Thursday, December 4, 2008

.genting theme park.


.Bismillahirrahmanirrahim.










jom pekena sweet corn !






i played this super toboggan.

a bit adventerous! jantung dup dap dup dap jer. eight wheels and no brakes!minimum weight is 35 kg.sy punya berat cukup2 makan kot.tak sampai 40 kg :( sedih gak sbb lama gile beratur.masa pertama kali beratur dah setengah jalan tetiba hujan plak.pastu lari la g tempat lain.kali kedua beratur baru dapat.tu pun lama gile tunggu.tp kan,aku dpt keta kaler pink!!






my little bro which is not so little.huahua







look how thin i am :(




makan kat kenny rogers





baru pulang dr genting theme park.secara purata biasa-biasa je.sedih gak sbb tak dapat nak main semua game.kecewa pun ada.tp nak wat camna.kesuntukan masa dan adik2 aku pun tak nak main semua.katanya sume game bodo-bodo je.ahahaha.memang pun.tp apa salahnya pun sekali sekala men game2 camtu.oh ye masa kt sana tetiba ada sorg mamat mana ntah tegur aku pastu bgtau number phone dia.aku wat bodo jer.ada lg sorang kenyit mata.mcm ape ntah.mmg tak bermoral langsung.sumpah ramai gila cina kat situ.bosan je.sedih sgt sebab banyak game tak dapat main !!!


ha.masa kat sana ada satu family ni.dari mula datang asyik terserempak je dgn dorang.mmg kebetulan ke apa?kt theme park indoor & outdoor pun selalu je terserempak.sampai balik pun nampak je dorg.heee.masa mula-mula dtg tu naik monorail station.best gile tgk pemandangan.kabus sume tu.sejuk sgt.grr.bawak sweater tapi tertinggal dlm kereta pula.pastu aku nampak Grand Prix Go Cart yg kena drive keta tu.tengok mcm best je.pastu semangat la pegi beratur.kiri kanan sume laki je.perempuan xramai sgt.dah beratur setengah jalan *agak panjang line tu*,baru aku terperasan board tu tulis kena daftar dulu dgn bwk identity card (IC) skali.alamak! dup dap dup dap je time tu.mmg aku terlupa nak bwk dompet sbb kelam kabut pagi td.*pak polisi jgn saman gue ye*.akhirnya kuar terus dr line tu.sgt sedih kot..teringin & excited nak main car tu.sbb ketinggian dan berat mmg aku dah lepas.huahuahua.takpelah.tak ada rezeki kot.


aku bawa baju lebih sebab ingat nak main kt waterpark sekali.tp tak jadi la sbb indoor and outdoor games pun tak sempat nak main semua.mana taknya!masa banyak habis masa nak beratur je.panjang gile kot sume games.leceh je rasa.cuma pilih yg betul2 nak je.sbb tak larat nak tunggu lama-lama.


oh ye,lepastu my sis *queen lala* ajak main crazy space lab,mmg bodo gile la game tu.cuma goyang2 je wat ape! teenagers yg duk kt barisan aku sume ejek2 & boo dlm tu sbb serius xbest langsung.rupa2nya game tu utk child rider je!hahaha.gelak guling2 mcmni.


kemudian cari my parents sbb mereka g makan kt kenny rogers.join la makan kt sana.sedap gak sbb tengah lapar masa tu.


oh ye,aku sempat beli 1 beg kecik berwarna merah jambu utk simpan handphone :) RM17.90 shj.sorry ye kawan-kawan.tak ada ole-ole sbb aku pun tak beli apa2 sgt.sebelum balik singgah coffee bean beli mocha ice blended.sedap dan ok :)


utk pelajar UIAM gombak , genting highlands tak berapa jauh dr UIAM. paham2 la ye. :P

www.tips-fb.com

6 gigitan apple:

Tihara said...

laa..sempat ke hidayati raye nanti..simpati kat die

Cik Mira said...

waaaaaaaaaaa nk g genting lagi tak sempat2 nak pegiii :((

oh Ynn said...

wahhh, best best ritu nk pegi asik tajadi je =.=

wey mhal gila 17.90?

.Nana. said...

kak mira - carik la masa utk pegi.heee.tp penat wor nak beratur..xlarat

ynn- mahal ke? ingatkan biasa2 jer..kalau beli 2 dpt Rm25

Nurul Hidayati Hassan said...

Nana, mahal la beg 2..RM17.90?! tp xpe..ole2 dr Genting..xsme kt tmpt lain..ape pn, ttp x puas ati sbb ole2 utk Ida xde..xaci!!!

.Nana. said...

mahal ke?kalau murah nak berapa ek?hehe..nana pun beli 1 benda tu je ida..xcukup masa.. :(