Tuesday, August 11, 2009

.nak tolong bangsa melayu..

Bismillahirrahmanirrahim

aduh..banyaknya nyamuk gigit cik nana malam ni.*darah manis sgt la ni akibatnya..wahahaha*.baru lepas garu2 kepala sebab tak dapat jawab soalan latihan MAF(management accounting).waa!!nak nangis!!*oit oit,setiap masalah ada penyelesaiannya!*,lega sgt semalam (hr isnin) dah selesai 3 quiz!hari rabu ni ada lg quiz yg ke-2 utk subjek MAF.tu yg dok pulun wat latihan!*org xpandai kena la berusaha secara LUAR BIASA barulah boleh dapat result pun luar biasa gak!*

;hari ahad iaitu pada 9 ogos 2009,kelab yg cik nana join (Anak-anak Berakhlak Islam OR better known as AKHI CLUB) mengadakan 6th mentoring utk pelajar bermasalah dr 2 buah sekolah iaitu 1)SK Setapak Indah dan 2)SK Bandar Baru Sentul

;bertempat di Bukit Cerakah,Shah Alam,bermula dr jam 9 pagi sehingga 5.30 petang*semua perbelanjaan ditanggung oleh UIA*

;matlamat mentoring kali ini utk mengajar budak2 tu subject Maths dibawah tajuk "Fraction" dan mengajar Tilawah AlQuran.sorry to say,cik nana sgt penat nak mengajar dorang.sebab apa tau?ajar bebanyak kali pun dorang susah nak faham.dah buat banyak soalan,pastu tanya lg soalan yg lebih kurang sama mereka masih xdapat nak jawab!*ada la segelintar yg cepat pick-up sket*,contoh nak selesaikan operasi tambah kalau denominator tak sama.

;dulu cik nana ajar adik kandung cik nana yg bongsu tu maths alhamdulillah senang je.and he managed to get an A for subject maths in UPSR*nana bangga dgn kamu adik!walaupun kaki game no 1!wahaha*.

;ada sorang student girl ni boleh pulak tak pakai tudung!emm.sampai abg ikhwan tanya kitorang ada tak tudung lebih.telekung ke ape ke.wahaha.mane ade bawak lebih!last2 budak pmpuan tu pakai sweater yg ada hood tu nak tutup rambut.hmm.matlamat club ni nak terapkan nilai2 islam dalam kehidupan budak2 tu disamping akademik.insyAllah..

;mmg mcm2 kerenah budak2 ni.tapi sebab nak tolong bangsa melayu punya pasal,tak apelah.sbb majoriti budak2 ni dtg dr family yg berpendapatan rendah & bermasalah dlm pelajaran.




ni mentee dibawah kelolaan cik nana.wahaha.ridzuan nama dia[sk setapak indah].yg "star" kat baju tu kitorang bagi kalau mereka berkelakuan baik dan menyenangkan mentor.mcm kalau sape yg dapat 1 star nnt kitorg bagi cokelat & kalau lebih dari 1 star nnt dorg dapat hadiah special..

minggu ni,pd 16/8 insyAllah kitorg akan berjalan2 bawak budak2 ni ke;

-royal club selangor
-muzium
-zoo

semoga mereka gembira!! :D



p/s:cik nana xbergambar sbb terlalu kepenatan sgt!sampai UIA pun pukul 7 malam.esoknya ada 3 quiz menanti.rasa nak menangis taw!




www.tips-fb.com

5 gigitan apple:

noor afzan said...

berap banyak quiz daaa~
seb baek la masa saya belaja lec tak banyak bagi..
tst pun ada 2 jer before final paper~
budak engine mmg x suke quiz..
menci2..
haha~

"Ueki" said...

waaaaaa
bangga btoi ada owg cm nih.....suka2

huhu bkn owg len owg kita n agama kita gk

.idahassan. said...

strive for excellent!
yeah ;)

Dba Ghani said...

bgus3,,,bila nak tlg siapkn kerja aku lak?

lurvebirdS said...

hUsna..
nak jOin!!!
mcm best jek tgk awk bUt prog..
lia xmasuk byk society..
harap en ecOns je la..
best nye if dpt jOin program mcm kmu...
bleh kua2 & timba pengalaman lain..
btw..
all da bEst qUiz maF~