Sunday, June 28, 2009

.kecomelan itu hak milik setiap insan..

Bismillahirrahmanirrahim

selamat datang ke belog cik nana!ada sedikit perubahan pd belog cik nana.kamu orang perasan tak?akibat kebosanan maka tercipta la entri di bawah ini ;). cuma cik nana letak gambar secara random.have a pleasant look everyone! i love you!

comelnya budak kecik ni pakai tudung kan??manis je. =) bagus! istiqamah in covering ur aurah adik~

pemandangan dari notre dome

Kuih tepung gomak!! kamu semua pernah makan tak kuih ni??cik nana gembira sgt sebab berjaya buat pagi tadi.nak cuba buat tak?setelah 2 kali percubaan.cik nana cuba resepi dari sini . *click-click!*,best tau kuih ni.inti kelapa dan gula melaka.yg luar tu juz guna tepung pulut & sedikit garam dan uli2. :).masakkan dalam air mendidih dan tunggu sampai timbul ke atas.lepas tu lumur dgn tepung kacang hijau.selamat mencuba!!

breakfast for today ; nasi goreng & sambal telur.jom makan!!! cik nana sedih banget. tadi timbang berat cik nana cuma 35 kilogram. berat semakin susut. haritu jumpa cousin pun dia tanya kenapa cik nana kurus sgt. mcm org sakit je. am i sick??really need to increase my weight.dulu bercita2 nak berat at least 50 kg.nampaknya semakin jauh tersasar.

perbezaan di antara 10 ringgit & 10 pounds. mana lagi besar? :)

my dad wif student University of Manchester.*merupakan kawan2 abg alwi* mereka bawak kami jalan2 sekitar Manchester. sorg amek Medic,Engineering & Pharmacy.Gambatte ne to all of them!! sebelum balik my mum gave abg hassan*yg pakai topi* barang2 dapur kami yg lebih2 tu.. :)

Ronaldo!! betul ke kamu nak berpindah ke Real Madrid??can u give 5 reasons why Christiano Ronaldo wanted to join Real Madrid??; He has dreamt of playing for Madrid since childhood :D.sian Man Utd yg telah mengagung2kan Ronaldo..now they have to let him go..Im glad to have opportunity visited Old Trafford Stadium. =)


ape perbezaan gambar logo Manchester United Club kt atas ni?

can u see my colourful bag wif the pic below?? *the colourful flag*.haha!

ni la tempat bangunan utk "homosexual" ; they are proud to be gay,straight or bisexual.omg! know this from abg hassan & abg alwi.buktinya gambar bendera tu sebijik dgn beg nana yg colourful tu!huahua..wat to say guys??


sebelum mengundur diri ada sedikit soalan utk direnungi..tp INGAT!! jgn renung sampai tembus computer anda..hehe

1.siapakah org yg selalu ditipu
orang muda yg menyangka bahwa kematian itu berlaku hanya pada yg tua

2.siapakah org yg mempunyai rumah paling luas
org yg mati membawa kebaikan dimana kuburnya akn diperluaskan pandangan saujana

3.siapakah org yg tidak berakal
org yg menghuni neraka kerana sekiranya mereka didunia dulu gune akal mereka bahawa neraka itu tmpt azab tntu mereka x mahu masuk neraka

4.siapa org yg mundur hidupnya
org yg tidak peduli akn haram dan halal

5.siapa org yg sibuk
org yg tidak ambil berat waktu solatnya

6.siapa org yg manis senyumannya
org yg ditimpa musibah die berkata inna lillahi wainna illaihi rajiuun

7.siapakah org yg kaya
org yg bersyukur dgn apa yg ada

8.siapakah org yg pandai
org yg bersiap sedia utk kematian kerana dunia ini berusia pendek; "Every Soul Shall Have The Taste Of Death"



bila kita keseorangan,bukan kita tak berteman
bukan jua kite bersendirian
tetapi akal yg sejengkal itu teman
ilmu didada itu kawan
AL QURAN itu panduan


p/s : kepada izza lemonade,nana xdapat masuk belog kamu.harap dapat bg respons :)

insya-Allah harini nak ke Hulu Langat.my step-grandmother's house.ada kebun durian la kt sana!
www.tips-fb.com

23 gigitan apple:

izza lemonade said...

nana.izza da send da invitation byk kali.or nana guna email lain?urm..bagi email lagi skali.then,izza akn try invite lagi.^-^ sorry ek=.="

izza lemonade said...

okay.da invite.^-^

.Cik Nana. said...

izza-nana da dapat masuk blog izza.sorry!tak check email.hehe.

Nadd said...

bestnye dear..
hehe..
dear, nad reply sini eh,
sbb ur shoutmix tak kua la..
akak nad tak sabar nak balik..
dah lame dia duk sna..
keje msia la plak.. hehe

MuNsYi^SaMa said...

cik nana, cek no 8 tu soul bkan sould..typo..

10 pounds ngan RM10, 10 lebar sket..try cek..haha

bdak kecik atas tu ade iras2 sy la. nape ek? comelnye~

Meyra said...

budakkk tu sgt comel. kn best dpt ank macam tuh. anak terus. laen mcm jek.kui2 ;p

nway, best tgk nana g holiday. jeles jek~ huhu. anyway, take care yer dear. n jga2 h1n1. huhu ^__^

riBEna said...

adoiii
sodap sngguh smbal telo 2
da la zra ske!
nyum3!!!

Farhana said...

Nana.. Heehee.. Kem salam kat abg hassan yerk nnt.. Kih kih kih.. Ubat sakit ati? Hurrmm.. Akak tak penah lak rase skit hati.. Kalo skait hati pn, akak think positive.. Happy2 kan diri.. Tros tak jadi nak sakit hati.. And yup.. Kmaafan indeed ubat yg pling bgus utk sakit hati.. =)

faiq said...

bgs la ronaldo pindh..
dier skrg dh jd pemain terbaik, so keegoan dh tggi..xbesh

anzyfeenzo said...

nana.. hafeez mintak sory ye cz lame xkumen2 or msg2..
bz+penat=menyebabkan malas nk on pc.. agak rase nk rest hafeez men game je..
wahah.. sory ye nana.. nana pe kaba?
hafeez shat2 jew.. thanz..

YATI said...

comel sgt budak perempuan tuu.
harap dh besr pon akan kekal bertudung kann..

hehee, kat sna pkai kalerful cm beg cik nana tu, melambangkan kite ni gay yer? kalo perempuan kire les ke cane?
ohhh

YATI said...

yeye, yti ada bc kt entry cik nana sblom nie, psal ade org tegur tntang beg cik nana yg kalerful tuu..
hehee pelik kan, negara2 barat nie..
padahal kite yg kat msia ni pandang biase je pade kalerful, malah suke lagii ade lahh kan.
lar yeke kat beg tu tmpal ayat tu?
xnmpak pn..mst cik nana pkai terbalik takot org perasan kan.
anway, beg tu mmg cantik.yti pon suke kalerful things;)

.Cik Nana. said...

munsyi sama-10 ape yg lg lebar?awk tertinggal perkataan yg sgt penting~hehe
comel mcm sape??cube ulang blek??~huahua

.Cik Nana. said...

meyra-nak anak comel camnih??kawen dgn mat salleh.huahua.mixture!! :P
xde la.geguro je.marah paan nnt.hehe
nana da balek da meyra..~
alhamdulillah semuanye okay :D

.Cik Nana. said...

ribena/ziera-boleh la jgk~sambal telur ni fav jgk!best kan ribena?? :D

.Cik Nana. said...

kak farhana-kem salam kt abg hassan yg student uni of manchester ea?boleh2..ade number phone dia ni..huahua.
:P

hmmm.tp kdg2 kemaafan sukar diberi pd org yg dah mengoyak2 hati kite mcm sampah..its totally hurts!!
i wont forget that!!

riBEna said...

ha betoi3!!
besss nana~
nyum3!
time tgk ni kan.
terliur jek zra tau..
eehehhe~

.Cik Nana. said...

hafeez-nana kaba baik~harap hafeez pon same..talk to u soon k! :)

.Cik Nana. said...

yati-nana pon harap bdk kecik pmpuan ni teros bertudung..jgn on & off jer.
pls cover ur aurat ya muslim ladies~

hehe.ekceli nana mane de tampal ayat "im not what u think" tu..saje je cakap :P
kalo buat lagi la org perasan..hehehe..
hidup ini berwarna warni~kalo hitam putih je xbest~^.^

Excel Management said...

Comelnya adik nih..

.Cik Nana. said...

excel mgt-mmg comel! :)

MuNsYi^SaMa said...

time kasih. sy mmg comel. haha

.Cik Nana. said...

munsyi-hehehe. sy pun comel juge :P