Tuesday, July 8, 2008

lambat lagi..

the community service.
the besties ; zati,syu,ilmi,yaya -also as committees.

mates dat are alwayz around me ; cheers frens! hehe. *jgn marah pic korang ada kt sini ye*

adoy.apa punya kenangan program leadTrain kali ni..okaylah.leadTrain ni program kepimpinan yg wajib disertai setiap semester.baru2 ni pada 5 & 6 julai diadakan program ini bertempat di masjid bandar baru nilai,negeri sembilan.program ni disertai oleh pelajar second year utk program asasi UIAM bg semua kos.

sabtu , 5 julai 2008
mula pada jam 2 petang.sesi pendaftaran..sy dapat group 33.ada 15 orang bg 1 group.sy rasa dalam group tu sorang dua je yg sy kenal.yg lain2 tu tak kenal.lepas sesi pendaftaran kami diarahkan utk mendengar talk bertajuk "LEADERSHIP IN ISLAM" ,sampailah waktu solat asar.kami balik dulu ke hostel utk solat dan bersiap utk tukar baju ( sport attire ) for the community services.kami kena bergotong royong utk membersihkan masjid.sampailah dekat maghrib kami pulang semula ke hostel.dalam pukul 9 malam kami kena dengar talk by Madam Amrina kemudian dia suruh kami duduk dalam kumpulan utk mencipta bnda drpd straw yg dibekalkan..tp kali ni kena gabung 9 group menjadi 1 group.bayangkanlah betapa ramainya.( sy xcampur sgt , sbb xreti nak bcakap2 ni ).dekat pukul 12 tgh mlm baru pulang ke hostel.

ahad , 6 julai 2008
korang kena baca entri ni sampai habis ! huhu. jam 5 pagi kami ke masjid utk program qiamulail.buat solat sunat tahajud,taubat dan witir.akibat kesuntukan masa agaknya.lepas solat subuh,kami bergegas balik ke bilik utk tido sekejap!ngantuk gile..
program seterusnya bermula pd pukul 9 pagi..siapkan barang ciptaan tu.group kami wat mcm mega fantic project building.specially built for islamic leaders conference. terima kasih kpd pihak yg banyak membantu tu yer..especially the leaders~
kemudian pkl 10.30 kami diberi rehat selama 30 minit..sy dan member2 memula tak tau nak g mana..last2 kami ke kawah thai diblok B.tuk breakfast.adoy.langsung tak tengok jam..bila nak masuk semula ke dewan,aih..yg lewat suma kena ke depan.mmg malu gile masa tu.tp nak wat mcmane.kami yg lewat ni kena denda nyanyi lagu asasi UIA di atas pentas !! what a day.. korang yg gelak2 tu terima kasih bebanyak la yer..! hahahahah.very nice experience..

p/s : will be continued

www.tips-fb.com

2 gigitan apple:

Am.Muki.Mu said...

hahah rase cam group kite wat circus je bentuk structure.hahah apa2 hal..best la gak leadtrain

nana said...

best la gak..tp sori la xdpt nak bekerjasama sgt..
sy smpt tlg wat tapak tu jer..