Monday, June 1, 2009

.Second Day at Buckingham Palace.














Bismillahirrahmanirrahim

cik nana upload pix randomly ok :) sbb dlm 1 hari terlalu banyak photos yg di snap. wah . semalam 31/5/2009 tersgt2 penat gile! cuba nak edit some photos,tapi masa tak mengizinkan.semalam je berjalan dekat 11 jam.*waktu siang kt sini panjang & skrg musim panas.*

let me write down by points : *penat nak taip ppjg*

1)we headed to Buckingham Palace.keluar rumah dlm 10 pagi (waktu sini) from Green Park Tube Station(naik train).cam agk lewat la.

2)they had a big event there,which was "Changing Of The Guard".ala.yg mcm dlm cite Mr Bean tu..haha

3)a lot of people waiting to watch the changing of the guard.sampai ada yg panjat tembok la.pagar istana tu.adoi.dorg tu dah le tinggi2.cik nana nak tengok pun xdpt :(.tgk pun kene jengket2 kan kaki.haha

4)then we headed to Natural Gallery at Tralfagar Square *kt situ sinonim dgn burung merpati*

5)we used "oyster card" ; tengok balik gmbr kt atas ni.oyster car tu boleh top-up bebila masa.guna utk naik bas & train. tp masa mula2 beli tu kami beli 10 pounds for each card.nanti masa nak naik bas/train cuma touch je card tu.

6)from marble arch station we went to Queensway

7)nak jalan2 cari makan melayu!haha.da kata perut melayu kan.pegi ke Malaysian Hall.kat situ mmg ada jual makanan melayu.contoh la kan.the price of sambal belacan is 50 penny.equal to RM3.50 msia.just for sambal belacan :)

8)i ate sambal udang! the taste just ok! :)

9)kami cuma berjalan je harini.banyak sgt tempat pergi.tapi masa tak mengizinkan utk cik nana tulis lg.

nak keluar lagi. take care all! :))

Cik Nana
Denzil Road, Willesden London NW10 2UY


www.tips-fb.com

10 gigitan apple:

Cik Shaz said...

well. seronok x stakat nie cik husna?

ije said...

waaa.. rindu nak jalan2 kat buckingham park..~

enjoy ur days dear!!

MuNsYi^SaMa said...

teringin nk g those places. tp xde rezki lg. huhu

belacan susah nk dpt sane. tu yg mahal tu.

enasoffy said...

nana!
cantek sgt tmpt kt c2... :)

.Cik Nana. said...

cik shaz : sronok sgt2!!

.Cik Nana. said...

ije-thanx!meh la dtg cni agi!its breezy here~

.Cik Nana. said...

munsyi-heh.tp tu la.org ckp kt cni kt Msian Hall makanan plggg murahh..:)

.Cik Nana. said...

aina-yepp.sgt cantek!!

zinatulhayah89 said...

nana nmpak benar2 hepi...
bagus2, nanti xderla tensi0n masuk sem bawu nnti eh..? =0

.Cik Nana. said...

atiey-berjalan msti lah kena hepi.:))