek..
skang baru 3rd year..
xpasal2 kena tendang hostel nnti nk tido mana la ni.. adoi