Wednesday, November 26, 2008

.two things.



gambar di atas hanyalah hiasan semata-mata

.Bismillahirrahmanirrahim.


two things should be DONE today but one thing cant be settled. which is about my PTPTN (perbadanan tabung pendidikan tinggi nasional).
okay la.mcm biasa partner yg selalu teman sy pd cuti ini,cik siti nadirah.dia yg teman me today all the way untuk beli my new SPECS & settel ptpn.memula dtg my house dulu.print the offer letter and complete the biodata form plus accept the offer.dlm pukul 10 pagi la.kemudian baru g bank BSN.tp borang utk buka account SSPN dah habis.pekerja bank tu cdg g CIMB,MAYBANK,BANK RAKYAT etc.kitorg g maybank.bila dah mintak borang,pekerja bank kata nak surat beranak original *kami ni sah warganegara MALAYSIA tau*. MESTI.alamak.mana bwk.*tak teringat*sebelum tu kami singgah pustaka rawang utk photostat IC. 2 keping RM0.40.bapak murah. :P



lagipun nad kata surat beranak dia sume ayah dia simpan kt bank.atas dasar keselamatan.sy xpenah lak terpikir nak wat camtuh.betul gak simpan dokumen2 penting kt bank.mcm passport + surat beranak + geran tanah ke kan.its definitely a good idea !! sekarang apa2 je boleh terjadi. rumah kena rompak ke or terbakar ( mintak dijauhkan la ). bebaru ni rumah makcik sy di kota bharu dimasuki pencuri yg berhati tidak mulia. phone semua di kebas termasuk brg2 kemas bernilai ribuan ringgit. ku mendoakan pencuri tersebut masuk HOSPITAL BAHAGIA tak lama lagi. haha.


berbalik pada pangkal jalan,akhirnya kami berdua tak dapat nak buat account SSPN tersebut.account SSPN tu utk apply PTPTN.minggu depan baru settelkan benda tu.lepas tu survey kt kedai spec.sy nak beli spec baru disebabkan spec sekarang bingkainya dah patah.bila tanya mmg tak boleh repair dah.so BELI JE LA BARU. kali ni sy beli WITH FRAME.kaler hitam.rasanya mcm buruk je dgn sy.tp takpelah.mmg sy buruk pun.tak kisah apa org nak kata.niat di hati nak pakai contact lens.dulu masa form 5 mmg pakai lens.pastu dah malas.jadi bertekad nak pakai spec je bila masuk matrik.bajet tak banyak nak beli spec.bawah RM200 je.harga my new spec ni RM168. pastu sy tanya kt amoi tu
sy ; bila siap ?
amoi ; pukul 5 esok
sy ; pagi ke petang?
nad ; takkan 5 pagi kot
sy ; *blurr* . haah la ek. *gelak*
kali ni power rabun masih sama. kanan - 275 + 0.5 silau , kiri -300.ekceli power sama kecuali ada tambahan silau tu.dulu takde silau pun.
sy rabun.sgt tak best kan?kdg2 jelez dgn org yg tak perlu pakai specs.tp nak wat macamana.bersyukur je la sbb masih dpt melihat =)
oh ye,TAHNIAH diucapkan kpd my future university - UIAM.walaupun dpt tmpt saguhati dlm pertandingan laman web tahun 2007 anjuran Kementerian Pengajian Tinggi. I still LOVE YOU. hehe.kpd bebudak ICT,u all can do something to improve the official IIUM website. kdg2 sy tengok ada kesalahan dr segi ejaan dan sebagainya. official website ni sgt penting tau.



Pemenang Kategori KPT/Jabatan/Agensi
#1 : Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional
#2 : Universiti Utara Malaysia
#3 : Universiti Malaya
Saguhati : Universiti Putra Malaysia dan Universiti Islam Antarabangsa Malaysia




oh.kat bawah ni gambar sy bersama spec baru. belum cabut lg tag tu. esok baru siap. tu la rupanya :) any comment? :P






im still praying for my best friend + roomate,BEST LUCK for the appeal ;)
www.tips-fb.com

9 gigitan apple:

Nurul Hidayati Hassan said...

Nana, cantik la spect tu..kne gn bentuk muka Nana..nmpk lg ayu..cun2..xsbr nk tgk lbh dekat! tunggu~

.Nana. said...

hehe .puji2 ek ida :P
thx btw!!

hana said...

husna, psl ptptn kta wat kt uia kn..
kta just wat akaun sspn kn..

.Nana. said...

eh nape kene wat kt uia lak.apply on9 bole kan..

hana said...

sy igt cam nk ikut yg on9 tu gak..tp wani kata kn kalo kte baca yg psl ptptn kt booklet tu..dia kata kita wat kat uia..dia tls kalo x melalui ipta tidak akan dilayan..tahla..

sickchild said...

wah. gebu. ;)

.Nana. said...

hana - takpelah camtu.so skang kite wat je dulu acc sspn tu.nnt apply ptptn kite wat kt uia kayh.ehh.nanti apply same bilik ok?


sickchild - gebu ?mane ade..kurus kering jer.heee

hana said...

wokeyh

faqiha said...

ok la tu walaupun saguhati:]