Sunday, November 23, 2008

.telah terlakar.

cun giler keta ni. *my dream car*


Would You Marry You?

.Bismillahirrahmanirrahim.



sejak kebelakangan ni sy mmg terasa MALAS sgt nak update dan on9.lgpun takde apa sgt.plus,takde sape pun nak baca my blog.i write for myself.to express my feelings *ye ke?*.ekceli skrg jam 12.57 pagi.baru balik dr majlis solat hajat my uncle & aunty yang bakal menunaikan haji di taman tun dr ismail.hari ahad ni bertolak la mereka.semoga haji mabrur menjadi milik mereka! AMIN.


Rasulullah SAW bersabda: " Tiada pahala lain yang diterima haji yang mabrur (diterima) kecuali surga" (HR. at- Tirmizi, an-Nasa'i dan Ibnu Majah dari Ibnu Mas'ud)


*haji mabrur itu haji yg diterima Allah dan apabila balik dia lebih baik dr sebelum itu.*,sila betulkan sy kalau tersilap.bila ek sy dpt g?umrah pun tak dpt g lagi.tahun ni berapa org relatives sy g mekah.sy mmg sgt teringin nak g travel overseas.walaupun tak dapat further studies kt sana,at least dpt jalan2 pun okay la.btw,excited pulak dengar my ex-classmate nak melancong ke korea minggu depan! bestnya dia! :) rembat la sorg jejaka korea di sana! hahaha.


oh ye,ida kat wad KBMC sekarang ni.doakan semoga hidayati cepat sembuh dan cepat kuar wad.syafakillah ya hidayati!


oh ye berkaitan tajuk di atas.would you marry you?maksud would you marry you,sanggupkah anda mengahwini seseorang yg ada perangai anda sendiri?sbg contoh ; pemalas?kuat membebel,kuat tido*mcm sy* dan sebagainya.objective bagi soalan ini, adalah untuk kita masing2 cermin diri sendiri. Kalau kita rasa diri kita ada kekurangan yang buatkan kita sendiri jelek nk kahwin dgn org yg berperangai mcm kita tu, maka kita cuba ubah.Perfectkan diri masing-masing.akhir kata ada 1 quote di mana sy tertarik membacanya ;



"telah terlakar nama seorg lelaki untukmu di luh mahfuz..yg mana peribadinya ditentukan oleh keperibadianmu..jika elok peribadimu,maka insyaALLAH eloklah jua peribadinya..maka..USAHLAH bersedih wahai adikku..cintailah ALLAH dgn cinta sebenar2nya,kerana kelak ALLAH akan hadirkan org yg mencintaimu dr sisiNYA jua.."
www.tips-fb.com

3 gigitan apple:

hana said...

mmm..husna ida mintak doakan dia..
dis still xleh kuar hosp lg..dia kata usus kecik ade mslh sket..btw adik adrikah mniggal..tau kn..tgk ade org gtau kat shoutbox..

.Nana. said...

oh.adik adrikah meninggal.inalillah..

Nurul Hidayati Hassan said...

Salam, Nana!
Terukan tulis blog..Ida baca dr wad~ Dpt wireless tp kne byr RM5/hr..doakan Ida sihat. Skg msh minum 50ml air/jam..Perut dh mengidam mcm2..lawatlah jk sempat. Ajak Nad..take care!